Gezondheid

4 manieren waarop cannabis goed is voor je brein en zelfs je leven kan redden

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cannabisextracten het menselijk brein beschermen. We behandelen vier manieren waarop cannabis het brein beschermt tegen ziekte, dementie en zelfs de dood!

Nieuwe hersencellen

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Je hoort vaak dat cannabis hersencellen doodt, maar die uitspraak is gebaseerd op onderzoek dat in de jaren zeventig is gedaan. Apen kreeg een gasmasker voor waar rook van honderden joints in werd gepompt. De apen kregen last van zuurstoftekort, en dat is de reden waarom hun hersencellen afstierven.

Modern onderzoek laat het tegenovergestelde zien: actieve bestanddelen van cannabis stimuleren de groei van nieuwe hersencellen. In 2005 toonde dr. Xia Zhang van de Universiteit van Saskatchewan aan dat cannabinoïden neurogenese veroorzaken, wat betekent dat ze kunnen helpen bij de groei van nieuwe hersencellen.

Ook uit Braziliaans en Italiaans onderzoek blijkt dat cannabinoïden als CBD ervoor zorgen dat er in de hippocampus nieuwe hersencellen groeien. Dat is één van de redenen waarom cannabinoïden kunnen helpen om depressie, angststoornissen en stress te behandelen.

Cannabis voorkomt Alzheimer

Uit wetenschappelijk onderzoek onder leiding van dr. Chuanhai Cao van het Byrd Alzheimer’s Institute is gebleken dat cannabis Alzheimer en dementie kan voorkomen door bèta-amyloïde plaques te verwijderen. Daarnaast stimuleert de cannabinoïde THC de functie van de mitochondriën.

Cannabis voorkomt hersenschade na beroertes of letsel

Recente studies hebben aangetoond dat cannabinoïden het brein beschermen tegen permanente schade na letsel of een beroerte. In 2012 en 2013 zijn onderzoeken uitgevoerd die laten zien dat een lage dosis THC het brein van muizen beschermt tegen schade door koolstofmonoxide en hersenletsel.

Een studie uit 2014 laat zien dat mensen met een laag gehalte THC in hun systeem 80 procent minder kans hadden om te sterven aan hersenletsel dan mensen die geen THC in hun bloed hadden. In de VS sterven ieder jaar 52.000 mensen aan traumatisch hersenletsel. Daarvan kunnen er dus 41.600 worden gered met cannabis.

Cannabisextracten gaan de strijd aan met hersenkanker

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat cannabinoïden kankercellen doden en tumoren doen krimpen, zonder daarbij de normale cellen aan te tasten. THC veroorzaakt apoptose (geprogrammeerde celdood) in C6 gliomacellen – een agressieve vorm van hersenkanker. Een studie uit 2009 laat zien dat THC ‘kankercellen doodt en de normale cellen intact laat’.

[Alternet]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Angel
Angel
9 jaren geleden

Dat is goed nieuws, moet ook zeker meer onderzoek naar worden verricht, en voor wat de onderzoek’ s resultaten tot nu toe meer erkenning daarvoor zouden moeten kunnen krijgen, maar cannabis is en blijft taboe en is natuurlijk niet bespreekbaar en word beschouwd als slecht, in de ban gedaan door de machtsgeilegeldwolven farma……….

