Homepagina » Gezondheid » 4 manieren waarop cannabis goed is voor je brein en zelfs je leven kan redden
4 manieren waarop cannabis goed is voor je brein en zelfs je leven kan redden

4 manieren waarop cannabis goed is voor je brein en zelfs je leven kan redden

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cannabisextracten het menselijk brein beschermen. We behandelen vier manieren waarop cannabis het brein beschermt tegen ziekte, dementie en zelfs de dood!

Nieuwe hersencellen

Je hoort vaak dat cannabis hersencellen doodt, maar die uitspraak is gebaseerd op onderzoek dat in de jaren zeventig is gedaan. Apen kreeg een gasmasker voor waar rook van honderden joints in werd gepompt. De apen kregen last van zuurstoftekort, en dat is de reden waarom hun hersencellen afstierven.

Modern onderzoek laat het tegenovergestelde zien: actieve bestanddelen van cannabis stimuleren de groei van nieuwe hersencellen. In 2005 toonde dr. Xia Zhang van de Universiteit van Saskatchewan aan dat cannabinoïden neurogenese veroorzaken, wat betekent dat ze kunnen helpen bij de groei van nieuwe hersencellen.

Ook uit Braziliaans en Italiaans onderzoek blijkt dat cannabinoïden als CBD ervoor zorgen dat er in de hippocampus nieuwe hersencellen groeien. Dat is één van de redenen waarom cannabinoïden kunnen helpen om depressie, angststoornissen en stress te behandelen.

Cannabis voorkomt Alzheimer

Uit wetenschappelijk onderzoek onder leiding van dr. Chuanhai Cao van het Byrd Alzheimer’s Institute is gebleken dat cannabis Alzheimer en dementie kan voorkomen door bèta-amyloïde plaques te verwijderen. Daarnaast stimuleert de cannabinoïde THC de functie van de mitochondriën.

Cannabis voorkomt hersenschade na beroertes of letsel

Recente studies hebben aangetoond dat cannabinoïden het brein beschermen tegen permanente schade na letsel of een beroerte. In 2012 en 2013 zijn onderzoeken uitgevoerd die laten zien dat een lage dosis THC het brein van muizen beschermt tegen schade door koolstofmonoxide en hersenletsel.

Een studie uit 2014 laat zien dat mensen met een laag gehalte THC in hun systeem 80 procent minder kans hadden om te sterven aan hersenletsel dan mensen die geen THC in hun bloed hadden. In de VS sterven ieder jaar 52.000 mensen aan traumatisch hersenletsel. Daarvan kunnen er dus 41.600 worden gered met cannabis.

Cannabisextracten gaan de strijd aan met hersenkanker

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat cannabinoïden kankercellen doden en tumoren doen krimpen, zonder daarbij de normale cellen aan te tasten. THC veroorzaakt apoptose (geprogrammeerde celdood) in C6 gliomacellen – een agressieve vorm van hersenkanker. Een studie uit 2009 laat zien dat THC ‘kankercellen doodt en de normale cellen intact laat’.

[Alternet]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sé Paratist schreef:

