Buitenland

VIDEO: “Trump-protest is tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten”

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is in de media een totale hysterie uitgebroken. Er lijkt geen einde te komen aan de protesten tegen president Trump en al het gegil.

Er is ontzettend veel geruis en weinig signaal, stelt professor Karel van Wolferen in gesprek met journalist Joost Niemöller.

“[George] Soros speelde een hele belangrijke rol hierin,” zegt hij. “Hij heeft het gefinancierd. Hij heeft iets van 50 bewegingen gefinancierd om dit ook allemaal te doen.”

Ondemocratische partij

Deze stoorzender beneemt mensen volgens Van Wolferen de adem en neemt de plaats in van weloverwogen opinies over het beleid van Trump.

Wat heeft Trump nu concreet gedaan en wat kunnen we verwachten? De professor verwacht dat het einde van de globalisering definitief is ingeluid.

In zijn ogen is de Democratische Partij door de identiteitspolitiek onder oud-president Clinton verworden tot een ondemocratische partij.

“Amerika is al lang geen democratie meer, maar is veranderd in een plutocratie, een heerschappij van rijke mensen.”

Oorlogszuchtige belangen

Men heeft de verkeerde bondgenootschappen gesloten, stelt Van Wolferen. “Links is in Amerika nu gelieerd aan oorlogszuchtige belangen.”

“Als Hillary Clinton nu president was geweest, dan zouden we ons in een veel ernstigere situatie bevinden,” vervolgt hij.

“Waar de demonstranten geen rekening mee houden is dat Libië onder minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton helemaal kapot is gemaakt,” klinkt het.

Volslagen absurditeiten

Hij merkt op dat ‘volslagen absurditeiten’ blijven bestaan, zoals bijvoorbeeld de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

“Dit protest wat je nu ziet is een tragisch voorbeeld van de infantilisering van de Verenigde Staten,” benadrukt professor Van Wolferen.

Wereldstrategie

Hij legt uit dat er veel is wat niet gezegd kan worden omdat dat nooit is uitgelegd door de media.

Zo is de bestrijding van terrorisme in Syrië en elders ‘onderdeel van een wereldstrategie die door elementen binnen de Amerikaanse overheid wordt gevoerd’.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

De antichrist regeert in de VS.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Helaas zijn ze hier net zo infantiel, t lijkt wel of niemand meer met open en volwassen blik de wereld in kijkt. Het gaat er niet om of je voor of tegen Trump bent……maar of je iemand een kans geeft voor verandering…….dan kan je later iemand erop afrekenen…. Vervolgens hebben ze bij die hele Media er ook niks van begrepen…..net zo infantiel, ja iedereen heeft t over nep nieuws maar wat dat nou precies is weten ze blijkbaar niet, want ik lees nog steeds de hatelijke berichten en tv kijk ik nauwelijks meer, dat is echt niet goed voor je geestelijke gezondheid………Maar ja,het is wel interessant om te zien wie die tegenstanders zijn….veelal zwaar gesubsidieerde groepen…..en mensen die erg in hun slachtoffer rol zitten, wel selectief natuurlijk…….uiteindelijk is het allemaal angst voor verandering…..

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Trump gaat America en de wereld hervormen rond het Libertaire concept. Alle landen mogen meedoen, maar kunnen problemen verwachten als er word tegengewerkt. Dit zijn tijden van economische oorlog, en Trump is een sterke speler.

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
5 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

De VSA is een neergaande grootmacht waar de strijd tussen de twee grootste politieke partijen de Democraten en Republikeinen van hoog naar laag aan de basis liggen van de oorzaak, doorheen het geheel van 50 statenmaatschappij. Europa volgt dit domzinnige spoor.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x