Sé Paratist
Sé Paratist
9 jaren geleden

Cannabis

In Nederland noemen we het wiet (naar het Engelse weed, wat onkruid betekent), de naam hennep is ook wel bekend en de Latijnse benaming is cannabis. Iedereen weet wel hoe slecht cannabis is, of, ten minste, dat denkt iedereen te weten, omdat wij ook hierin dom worden gehouden. Het tegendeel is namelijk waar: Cannabis is als softdrugs absoluut niet gevaarlijk. Sterker nog, de plant heeft naast de functie van genotsmiddel, meerdere zeer nuttige eigenschappen.
Hennep is een bijzondere plant. Als enige plant ter wereld bestaat er namelijk een verschil tussen vrouwtjes en mannetjes planten. De plant werd in eerste instantie ingedeeld bij de familie van de brandnetels (vandaar ook de verwijzing naar onkruid) , maar later bleek hennep beter te passen in een de familie van Cannabinaceae, waar ook Humulus, oftewel hop, toe behoort.
In Nederland (en in enkele andere landen, of delen daarvan) wordt cannabis gedoogd, maar over het algemeen, wereldwijd gezien, is cannabis verboden. Maar waarom dan? Als het juist zo’n goede plant is. Om hier een duidelijk antwoord op te geven gaan we eerst een stukje terug de geschiedenis in om wat feiten over cannabis op tafel te leggen, zodat we een beter beeld kunnen krijgen.
Ergens in het oude Egypte (rond 3300 v.Chr.) werd al hennep verbouwd. Op de mummie van farao Ramses II werden delen van de hennepplant ontdekt. Ook in India was men al voor het begin van de jaartelling (vanaf ca. 2000 v.Chr.) bekend met hennep. De Romeinen en de Grieken waren op de hoogte van de werking van cannabis en gebruikten het onder andere als medicijn. In Amerika was het tussen 1631 en 1800 heel gebruikelijk om je belasting met cannabis te betalen. Het weigeren om hennep (cannabis) te telen was in de 17e en 18e eeuw zelfs bij wet verboden. Van 1763 tot 1769 stond er in delen van Amerika zelfs een gevangenisstraf op.
Tot ca. 1880 werden alle schoolboeken gemaakt van hennep, touwen op schepen zijn duizenden jaren lang van cannabis (canvas) gemaakt en ook de allereerste Amerikaanse vlag werd door Betsy Ross gemaakt van hennep, net als de eerste bijbels en landkaarten.
Tot het moment dat katoen in opmars kwam (1820) werd zo’n beetje alle textiel, stoffen en kleding gemaakt van deze bijzondere plant. In veel Amerikaanse staten was hennep dan ook verreweg het belangrijkste gewas.
De Franse schrijver Charles Baudelaire (1821 – 1867) schreef zijn bekendste werken onder invloed van cannabis, terwijl de schilders Rembrandt, Gainsborough en Van Gogh de plant juist voor hun doeken gebruikten.
In 1916 werd door de Amerikaanse overheid voorspeld dat in de jaren ’40 al het papier van hennep zou zijn gemaakt. Helaas is dit niet uitgekomen. In vergelijking met 1 acre (4046,8 m2) hennep is ongeveer 4,1 acres aan bomen nodig om dezelfde hoeveelheid papier te kunnen maken, aldus het Amerikaanse Agrarische ministerie. Van de olie die uit de hennepzaden komt werd tot 1937 verf en lak van goede kwaliteit gemaakt.
Het eerste model T Ford, van Henry Ford, werd niet met een benzinemotor gemaakt, maar met een motor die kon rijden op hennepbrandstof en de panelen van de auto werden van hennepplastic (10 keer zo sterk en veel lichter dan metaal) gemaakt.
In een filmpje waarin het USDA (Amerikaanse Ministerie van Agrarische Zaken) vaderlandslievende boeren oproept om jaarlijks 350.000 acre hennep te verbouwen voor gebruik in de oorlog, komt de volgende tekst voor:
“Toen Griekse tempels nog nieuw waren, werd hennep al tijdenlang gebruikt om de mens te dienen. Duizenden jaren in China en in het oosten, voor het maken van touwen en stoffen. Eeuwenlang werden alle schepen in de Westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen gemaakt van hennep. Hennep was onmisbaar. Nu is de hennep in het Oosten in de handen van de Japanners. Amerikaanse hennep zal aan de vraag van ons leger, marine en onze industrieën moeten voldoen… Als de snel reducerende reserves op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in beeld komen, hennep voor lijnen; hennep voor uitrusting; hennep voor nautisch gebruik zowel aan boord als aan de wal. Net als in vroegere tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegenrijk bevoeren met zeilen van hennep. Hennep voor de overwinning!” Dezelfde USDA concludeerde dat hennepteelt 4 x zo veel pulp oplevert als bomen, terwijl er 4 tot 7 x minder vervuiling aan het milieu is. Het groeit snel, de wortels schieten de grond in en de grond blijft ook nog eens in perfecte staat achter voor het volgende gewas. Bovendien zorgt de dichtheid van de bladeren vlak boven de grond voor een verstikking van het onkruid. Hennep zal de Amerikaanse agricultuur zeer positief beïnvloeden.
De hier boven genoemde feiten over cannabis, die overigens voor het grootste deel te controleren zijn in de “Encyclopedia Britannica” die ca. 150 jaar geleden werd gedrukt op henneppapier, maken duidelijk dat cannabis voor veel meer geschikt is dan het recreatieve, psychedelische gebruik.
We maken dan ook een verschil tussen industriële hennep en marihuana.
Tot nu toe zien we veel verschillende redenen om hennep niet te verbieden. Maar waarom dan toch het verbod op, of eigenlijk de hetze tegen, cannabis?