  Cannabis

  In Nederland noemen we het wiet (naar het Engelse weed, wat onkruid betekent), de naam hennep is ook wel bekend en de Latijnse benaming is cannabis. Iedereen weet wel hoe slecht cannabis is, of, ten minste, dat denkt iedereen te weten, omdat wij ook hierin dom worden gehouden. Het tegendeel is namelijk waar: Cannabis is als softdrugs absoluut niet gevaarlijk. Sterker nog, de plant heeft naast de functie van genotsmiddel, meerdere zeer nuttige eigenschappen.
  Hennep is een bijzondere plant. Als enige plant ter wereld bestaat er namelijk een verschil tussen vrouwtjes en mannetjes planten. De plant werd in eerste instantie ingedeeld bij de familie van de brandnetels (vandaar ook de verwijzing naar onkruid) , maar later bleek hennep beter te passen in een de familie van Cannabinaceae, waar ook Humulus, oftewel hop, toe behoort.
  In Nederland (en in enkele andere landen, of delen daarvan) wordt cannabis gedoogd, maar over het algemeen, wereldwijd gezien, is cannabis verboden. Maar waarom dan? Als het juist zo’n goede plant is. Om hier een duidelijk antwoord op te geven gaan we eerst een stukje terug de geschiedenis in om wat feiten over cannabis op tafel te leggen, zodat we een beter beeld kunnen krijgen.
  Ergens in het oude Egypte (rond 3300 v.Chr.) werd al hennep verbouwd. Op de mummie van farao Ramses II werden delen van de hennepplant ontdekt. Ook in India was men al voor het begin van de jaartelling (vanaf ca. 2000 v.Chr.) bekend met hennep. De Romeinen en de Grieken waren op de hoogte van de werking van cannabis en gebruikten het onder andere als medicijn. In Amerika was het tussen 1631 en 1800 heel gebruikelijk om je belasting met cannabis te betalen. Het weigeren om hennep (cannabis) te telen was in de 17e en 18e eeuw zelfs bij wet verboden. Van 1763 tot 1769 stond er in delen van Amerika zelfs een gevangenisstraf op.
  Tot ca. 1880 werden alle schoolboeken gemaakt van hennep, touwen op schepen zijn duizenden jaren lang van cannabis (canvas) gemaakt en ook de allereerste Amerikaanse vlag werd door Betsy Ross gemaakt van hennep, net als de eerste bijbels en landkaarten.
  Tot het moment dat katoen in opmars kwam (1820) werd zo’n beetje alle textiel, stoffen en kleding gemaakt van deze bijzondere plant. In veel Amerikaanse staten was hennep dan ook verreweg het belangrijkste gewas.
  De Franse schrijver Charles Baudelaire (1821 – 1867) schreef zijn bekendste werken onder invloed van cannabis, terwijl de schilders Rembrandt, Gainsborough en Van Gogh de plant juist voor hun doeken gebruikten.
  In 1916 werd door de Amerikaanse overheid voorspeld dat in de jaren ’40 al het papier van hennep zou zijn gemaakt. Helaas is dit niet uitgekomen. In vergelijking met 1 acre (4046,8 m2) hennep is ongeveer 4,1 acres aan bomen nodig om dezelfde hoeveelheid papier te kunnen maken, aldus het Amerikaanse Agrarische ministerie. Van de olie die uit de hennepzaden komt werd tot 1937 verf en lak van goede kwaliteit gemaakt.
  Het eerste model T Ford, van Henry Ford, werd niet met een benzinemotor gemaakt, maar met een motor die kon rijden op hennepbrandstof en de panelen van de auto werden van hennepplastic (10 keer zo sterk en veel lichter dan metaal) gemaakt.
  In een filmpje waarin het USDA (Amerikaanse Ministerie van Agrarische Zaken) vaderlandslievende boeren oproept om jaarlijks 350.000 acre hennep te verbouwen voor gebruik in de oorlog, komt de volgende tekst voor:
  “Toen Griekse tempels nog nieuw waren, werd hennep al tijdenlang gebruikt om de mens te dienen. Duizenden jaren in China en in het oosten, voor het maken van touwen en stoffen. Eeuwenlang werden alle schepen in de Westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen gemaakt van hennep. Hennep was onmisbaar. Nu is de hennep in het Oosten in de handen van de Japanners. Amerikaanse hennep zal aan de vraag van ons leger, marine en onze industrieën moeten voldoen… Als de snel reducerende reserves op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in beeld komen, hennep voor lijnen; hennep voor uitrusting; hennep voor nautisch gebruik zowel aan boord als aan de wal. Net als in vroegere tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegenrijk bevoeren met zeilen van hennep. Hennep voor de overwinning!” Dezelfde USDA concludeerde dat hennepteelt 4 x zo veel pulp oplevert als bomen, terwijl er 4 tot 7 x minder vervuiling aan het milieu is. Het groeit snel, de wortels schieten de grond in en de grond blijft ook nog eens in perfecte staat achter voor het volgende gewas. Bovendien zorgt de dichtheid van de bladeren vlak boven de grond voor een verstikking van het onkruid. Hennep zal de Amerikaanse agricultuur zeer positief beïnvloeden.
  De hier boven genoemde feiten over cannabis, die overigens voor het grootste deel te controleren zijn in de “Encyclopedia Britannica” die ca. 150 jaar geleden werd gedrukt op henneppapier, maken duidelijk dat cannabis voor veel meer geschikt is dan het recreatieve, psychedelische gebruik.
  We maken dan ook een verschil tussen industriële hennep en marihuana.
  Tot nu toe zien we veel verschillende redenen om hennep niet te verbieden. Maar waarom dan toch het verbod op, of eigenlijk de hetze tegen, cannabis?
  Nee, de “burger liefhebbende overheden” hebben cannabis niet verboden omdat wij met ons allen uit het raam zouden springen na het roken van een jointje. De ware rede om cannabis te verbieden ligt op het economische vlak. Niet alleen het recreatieve gebruik, maar zeker ook de meerwaarde voor de industrie moet worden gestopt.
  William Randolph Hearst en de Hearst Paper Manufacturing Division van Kimberly Clark waren eigenaars van zeer grote bospercelen. De Hearst Company was de grootste leverancier van papier en het grootschalige gebruik van hennep in plaats van bomen, zou Hearst miljarden hebben gekost. Daarnaast had de firma Dupont in 1937 een patent aangevraagd op het proces waarmee plastic kon worden gemaakt uit steenkool en olie. Plastic vervaardigd uit hennep zou ongeveer 80 % van Dupont’s bedrijven ruïneren. Andrew Mellon (Minister van Financiën onder President Hoover) werd de belangrijkste investeerder van Dupont. Diezelfde Andrew Mellon stelde zijn toekomstige neef Harry J. Anslinger aan om het Federal Bureau of Narotics and Dangerous Drugs te leiden. Het resultaat van enkele geheime bijeenkomsten moge duidelijk zijn.
  Omdat hennep een bedreiging was voor hun bedrijven met miljarden omzetten, moest hennep van het wereldtoneel verdwijnen. De altijd weer terugkomende Amerikaanse propagandamachine werd op het bewustzijn van de bevolking losgelaten. De Mexicaanse naam voor hennep, Maria Joana, werd gebruikt om het obscuur te laten klinken: Marihuana. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw stonden de kranten van Hearst vol met afschrikwekkende horrorverhalen over marihuana. De lezers werden gehersenspoeld en cannabis (want daar hebben we het nog steeds over) kreeg zo ongeveer de schuld van alles wat er mis ging in de wereld. Met films als ‘Reefer Madness’ (1936), ‘Marihuana: Assassin of Youth’ (1935) en ‘Marihuana: The Devil’s Weed’ (1936), werd in hennep een vijand gecreëerd. En dit allemaal om de mensen er van te overtuigen om wetten tegen hennep aan te nemen. De mensen waren in de jaren ’30 nóg naïever dan men nu is. Wat de radio of de krant je vertelde, was gewoon waar.
  Het heeft gewerkt, want de Prohibitive Marihuana Taks Law (de wet die hennep moest verbieden) werd via een slinkse wijze aangeboden in het Congres, ondanks de getuigenis van advocaat en arts Dr. James Woodward bij de Medische Associatie. Woodward’s getuigenis kwam namelijk net te laat omdat hij, net als de gehele Amerikaanse bevolking, niet door had dat met marihuana het onschuldige hennepplantje werd bedoeld. In september 1937 werd hennep dan ook officieel, bij wet verboden. Het zo nuttige gewas kreeg de term “drug” en het Congres deed hennep in de ban omdat het de meest gewelddadige drug was. 31 Jaar lang maakte Harry J. Aslinger propaganda voor het negatieve beeld van hennep, totdat hij in de jaren ’50 het tegenovergestelde begon te vertellen. Soldaten zouden niet willen vechten na het roken van marihuana, omdat ze daar te vreedzaam van werden.
  Ook vandaag de dag betalen de alcohol-, tabaks- en oliebedrijven dagelijks (!!) nog ruim 1 miljoen dollar aan “Partnership for a Drug-Free America” en soortgelijke instanties. “Het is gevaarlijker dan we dachten.” aldus de leugens van de machtige corporaties. De leugens waar Hearst zo’n 80 jaar geleden mee begon, duren nog steeds voort. Waar jaarlijks ruim 1 miljoen mensen overlijden aan alcohol en tabak, is er nog nooit iemand overleden aan de gevolgen van het gebruik van cannabis. Niet één sterfgeval kan worden toegeschreven aan het roken van wiet. Maar dankzij de grote bedrijven blijft cannabis illegaal en wordt het gebruik van tabak en alcohol aangemoedigd, al mag er van sommige overheden voor tabak nog maar nauwelijks reclame worden gemaakt.
  Enkele andere toepassingen voor ’s werelds meest bijzondere plant zijn babyvoeding (uit de zaden van de mannelijke plant, die geen thc bevatten, het maken van kleding en als medicijn. Ja, je leest het goed. Mensen worden niet ziek van cannabis. Je kan er zelfs beter van worden. Vanaf 1850 tot het verbod op cannabis in 1937 werd er in de hele Verenigde Staten door apotheken cannabisolie gebruikt als primair medicijn tegen ruim honderd verschillende aandoeningen.
  In 1974 moesten onderzoekers van het Medical College of Virginia (in opdracht van de CIA en gefinancierd door het National Institute of Health) bewijs vinden dat aan toont dat THC (de werkzame stof in cannabis) het immuunsysteem beschadigde. De onderzoekers kwamen echter tot een heel andere conclusie: THC vertraagde de groei van 3 soorten kanker, waaronder long- en borstkanker, bij muizen. Dit was niet wat de CIA voor ogen had en het onderzoek werd stopgezet.
  In 1976 besloot President Ford dat alle verdere onderzoek naar cannabis alleen nog door grote farmaceutische bedrijven mocht worden gedaan. Zoals we weten zit hetzelfde grote geld in de farmaceutische industrie, in de media, de banken en zelfs in de overheid. Zodoende komt al het goede van de hennepplant nooit in de media en wordt er ook geen verder onderzoek meer nar gedaan. Tot in 2000 de Spanjaard Manuel Guzman dezelfde resultaten uit tests haalde als de Amerikanen in 1974. Maar, zoals we konden verwachten, ook hier geen enkele melding in de reguliere media.

