Homepagina » Buitenland » VIDEO: “Trump-protest is tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten”
VIDEO: "Trump-protest is tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten"

VIDEO: “Trump-protest is tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten”

Er is in de media een totale hysterie uitgebroken. Er lijkt geen einde te komen aan de protesten tegen president Trump en al het gegil.

Er is ontzettend veel geruis en weinig signaal, stelt professor Karel van Wolferen in gesprek met journalist Joost Niemöller.

“[George] Soros speelde een hele belangrijke rol hierin,” zegt hij. “Hij heeft het gefinancierd. Hij heeft iets van 50 bewegingen gefinancierd om dit ook allemaal te doen.”

Ondemocratische partij

Deze stoorzender beneemt mensen volgens Van Wolferen de adem en neemt de plaats in van weloverwogen opinies over het beleid van Trump.

Wat heeft Trump nu concreet gedaan en wat kunnen we verwachten? De professor verwacht dat het einde van de globalisering definitief is ingeluid.

In zijn ogen is de Democratische Partij door de identiteitspolitiek onder oud-president Clinton verworden tot een ondemocratische partij.

“Amerika is al lang geen democratie meer, maar is veranderd in een plutocratie, een heerschappij van rijke mensen.”

Oorlogszuchtige belangen

Men heeft de verkeerde bondgenootschappen gesloten, stelt Van Wolferen. “Links is in Amerika nu gelieerd aan oorlogszuchtige belangen.”

“Als Hillary Clinton nu president was geweest, dan zouden we ons in een veel ernstigere situatie bevinden,” vervolgt hij.

“Waar de demonstranten geen rekening mee houden is dat Libië onder minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton helemaal kapot is gemaakt,” klinkt het.

Volslagen absurditeiten

Hij merkt op dat ‘volslagen absurditeiten’ blijven bestaan, zoals bijvoorbeeld de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

“Dit protest wat je nu ziet is een tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten,” benadrukt professor Van Wolferen.

Wereldstrategie

Hij legt uit dat er veel is wat niet gezegd kan worden omdat dat nooit is uitgelegd door de media.

Zo is de bestrijding van terrorisme in Syrië en elders ‘onderdeel van een wereldstrategie die door elementen binnen de Amerikaanse overheid wordt gevoerd’.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

[Café Weltschmerz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De antichrist regeert in de VS.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Helaas zijn ze hier net zo infantiel, t lijkt wel of niemand meer met open en volwassen blik de wereld in kijkt. Het gaat er niet om of je voor of tegen Trump bent……maar of je iemand een kans geeft voor verandering…….dan kan je later iemand erop afrekenen…. Vervolgens hebben ze bij die hele Media er ook niks van begrepen…..net zo infantiel, ja iedereen heeft t over nep nieuws maar wat dat nou precies is weten ze blijkbaar niet, want ik lees nog steeds de hatelijke berichten en tv kijk ik nauwelijks meer, dat is echt niet goed voor je geestelijke gezondheid………Maar ja,het is wel interessant om te zien wie die tegenstanders zijn….veelal zwaar gesubsidieerde groepen…..en mensen die erg in hun slachtoffer rol zitten, wel selectief natuurlijk…….uiteindelijk is het allemaal angst voor verandering…..

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Trump gaat America en de wereld hervormen rond het Libertaire concept. Alle landen mogen meedoen, maar kunnen problemen verwachten als er word tegengewerkt. Dit zijn tijden van economische oorlog, en Trump is een sterke speler.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Het Libertarisch concept houdt in, dat mensen dorpen en steden mogen gaan ontwikkelen om zo zwarten of blanken buiten te houden…

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Rob ter Horst
3 jaren geleden

Racisme obsessie begint bij jezelf.

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
3 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

De VSA is een neergaande grootmacht waar de strijd tussen de twee grootste politieke partijen de Democraten en Republikeinen van hoog naar laag aan de basis liggen van de oorzaak, doorheen het geheel van 50 statenmaatschappij. Europa volgt dit domzinnige spoor.

Ino
Ino
Reactie op  Rasecht Berensiroop
3 jaren geleden

Hoezo dan?

Bagwany
Bagwany
3 jaren geleden

Ja het komt aardig in de buurt dat gekloot daar in Brussel ben er ook helemaal klaar mee .
straks in maart kunnen we stemmen ,dus stem heel die ondemocratische zooi maar weg uit den Haag.
en kies iemand die het wel begrijpt en zijn beloften nakomt
Pvv bv
het is om te kotsen wat ze allemaal verzinnen de Vvd en vazallen om de burgers weer te paaien met leugens en bedrog bv de kieswijzer ,met de hand tellen omdat ze bang zijn dat de Russen de zaak saboteren wel met de hand tellen door oa buitenlanders (waarschijnlijk asiel zoekers ) dan kun je er donder op zeggen dat er gefraudeerd word

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Amerika heeft in amper 400 jaar het stadium bereikt van het Romeinse Rijk dat van binnenuit is ontmanteld. Gelukkig bestaat er geen Amerikaanse religie anders zouden we voor de rest van ons bestaan met een soort Satanisch Amerikanisme (Katholicisme) opgezadeld zitten. Of misschien ook wel want de gekte verspreidt zich momenteel razendsnel. Of is het nooit anders geweest en een kwestie van versneld cyclisme. Vragen, vragen !

Zeeman
Zeeman
3 jaren geleden

Wat je in de VS ziet gebeuren is misschien wel de voortzetting van het oude conflict tussen het asociale Zuiden en het socialere Noorden. Ze zijn destijds dan wel één geworden, maar de verschillen in opvattingen zijn blijven bestaan. En spelen nu weer een rol.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

De `As Van Het Kwaad` is de USA en de hele wereld zal daardoor altijd vervloekt zijn……….. tenzij er weer een zondvloed komt…………..EN DIE GAAT GELUKKIG KOMEN!

x

Check Also

nos

‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde ...

mondkapjes

Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x