Nee, de “burger liefhebbende overheden” hebben cannabis niet verboden omdat wij met ons allen uit het raam zouden springen na het roken van een jointje. De ware rede om cannabis te verbieden ligt op het economische vlak. Niet alleen het recreatieve gebruik, maar zeker ook de meerwaarde voor de industrie moet worden gestopt.
William Randolph Hearst en de Hearst Paper Manufacturing Division van Kimberly Clark waren eigenaars van zeer grote bospercelen. De Hearst Company was de grootste leverancier van papier en het grootschalige gebruik van hennep in plaats van bomen, zou Hearst miljarden hebben gekost. Daarnaast had de firma Dupont in 1937 een patent aangevraagd op het proces waarmee plastic kon worden gemaakt uit steenkool en olie. Plastic vervaardigd uit hennep zou ongeveer 80 % van Dupont’s bedrijven ruïneren. Andrew Mellon (Minister van Financiën onder President Hoover) werd de belangrijkste investeerder van Dupont. Diezelfde Andrew Mellon stelde zijn toekomstige neef Harry J. Anslinger aan om het Federal Bureau of Narotics and Dangerous Drugs te leiden. Het resultaat van enkele geheime bijeenkomsten moge duidelijk zijn.
Omdat hennep een bedreiging was voor hun bedrijven met miljarden omzetten, moest hennep van het wereldtoneel verdwijnen. De altijd weer terugkomende Amerikaanse propagandamachine werd op het bewustzijn van de bevolking losgelaten. De Mexicaanse naam voor hennep, Maria Joana, werd gebruikt om het obscuur te laten klinken: Marihuana. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw stonden de kranten van Hearst vol met afschrikwekkende horrorverhalen over marihuana. De lezers werden gehersenspoeld en cannabis (want daar hebben we het nog steeds over) kreeg zo ongeveer de schuld van alles wat er mis ging in de wereld. Met films als ‘Reefer Madness’ (1936), ‘Marihuana: Assassin of Youth’ (1935) en ‘Marihuana: The Devil’s Weed’ (1936), werd in hennep een vijand gecreëerd. En dit allemaal om de mensen er van te overtuigen om wetten tegen hennep aan te nemen. De mensen waren in de jaren ’30 nóg naïever dan men nu is. Wat de radio of de krant je vertelde, was gewoon waar.
Het heeft gewerkt, want de Prohibitive Marihuana Taks Law (de wet die hennep moest verbieden) werd via een slinkse wijze aangeboden in het Congres, ondanks de getuigenis van advocaat en arts Dr. James Woodward bij de Medische Associatie. Woodward’s getuigenis kwam namelijk net te laat omdat hij, net als de gehele Amerikaanse bevolking, niet door had dat met marihuana het onschuldige hennepplantje werd bedoeld. In september 1937 werd hennep dan ook officieel, bij wet verboden. Het zo nuttige gewas kreeg de term “drug” en het Congres deed hennep in de ban omdat het de meest gewelddadige drug was. 31 Jaar lang maakte Harry J. Aslinger propaganda voor het negatieve beeld van hennep, totdat hij in de jaren ’50 het tegenovergestelde begon te vertellen. Soldaten zouden niet willen vechten na het roken van marihuana, omdat ze daar te vreedzaam van werden.
Ook vandaag de dag betalen de alcohol-, tabaks- en oliebedrijven dagelijks (!!) nog ruim 1 miljoen dollar aan “Partnership for a Drug-Free America” en soortgelijke instanties. “Het is gevaarlijker dan we dachten.” aldus de leugens van de machtige corporaties. De leugens waar Hearst zo’n 80 jaar geleden mee begon, duren nog steeds voort. Waar jaarlijks ruim 1 miljoen mensen overlijden aan alcohol en tabak, is er nog nooit iemand overleden aan de gevolgen van het gebruik van cannabis. Niet één sterfgeval kan worden toegeschreven aan het roken van wiet. Maar dankzij de grote bedrijven blijft cannabis illegaal en wordt het gebruik van tabak en alcohol aangemoedigd, al mag er van sommige overheden voor tabak nog maar nauwelijks reclame worden gemaakt.
Enkele andere toepassingen voor ’s werelds meest bijzondere plant zijn babyvoeding (uit de zaden van de mannelijke plant, die geen thc bevatten, het maken van kleding en als medicijn. Ja, je leest het goed. Mensen worden niet ziek van cannabis. Je kan er zelfs beter van worden. Vanaf 1850 tot het verbod op cannabis in 1937 werd er in de hele Verenigde Staten door apotheken cannabisolie gebruikt als primair medicijn tegen ruim honderd verschillende aandoeningen.
In 1974 moesten onderzoekers van het Medical College of Virginia (in opdracht van de CIA en gefinancierd door het National Institute of Health) bewijs vinden dat aan toont dat THC (de werkzame stof in cannabis) het immuunsysteem beschadigde. De onderzoekers kwamen echter tot een heel andere conclusie: THC vertraagde de groei van 3 soorten kanker, waaronder long- en borstkanker, bij muizen. Dit was niet wat de CIA voor ogen had en het onderzoek werd stopgezet.
In 1976 besloot President Ford dat alle verdere onderzoek naar cannabis alleen nog door grote farmaceutische bedrijven mocht worden gedaan. Zoals we weten zit hetzelfde grote geld in de farmaceutische industrie, in de media, de banken en zelfs in de overheid. Zodoende komt al het goede van de hennepplant nooit in de media en wordt er ook geen verder onderzoek meer nar gedaan. Tot in 2000 de Spanjaard Manuel Guzman dezelfde resultaten uit tests haalde als de Amerikanen in 1974. Maar, zoals we konden verwachten, ook hier geen enkele melding in de reguliere media.