  Kort samengevat komt het hier op neer:
  • Wij laten onze auto’s liever op vervuilende olie rijden, dan op schone hennepolie.
  • Wij gebruiken liever uit olie vervaardigd plastic, dat niet afbreekbaar is, dan het wél afbreekbare plastic dat van hennep wordt gemaakt.
  • We kappen liever honderden hectares bomen ten behoeve van papier, dan dat we dat papier van een aantal hectares hennep halen, die jaar na jaar geoogst kunnen worden.
  • We gebruiken liever de dodelijke tabak en alcohol dan de onschuldige cannabis.
  • We nemen liever een veel te dure, gepatenteerde chemo therapie die naast de zieke ook de goede cellen aan tast, dan dat we onze kanker bestrijden met hennep, dat alleen de zieke cellen aan valt.
  • Wij hebben overheden die een verbod op het onschuldige hennep (om de rijksten der rijken te pleasen, of door chantage) belangrijker vinden dan een gezond en goedkoop leven voor de burgers.

  153 likes
  • desnie schreef:

   mooi verwoord, alleen….. waarom zeg je WE?
   Ik heb hier niet om gevraagd, en dat is met zoveel dingen… de hebzucht maakt alles kapot…en WE worden dan dus gedwongen, door de hebzuchtigen onder ons om hun slaafjes te zijn…
   Stap uit de Matrix en be the change!

   14 likes
   • Sé Paratist schreef:

    Dank je, Desnie,

    Ik zeg (ik denk dat je onderaan bedoelt) Wij, omdat ik met wij de hele mensheid bedoel. Dus ook al die mensen die nog gewoon hen mening bepalen aan de hand van bijvoorbeeld het Journaal….
    En ook al zijn er steeds meer mensen die zelf op zoek gaan naar de feiten achter de leugenachtige berichten die op het journaal komen (de Wij die jij bedoelt), er verandert nog helemaal niks.
    Klopt (daar ga ik tenminste van uit..) Jij hebt er niet om gevraagd. Maar je bent (helaas) ook niet in staat om het tegen te gaan.
    En zolang een ieder maar door hobbelt in zijn of haar poging te overleven, en we niet samen 1 blok vormen tegen de machthebbers (bijvoorbeeld het IJslandse systeem) kan je eigenlijk alleen maar van Wij spreken….. (helaas…)

    18 likes
    • densie schreef:

     dank je Sé, voor je antwoord…
     the system must collapse… and it will!!!
     en verder, en dat wil ik een elk hier aanraden…luister naar David Icke, Michael Tsarion en dan is er nog een prachtige serie op YT: The holographic disclosure…
     en nog even over canabis, fantastisch wat er mee mogelijk is, zeker voor wat betreft kanker genezen met CBD en THC olie!!! alleen de hele dag blowen schiet niet op hoor! Mediteren en bio voeding e.d. en in liefde leven is de weg!
     Namaste Densie

     8 likes
     • Edwin schreef:

      @ Densie

      Je zegt: “Mediteren en bio voeding e.d. en in liefde leven is de weg!”

      Nee, Densie het is EEN weg, zoals er zovele wegen zijn.

