
Acteur en komiek John Cleese sprak onlangs met professor Jim Tucker van de Universiteit van Virginia over kinderen die herinneringen hebben aan vorige levens.
Tucker is kinderpsychiater en directeur van de Division of Perceptual Studies (DoPS) van de Universiteit van Virginia.
Deze afdeling wordt bemenst door wetenschappers die gespecialiseerd zijn in bewustzijn.
2500 gevallen
In onderstaand interview van negen minuten legt dr. Tucker uit hoe het onderzoek naar reïncarnatie zich sinds de jaren zestig heeft ontwikkeld.
Hij heeft inmiddels 2500 gevallen bestudeerd van kinderen die zeggen dat ze in een vorig leven iemand anders zijn geweest.
Tucker noemt een aantal voorbeelden. Zo herinnert een jongen genaamd Ryan zich zeer specifieke details van zijn vorige leven als een man genaamd Marty Martin.
Bekijk het interview hieronder:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jim_B._Tucker
Als dit klopt zou het de huidige wetenschap op zijn kop zetten. Ik denk niet dat wij het meemaken dat het hoe en waarom duidelijk is.
Goed artikel.
het is de fantastische/gruwelijke (maak uw keuze) waarheid en het gaat ook op voor mensen die er niet in geloven
Het is niet de mens die eerdere levens heeft gehad. Het is de ziel die incarneert en meerdere levens mee maakt. Als iemand zich een eerder leven herinnert dan is dat de herinnering of ervaring van de ziel die gevoeld wordt. Het bewustzijn van de ziel is altijd in een slaaptoestand geweest. Sinds de zogenoemde nieuwetijdskinderen geboren worden is dat aan het veranderen. Die generaties worden met een wakker bewustzijn geboren. Dan is het niet zo vreemd dat er herinneringen en ervaringen van de ziel tastbaar worden. De mens heeft geen eerdere levens, de ziel heeft meerdere (vele) levens als ervaring. Als het een beetje menselijk uitgelegd wil worden dan moet dat anders gezien worden, omgedraaid, zodat het wat aannemelijker wordt. Elk leven is een ander mens, alleen met dezelfde ziel in het lichaam. Dan mag ook duidelijk zijn wat de dood inhoudt.
Als je tijdens je leven niets over de ziel mee maakt dan wordt het wel duidelijk als het leven voorbij is. In bovenstaand verhaal komt wel weer terug wat zo vaak in berichten weer gegeven wordt: onderzoek door de oude generaties (met een slapend bewustzijn) buiten eigen lichaam doen. Dan ben je niet met je aandacht in eigen lichaam . Dan maak je ook niets tastbaars mee want eigen leven is nog steeds in eigen lichaam. En dan kan ook nooit het bewustzijn ontwaken. Als je die nieuwetijdskinderen wilt kunnen begrijpen dan moet je je eigen ervaringen hebben. Dat geldt trouwens ook voor het gewone leven met een slapend bewustzijn. Eigen ervaring maakt het dat anderen, met dezelfde ervaringen, begrepen kunnen worden. En dan heb je iets van waarde om over te praten. Gesproken over rijkdom: mensen met (heel) veel ervaring zijn de rijkste mensen, niet degenen met kapitalen op hun bankrekening. Die laatsten hebben hun ziel verkocht en maken het leven niet eens mee.
Ik vind Cleese heel leuk als komiek en acteur maar deze man moet je niet deze onderwerpen laten presteren.