Kort samengevat komt het hier op neer:
• Wij laten onze auto’s liever op vervuilende olie rijden, dan op schone hennepolie.
• Wij gebruiken liever uit olie vervaardigd plastic, dat niet afbreekbaar is, dan het wél afbreekbare plastic dat van hennep wordt gemaakt.
• We kappen liever honderden hectares bomen ten behoeve van papier, dan dat we dat papier van een aantal hectares hennep halen, die jaar na jaar geoogst kunnen worden.
• We gebruiken liever de dodelijke tabak en alcohol dan de onschuldige cannabis.
• We nemen liever een veel te dure, gepatenteerde chemo therapie die naast de zieke ook de goede cellen aan tast, dan dat we onze kanker bestrijden met hennep, dat alleen de zieke cellen aan valt.
• Wij hebben overheden die een verbod op het onschuldige hennep (om de rijksten der rijken te pleasen, of door chantage) belangrijker vinden dan een gezond en goedkoop leven voor de burgers.

Mr.Harmonic
Mr.Harmonic
9 jaren geleden

Smoke weed everyday! …LoL

rop
rop
9 jaren geleden

Een wonderbaarlijk plantje nu deze zijn licht laat zien door studie en onderzoek
proficiat voor de onderzoekers die deze ter sprake maken, kan de kankervorming weer
met een extra bij komende middel worden gezien ter bestrijding van meer ziekten, als onderzoek dit kan aantonen, aan het licht brengt dan is dat zeker welkom voor meerdere ziekten.. proficiat..
hoe meer men ervan te weten komt is goed, maar ze brengen ook tegenstrijdige berichten naar voren..
het ontkennen daarvan zal juist dat plantje meer in het licht brengen voor nog beter onderzoek,
uiteindelijk zal het plantje zijn ware gezicht laten zien…vol in het zicht, wat verlicht, ontkenning is nodig
voor zijn groei, het is zijn voedingsbron om achter de waarheid te komen van dat plantje,,
je kan het ook zien als een onderzoek naar het menselijke gedrag,, een soort spiegel..die ook bestaat uit ontkennen en kennen.. waarvan het licht ook nog niet altijd helder is, wat kan een plantje toch veel betekenen.. als het zijn ware gezicht laat zien…verhelderend en ziekte oplossend, maar ook weer ziekmakend, ja het is maar hoe men er mee omgaat.. met de invulling? en invullen zijn mensen werkelijk kunstenaars in.. het beeld van mooie vormen en een beeld van minder vorming, de juiste verhouding is de onderzoek zelf die licht kan brengen.. het doel is de juiste verhouding te leren kennen..dat gaat samen met ontkenning..

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x