      Niemand kan voor een ander bepalen hoe deze zijn levensweg dient te bewandelen, onmogelijk zelfs en tegennatuurlijk om zo te denken.

      Als je het leven goed hebt begrepen zal je inzien dat ALLE paden uiteindelijk naar God/Boeddha/Nirvana leiden.

      Ieder mens IS een PAD naar God, iedere handeling en iedere gedachtegang dat we hebben maakt deel uit van dit unieke pad.

      Het leven is niet alleen licht en liefde, ook het duister en vernietiging (KALI) maken deel uit van het leven.

      Zonder vernietiging kan er geen schepping plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan het symbool van Ouroboros, de Kosmische Slang die zichzelf in de staart bijt.
      Als je deze slang als symbool ziet staan voor De Natuur zelf, dan zegt dit symbool dus dat de natuur zichzelf in stand houdt door zichzelf op te eten.
      Met andere woorden: geen schepping zonder vernietiging.

      7 likes
     • Tygaseras schreef:

      David Icke. …
      Mediteren…..
      Weer new age propaganda, Nine for news is echt een trekpleister en recruitment plek geworden voor verdwaalde new agers….

      3 likes
   • Francis schreef:

    stap uit de matrix is makkelijker gezegd dan gedaan als je dag in dag uit met diezelfde matrix word geconfronteerd

    11 likes
   • Edwin schreef:

    Uit de Matrix stappen kan niet, omdat die Matrix niet bestaat.
    De Matrix bestaat alleen voor degenen die er van overtuigd zijn dat de Matrix bestaat.
    Uit de Matrix proberen te stappen is een gevecht aangaan met jezelf.

    3 likes
  • rop schreef:

   Proficiat, Se-paratist, de geschiedenis van dit plantje zegt al genoeg,, om het te verduisteren als een slecht middel, brengt dit bericht licht op de werkelijkheid, als protest iedereen een plantje in Huis,, tegen de onwaarheid vertellende berichten van list en bedrog die aan het lobbyen zijn met chemische middelen en de natuurmiddelen onder tafel schuift als een slecht.. men laat zich vol stoppen met chemicaliën in en uit de dolgedraaide pillen fabriek die meer ziekte brengt dan geneest ,dat bewijst wel de omzet daarin, hoe meer ziekte hoe meer pillen en hoe meer pillen hoe meer omzet, Dat is de Opzet, een opzettelijke omzet, met winst,, die ziekten laten bestaan en niet goed effectief bestrijd ,door ze met de middelen als pil gebruik en verkoop in omloop te brengen, oke er zijn er zeker die helpen een pilletje , maar de omzet mag niet verminderen met een hennep product, dat kan natuurlijk niet zomaar dat door een plantje de omzet zich daarin onder tafel mee laten schuiven, ze zullen flink terug bijten..dat hun middel beter is dan een natuurmiddel? het boven genoemde van de se paratist zegt al genoeg voor dwaalleerlaars..
   en daar zijn er heel wat van.. hoe meer kennis, hoe meer men wakker word…
   Het volk moet de overheden aanklagen , Als EEN VOLK, over hun misleidende Praktijken,
   En niet op alleen op dat gebied ,er zijn genoeg aanklagen tegen misleiden praktijken te vinden..
   neem bijvoorbeeld de gaswinning, alles draait om OMZET, Met opzettelijke Misleidingen,, maar er komt een tijd aan, ZE ZULLEN allen Vervolgt worden..

   10 likes
  • Ferry schreef:

   Een geluk dat iedere medicijn bijsluiter niet zoveel tekst bevat, reken dan eens dat deze in België dan nog eens drietalig is en men kan er dan een boek bijgeven.
   Ik hou het toch maar bij die korte samenvatting hoor.

   4 likes
  • Dolex schreef:

   Helaas had Bob Marley het aan zijn teen. Daar hielp het blowen in ieder geval niet tegen.

   3 likes
  • Aart schreef:

   Dit moet GroenLinks toch allemaal wel aanspreken.
   Nu met die nieuwe antieke drugs wet kan evntuele verdere ontwikkeling zake cannabis genezing met hulp van een politieke partij toch nog vlot getrokken worden.

   2 likes
  • Dolex schreef:

   http://www.theoptimist.nl/de-meest-veelzijdige-plant/

   Dit verhaal stond al in 1999 in tijdschrift Ode.

   1 likes
  • bibo schreef:

   Ik heb nog nooit zo een zever gelezen

   0 likes
 • Richard schreef:

  Ik volg een B3 behandeling bij GZ omdat ik overspannen ben. Artsen zeggen dat ik depressief ben, maar dat ben ik niet. Ik kreeg antidepressiva en kalmeringstabletten met allemaal nare bijwerkingen. Ik heb altijd geblowd. Al vanaf mijn vijftiende rook ik hasj en soms wiet. Ik was daar wegens geldgebrek een tijdje mee gestopt.
  Nu ben ik een tijd geleden gestopt met pillen slikken en haal dagelijks mijn portie wiet bij een dealertje. Nu ben ik ‘ s avonds weer lekker relaxed en kan ik mijn problemen beter een plekje geven. Ik slaap ‘s avonds ook veel beter in, mits niet te veel gerookt want dan krijg ik poppetjes in mijn hoofd. enige nadeel is dat het mij passief maakt en dingen dreig uit te stellen naar morgen en dan weer morgen. Daarom rook ik overdag niet.
  Mijn ervaring is dat je met een beetje wiet de pillen in de chemobox kan smijten. al zorgt dat natuurlijk wel voor opgetrokken wenkbrauwen bij de psychiater. Maar dat is zijn probleem.

  12 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Richard,
   Die chemische pillen zijn inderdaad troep…
   Dat je van het roken van cannabis passief wordt, klopt als een bus.
   Alleen je hersenen maken overuren, je denkt wel van alles en je kan een stuk creatiever zijn.
   En dan nog wordt er beweerd dat je dom wordt van blowen. Juist niet.
   (en al helemaal niet na het lezen van dit artikel.)
   Doordat je al het actieve naar morgen uit stelt (komt me trouwens bekend voor..!!) zijn je hersenen juist extra werkzaam en het werken van de hersenen (nadenken en/of creatief bezig zijn) is als training voor je hersenen.
   Natuurlijk is je psych het hier niet mee eens.
   Meeste medici zijn niet erg geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen.

   6 likes
   • Huisheks schreef:

    Het grappige is dat iedereen het hier over roken heeft. Die nadelen – het naar morgen verschuiven van zaken die aandacht vereisen- zijn er niet als je er tinctuur van maakt.
    Die tinctuur zorgt met 2 tot 5 druppeltjes er niet alleen voor dat je goed inslaapt, het zorgt ook voor een goede spijsvertering en zorgt ook voor een helder hoofd in de morgen. Verder heb ik al gehoord over een fantastische pijnbestrijding – enkel 10-15 druppels – werkt fabelachtig zonder voornoemde bijwerkingen.

    5 likes
    • Sé Paratist schreef:

     Hallo Huisheks….
     Ik vind zelf de werking na het roken wel prettig, ondanks mijn ADD.
     Kan me nl beter focussen en heb een soort rust in mijn hoofd, die er anders niet is.
     Ik rook al een aantal jaren alleen nog maar ‘s avonds en merk wel een verschil van hoe ik mij overdag voel en hoe ik mij ‘s avonds voel.
     Aan je naam te zien heb jij ervaring met brouwseltjes maken, maar ik vraag me af hoe en wat de werking is als je er tinctuur van maakt.
     Ben er zeker wel in geïnteresseerd, want ondanks de goede werking van THC, is rook over je longen natuurlijk nooit heel goed… (zacht uitgedrukt..)
     Dus als je tips of info hebt…. Graag..!!!

     1 likes
     • Ijsbeer schreef:

      Sé Paratist,

      Het maken van de tinctuur is heel eenvoudig.

      Je hebt nodig:

      – goed gedroogde geknipte toppen van de vrouwelijke wietplant. Kan zowel van de Sativa- als van de Indicasoort zijn, of een mix van beide soorten;

      Consumptie alcohol 94%-96%. Verkrijgbaar via o.a de apotheek (ca 6-7 euro per flesje van 100ml), of als je de mogelijk hebt uit België bij een supermarkt voor ca 14 euro per halve liter. En anders via internet zoeken of je hier in Nederland terecht kunt. Consumpie- / Inmaakalcohol in Nederland kost ca 65 – 70 euro per liter i.v.m. de enorme accijns die erop geheven wordt.
      Neem beslist geen andere alcohol want die is niet geschikt voor menselijke consumptie!;

      – Flesje bronwater zonder koolzuur;

      – goed luchtdichtafsluitbare glazen pot met deksel, bijvoorbeeld een Weckpot, of afsluitbare glazen pot bij de Xenos;

      – Pipetflesje(s) van 30 ml 0f 10 ml verkrijgbaar bij de apotheek.

      Bereidingswijze:

      WAARSCHUWING; Werk in een goed geventileerde omgeving en uit de buurt van open vuur in verband met de alcoholdampen, deze zijn uiterst licht ontvlambaar / explosief !!

      – Doe de geknipte goed gedroogde toppen in de glazenpot. Verkruimel de toppen zoveel mogelijk;

      – Overgiet vervolgens de verkruimelde toppen met de alcohol tot dat alles onder de vloeistof staat;

      – Voeg vervolgens nog het bronwater toe in een verhouding van 4 delen alcohol en 1 deel bronwater;

      – Sluit de glazen pot goed luchtdicht af en zet deze op een donkere plaats. Laat de inhoud minimaal 3-4 weken staan en schud regelmatig de inhoud even om;

      – Na 3-4 weken neem je een fijne keukenzeef en giet je inhoud via deze zeef over in bijvoorbeeld een glazen schaal. Knijp het overblijvende plantenmateriaal goed uit.
      Je kunt dit gewoon met goed gewassen handen doen! Gebruik geen latex handschoenen, want de alcohol kan misschien reageren met stoffen in kunststof handschoenen!;

      – Bewaar de als dus verkregen tinctuur luchtdicht in de geleegde glazen pot op een koele donkere plaats. De tinctuur bevat ca 75%-80% alcohol, en is jaren lang houdbaar;

      – Voor gebruik doe je de tinctuur in een pipetflesje en neem je het druppelsgewijs in met een beetje water.

      De tinctuur bevat alle opgeloste stoffen uit de geknipte toppen.De THC en CBD lossen helemaal op in de alcohol en de terpentenen lossen op in het water. Houdt er rekening mee dat je bij overdosering high of stoned wordt!!

      Een goede doses om mee te beginnen is 5 druppels in een bekertje water, ‘s avonds een half uur voor het slapen gaan.

      Iedereen kan zelf de maximale dosis uitzoeken zonder high of stoned te worden. Bij de meeste gebruikers licht deze grens tussen de 5-15 druppels, afhankelijk van man of vrouw en lichaamsgewicht.

      De tinctuur kan voor een breed scala aan fysieke of psychische klachten worden gebruikt.

      Kweek zelf een paar planten uit autoflowering feminized zaden met de juiste aarde.
      Wanneer je de zaden in een gals water legt wacht je tot ze naar de bodem zijn gezonken (8-12 uur)
      Vul een 11 liter plastic bloempot met schaal met de aarde, maak deze goed vochtig en doe het zaadje ca 1 cm in het midden onder de natte aarde en dek het af.
      Zet de pot op een goede plaats waar veel daglicht komt.
      Houd de aarde op de plek van het zaadje vochtig (1x per dag klein beetje water) en na ca 4 dagen komt de jonge plant boven de grond.
      Je kunt de plant buiten zetten op een verhoging( liefst droog onder een lichtdoorlatend afdak) op een zonnige plek als deze ca 2 weken oud is, denk om slakken.
      De plant hoeft weinig verzorging, water met na ca 1 maand een beetje vloeibare meststof. Eerst van boven af, nadien in de schotel onder de pot.
      De plant kan vanaf begin mei buiten staan, gaat ca half juni bloeien en is ca half augustus oogstrijp. De witte haartjes op de toppen worden dan bruin.
      Tijdens de bloei kan de plant tot wel 1-1,5 liter drinken per dag, en ca 1-1,5 meter hoog worden.
      Geef de plant een week voor het oogsten geen water en voeding meer. Oogst de plant en hang deze op zijn kop op een donkere, geventileerde droge plaats om te drogen.
      Na ca een week kun je de toppen eraf knippen en bewaren in een kartonnen schoenendoos. Na ca 1 maand zijn de toppen goed droog om tinctuur te maken.

      Van de tinctuur kan ook olie worden gemaakt. Doe tinctuur in een glazen schaaltje, leg er een schone doek op en laat alles rustig verdampen (niet verwarmen, denk om de alcoholdamp). Na ca anderhalve week heb je een bruinzwarte teerachtige substantie over. Los dit op in een beetje olijfolie. Hiermee kun je bijvoorbeeld zalf maken.
      Meer info: http://www.wietforum.nl

      10 likes
     • Sé Paratist schreef:

      IJsbeer,
      Super bedankt..!!
      Volgens mij had je het niet duidelijker kunnen uitleggen.

      1 likes
     • Sé Paratist schreef:

      En in aansluiting hier op ook 9ForNews bedankt voor het E-book in de nieuwsbrief dat weer mooi aan sluit op dit onderwerp..!!!

      0 likes
   • A J schreef:

    iemand met adhd wordt er graag passief van…

    3 likes
  • Dolex schreef:

   Volgens mij heet dat ‘verslaving’. Als je het spul nodig hebt om je goed te voelen.

   2 likes
 • Jim schreef:

  Ik ben gelukkig al lange tijd van mijn wietverslaving af. Er is steeds meer bekend over de gevaren van marijuana en het is inmiddels duidelijk dat deze drug zeker niet zo onschuldig is, in tegenstelling tot wat veel mensen beweren. Door gebruik van wiet heb je een grotere kans op tal van soorten kanker, een hartaanval, een beroerte, diverse longaandoeningen, osteoporose en psychische stoornissen, waaronder psychose en depressie. Geloof de apekool niet dat wietgebruik geen kwaad kan. Dat is een leugen.

  1 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Hoe durf jij de beweringen hier “apekool” te noemen, Jim..??
   En dat terwijl jou mening voor 100 % op de MSM is gebaseerd..
   Over “apekool” gesproken…

   9 likes
   • Jim schreef:

    Wel goed lezen, Sé Paratist. Ik had het niet specifiek over de (onzinnige) reacties hier, ik had het over de vergoelijking van wietgebruik in het algemeen. Ik zei: “Geloof de apekool niet dat wietgebruik geen kwaad kan. Dat is een leugen.” En deze uitspraak klopt volledig, want wietgebruik is zeker niet zo onschuldig als vaak wordt gedacht. Het kan tal van ernstige aandoeningen veroorzaken, waaronder kanker, hartaanvallen en beroertes. Dit heb ik ook niet uit de mainstream media (MSM), dit heb ik uit de wetenschappelijke literatuur. Aangezien jij daar overduidelijk niet van op de hoogte bent, hier een mooie opsomming:

    http://www.populartechnology.net/2014/04/150-scientific-studies-showing-dangers.html

    Mensen moeten helemaal zelf weten of ze marijuana gebruiken of niet – heb zelf vroeger ook flink gerookt – maar laten we alsjeblieft niet doen alsof de cannabis plant magische eigenschappen heeft en louter positieve effecten teweeg brengt. Het blijft een drug en de meeste drugs zijn schadelijk voor het menselijk lichaam. Zo ook dus wiet en hasj, lees de diverse onderzoeken zelf maar door.

    Zou overigens willen dat het niet zo was, maar de realiteit is helaas anders.

    0 likes
    • Yvonne schreef:

     Ben het helemaal oneens met je Jim, loop al jaren bij de neuroloog wegens vasculaire dementie en mijn arts staat verbaasd hoe het gaat met mij, ik ben en blijf vergeetachtig, maar heb al jarenlang geen hart infarcten meer gehad en met mijn dementie gaat het ook redelijk, belangrijker is dat ik bijna niets over gehouden heb van mijn 2 herseninfarcten en de vele tia’s en ik blijf er bij dat dat komt door dat mijn hersenen rustig zijn na het roken van een pret sjekkie….

     3 likes
     • Sé Paratist schreef:

      Jim,
      Natuurlijk is het niet goed om rook over je longen te krijgen, maar het meest schadelijke van je joint is de tabak.
      In plaats van tabak kan je ook tabaksvervangers gebruiken die (bijna) niet schadelijk zijn voor je gezondheid.
      Bovendien doet de werkzame stof van wiet, de THC, meer goed voor je lijf, dan dat de rest van je joint kwaad doet.
      De bewijzen die jij aan voert komen uit dezelfde hoek als die bewezen hebben dat bijvoorbeeld Sadam, vernietigingswapens had en die ook hebben “bewezen” dat de separatisten met een buk vlucht MH17 naar beneden hebben gehaald.
      Kortom, bewijzen waar de wakkere mens niks mee kan..!!!
      Verschil tussen jouw wetenschappers en de wetenschappers die hier worden aangedragen, is dat jouw wetenschappers vertellen wat de CIA wil dat wij “weten” en dat de wetenschappers die echt onafhankelijk zijn door de MSM worden doodgezwegen.

      3 likes
     • Jim schreef:

      Ik snap niet hoe je het oneens met me kan zijn. Ik baseer mijn mening op meer dan 150 wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat wietgebruik schadelijk is. Als je zegt dat je het niet met me eens bent, dan zeg je eigenlijk dat al die wetenschappers ernaast zitten. Yvonne, ik raad je aan om deze link te bezoeken:

      http://www.populartechnology.net/2014/04/150-scientific-studies-showing-dangers.html

      Wel fijn voor je dat het goed met je gaat – dat meen ik echt – maar ik zou mijn kop niet in het zand steken wat betreft de duistere kant van marijuana. Misschien zou je je nog wel veel beter voelen als je niet zou roken, zeker na de ontwenningsperiode. Weleens aan gedacht? Maar zelfs al voel je je beter door wietgebruik, dat wil natuurlijk nog steeds niet zeggen dat het onschadelijk is. Als ik heroïne zou roken, dan zou ik me ook super voelen, en dan zou ik ook rustig worden in mijn hoofd, maar ondertussen breng ik grote schade toe aan lichaam en geest zonder dat ik het door heb.

      1 likes
     • Jim schreef:

      Ik zou wat minder wiet roken, Sé Paratist, want met je laatste reactie toon je aan dat je de weg aan het kwijt raken bent. Irak, MH17 en de CIA hebben hier helemaal niets mee te maken. Ik laat slechts zien, met een lijst van +150 wetenschappelijke onderzoeken, dat wietgebruik niet zo onschuldig is als weleens wordt gedacht. En de schadelijke effecten zijn zeker niet alleen te wijten aan het roken, want de stoffen in marijuana zelf zijn ook problematisch. Als je daadwerkelijk ‘wakker’ zou zijn, dan zou je dit ook gewoon erkennen. Maar nee, je praat je destructieve hobby goed. Dat zien we bij veel verslaafden.

      Overigens wil ik best toegeven dat marijuana ook positieve kanten heeft. Maar dat geldt voor alcohol natuurlijk net zo goed. Mild alcoholgebruik is bijvoorbeeld goed voor hart en bloedvaten. Maar tegelijkertijd tast alcohol ook de hersenen en lever aan, en het risico op tal van soorten kanker stijgt door alcoholgebuik ook. Zo moet je het met wiet ook zien: er zitten wat positieve kanten aan, maar ook veel negatieve. De cannabis plant is geen magisch wondermiddel. Zoals ik eerder al zei, het blijft een drug en drugs zijn bijna altijd schadelijk voor het menselijk lichaam. Laten we daar nou niet moeilijk over doen. Wees eens eerlijk.

      1 likes
    • Yvonne schreef:

     Wat kan een pretsjekkie nou voor kwaad voor het naar bed gaan???

     Voor mij is het belangrijk of mijn hersens in rust zijn, want ik slaap heel slecht in en val soms pas tegen 4 uur in slaap…

     Meer rook ik niet en zal nooit vergeten dat mijn eigen huisarts jaren geleden al zei: Dat het voor de kleine gebruiker gewoon vrij gegeven moet worden, beter dan al die gore slaap tabletten….

     3 likes
  • Edwin schreef:

   Alles wat je zegt zal voor JOU 100 procent kloppen,
   maar dat neemt niet weg dat dit ook voor andere mensen geld.

   Wiet is een plant, en of deze plant schadelijk of niet is kan alleen maar worden bepaald door de manier hoe we met deze plant omgaan

   7 likes
 • Mr.Harmonic schreef:

  Smoke weed everyday! …LoL

  2 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Tegeltjeswijsheden….

   A joint every day
   Keeps the doctor away…

   of

   Een joint in de morgen
   Is een dag zonder zorgen

   Alleen lukt die laatste niet helemaal meer, sinds ik een dochter heb…

   8 likes
 • brainstormforum schreef:

  Het enige slechte aan cannabis is het crimineel bevorderend beleid van de staat.

  Als ze de thuis teelt legaliseren zal 99% van het criminele gedeelte verdwijnen.
  Iedereen kan en mag immers thuis een x aantal plantjes in de tuin zetten.
  Dus mensen hoeven niet meer naar de coffeeshop. Er zal dan door de coffeeshop minder verkocht worden dus hoeft er ook niet veel ingekocht te worden. En als de vraag omlaag gaat gaat de prijs ook omlaag. En is het voor criminelen niet meer rendabel om te gaan kweken voor de Nederlandse markt.
  Er zal dan alleen nog allen voor de buitenlandse markt gekweekt worden en dit dient dan ook zwaar bestraft te worden.

  Je kan zelf zeggen dat er meer voordelen dan nadelen aan het legaliseren zitten.

  6 likes
  • Richard schreef:

   Ik ben tegen legalisering en vooral tegen regulering. Dit omdat ik er van overtuigd ben dat de staat ook daar op hun kenmerkende criminele wijze een slaatje uit weet te slaan.
   En noem mij 1 ding die door handelen van staatswege niet de mist in zijn gelopen.
   Laat mensen en planten gewoon met rust! Kan ieder zijn gang gaan. Hebben wij wetjes en regeltjes nodig?
   Lijkt mij dat rokers dat beter zelf kunnen regelen.

   3 likes
 • Argentijn schreef:

  Er moet wel onderscheid gemaakt worden tussen biologisch gekweekte wiet, en wiet die in coffeeshops verkocht word die vol zitten met chemische voeding/haarlak/ groeibevorderende middelen etc. wat verre van natuurlijk is.

  9 likes
 • Angel schreef:

  Dat is goed nieuws, moet ook zeker meer onderzoek naar worden verricht, en voor wat de onderzoek’ s resultaten tot nu toe meer erkenning daarvoor zouden moeten kunnen krijgen, maar cannabis is en blijft taboe en is natuurlijk niet bespreekbaar en word beschouwd als slecht, in de ban gedaan door de machtsgeilegeldwolven farma……….

  8 likes
 • Hot Burmees schreef:

  The Hemp Revolution (Hennep Revolutie – NL ondertitel/subs – documentaire)

  https://www.youtube.com/watch?v=4eKrHbCOHEo

  Published on Jul 25, 2014

  Nederlands:
  Hennep Revolution is een documentaire 1995 met gegevens over de geschiedenis van de hennep plant en zijn duizenden toepassingen. Hennep, ook bekend als cannabis of marihuana, is waarschijnlijk de eerste plant die ooit gekweekt werd omdat het behoorde tot ‘s werelds grootste landbouwgewassen tot het einde van de jaren 1800. De regisseur, Anthony Clarke, maakt een stevige argument dat controverse rond hennep inmiddels is uitgegroeid tot een zodanig niveau dat de gewone burgers niet kan de plant de voordelen zien als een geweldige bron voor papierpulp en een katoenen vervanger. Een aantal schokkende feiten aan het licht komen in de documentaire ook, zoals de Verklaring van Onafhankelijkheid en King James versie van de Bijbel werden gedrukt op hennep-afgeleide papier. Hij gaat op stellen dat een aantal economische en culturele redenen hebben geleid tot het verbod als een gelegaliseerde drug vandaag. Chemische en farmaceutische bedrijven worden aangevallen als degenen die schuldig zijn, evenals de Amerikaanse regering.

  English:
  Hemp Revolution is a 1995 documentary that details the history of the hemp plant and its thousands of uses. Hemp, also known as cannabis or marijuana, is arguably the first plant to be ever cultivated as it was among the world’s largest agricultural crops until the end of the 1800s. The director, Anthony Clarke, makes a firm argument that controversy surrounding hemp has now grown to such a level that ordinary citizens cannot see the plant’s benefits as a great source for paper pulp and a cotton substitute. Some shocking facts come to light in the documentary as well, such as the Declaration of Independence and King James versions of the Bible were printed on hemp-derived paper. He goes on argue that a number of economic and cultural reasons have led to its prohibition as a legalized drug today. Chemical and drug companies are targeted as those who are to blame, as well as the U.S. government.

  Nederlands ondertitel/Dutch subs

  4 likes
 • chaiba schreef:

  en ik me elke x schuldig voelen wanneer ik weer me blowtje aan steek.. nergens voor nodig dus!

  3 likes
 • rop schreef:

  Een wonderbaarlijk plantje nu deze zijn licht laat zien door studie en onderzoek
  proficiat voor de onderzoekers die deze ter sprake maken, kan de kankervorming weer
  met een extra bij komende middel worden gezien ter bestrijding van meer ziekten, als onderzoek dit kan aantonen, aan het licht brengt dan is dat zeker welkom voor meerdere ziekten.. proficiat..
  hoe meer men ervan te weten komt is goed, maar ze brengen ook tegenstrijdige berichten naar voren..
  het ontkennen daarvan zal juist dat plantje meer in het licht brengen voor nog beter onderzoek,
  uiteindelijk zal het plantje zijn ware gezicht laten zien…vol in het zicht, wat verlicht, ontkenning is nodig
  voor zijn groei, het is zijn voedingsbron om achter de waarheid te komen van dat plantje,,
  je kan het ook zien als een onderzoek naar het menselijke gedrag,, een soort spiegel..die ook bestaat uit ontkennen en kennen.. waarvan het licht ook nog niet altijd helder is, wat kan een plantje toch veel betekenen.. als het zijn ware gezicht laat zien…verhelderend en ziekte oplossend, maar ook weer ziekmakend, ja het is maar hoe men er mee omgaat.. met de invulling? en invullen zijn mensen werkelijk kunstenaars in.. het beeld van mooie vormen en een beeld van minder vorming, de juiste verhouding is de onderzoek zelf die licht kan brengen.. het doel is de juiste verhouding te leren kennen..dat gaat samen met ontkenning..

  3 likes
 • Richard schreef:

  Chaiba, Ik ben al 35 jaar een happy smoker.

  Huisheks,
  Heeft het wel het voordeel van de high?

  0 likes
  • Huisheks schreef:

   Eigenlijk is mijn methode meer medicinaal gericht en niet gericht op “high”.
   Verlichting van pijn en slapeloosheid zijn hier de “main topics”.

   2 likes
 • Krystian schreef:

  Gebruik de wiet enkel in de bong of veporizer, zonder tabak.
  De uitwerking is heel anders en veel minder/niet verslavend

  Zoals met alles.. gebruik met mate 🙂

  2 likes
 • densie schreef:

  Liefde is de weg….
  en…niks new age….
  gewoon helemaal aanwezig….
  hier en nu

  2 likes
 • Sonja schreef:

  Wiet is rotzooi en zou verboden moeten worden! Iedereen denkt dat het zooo onschuldig is, een “pret sjekkie”? Dat spul is verschrikkelijk verslavend, maakt mensen paranoia, en mensen zijn pas weer happy als ze zo’n ding opgestoken hebben. Nou nou, wat een pret!! Mn hele huwelijk is door die zooi naar de kloten geholpen en heb dus van t begin gebruik tot einde huwelijk gezien wat het met een mens kan doen….ja erg onschuldig hoor!!!

  0 likes
  • Yvonne schreef:

   Je hebt duidelijk mijn bericht niet goed gelezen Sonja, het woord pretsjekkie heeft iemand ooit genoemd hier, maar noem het gerust slaap sjekkie, 1 per dag, voor ik ga slapen, helemaal niets verslavends aan!!!

   En met zo’n bericht van jou, ligt het mislukken van jouw huwelijk niet alleen aan je man? In een gelukkig huwelijk heb je geen weed nodig, misschien rookte hij daarom wel?

   0 likes
 • x

  Check Also

  lena

  De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

  In april dit jaar overleed de vader ...

  cannabis

  Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

  In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

  >