Homepagina » Buitenland » Tulsi Gabbard, één van de zeldzame politici die de waarheid durft te zeggen over Noord-Korea, Syrië en Iran
Tulsi Gabbard, één van de zeldzame politici die de waarheid durft te zeggen over Noord-Korea, Syrië en Iran

Tulsi Gabbard, één van de zeldzame politici die de waarheid durft te zeggen over Noord-Korea, Syrië en Iran

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is van plan om over een paar weken de Amerikaanse president Donald Trump te ontmoeten. Ligt vrede in het verschiet?

“Deze ontmoeting is een historische kans om Noord-Korea te ontwapenen en vrede te realiseren,” zei het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard in een interview met Fox News.

“Dit gaat niet om Trump, maar om vrede,” voegde ze toe.

Afschrikmiddel

Gabbard merkte op dat het belangrijk is om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zodat we vrede kunnen bereiken en meer oorlog kunnen vermijden.

Trump moet zich dan wel aan zijn woord houden en uiteindelijk niet alsnog het regime van Kim Jong-un afzetten.

“Dat is de reden waarom Noord-Korea over kernwapens beschikt, als afschrikmiddel tegen regimeverandering,” zei het congreslid.

Enorme fout

Om betrouwbaar over te komen moet de VS eerst een einde maken aan de oorlog in Syrië, die ook gericht is op regimeverandering, aldus Gabbard.

Daarnaast moet de VS ophouden met politieagentje spelen in de wereld.

Trump moet verder openlijk erkennen dat het afzetten van Saddam Hoessein door president Bush een enorme fout is geweest.

Hij moet ook openlijk erkennen dat het afzetten van de Libische leider Gaddafi door Obama en Clinton een enorme fout is geweest.

Alsnog

De Amerikaanse overheid beloofde Gaddafi niet aan te zullen vallen als hij afstand zou doen van kernwapens. Enkele jaren later viel de VS Libië alsnog binnen, merkte Gabbard op.

“We gooiden bommen op Libië en Gaddafi werd afgezet,” zei ze.

En tot slot moet Trump zich houden aan de Iran-deal. In 2015 bereikten zes wereldmachten een akkoord met Iran over de nucleaire ontwapening van dat land en tot dusver houdt Iran zich aan de voorwaarden.

Als Trump zomaar uit het akkoord stapt, zal Noord-Korea minder snel geneigd zijn de Amerikanen te vertrouwen, besloot Gabbard.

Bekijk het interview hieronder:

Foto: Maliepa Wikimedia Commons

[Fox News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Joris schreef:

  Gezien de plotselinge ommezwaai van Kim Jong-Un zal het me niet verbazen als hij een geheime agenda heeft, zoals het gijzelen van Trump (volgens een spannend Hollywood scenario). De ontmoeting zal plaatsvinden op de grens van Noord- en Zuid-Korea, een fluitje van een cent voor hem………….

  2 likes
  • ing. Waldeck schreef:

   De ommezwaai van Kim ligt in het feit dat hij niet meer wordt ondersteund door de DeepState.

   Zowel Noord Korea als Iran hebben de keus: Je verteld hoe, wie en wat het Westen je heeft ondersteund met het illegale nuclaire programma en werkt met ons mee; zo niet moeten we eea vernietigen via luchtaanvallen.

   Kim koos eieren voor zijn geld.
   De Iraanse onderhandelingen lopen nog.

   O ja, Engeland, Duitsland, Frankrijk zijn diegene die illegaal materiaal aan deze landen hebben geleverd…

   15 likes
   • Eelke Piers schreef:

    N-Korea is nooit het slachtoffer van de deep state geweest. Bijna elk land in de wereld heeft een Centrale bank die vrij is om zoveel geld uit de ruimte te toveren als zij het nodig vinden.Deze centrale banken zijn allemaal in handen van Rothchild en co. en daarmee onder de knoet van de Deep State. N-Korea is een van de drie (?) landen die hun eigen geld beheren en daarmee vrij zijn van de Deep State. Daarom wordt hun het leven zo zuur gemaakt zodat ze nu waarschijnlijk ook moeten capituleren.
    Libyë had ook onder Kadaffi zijn eigen Centrale Bank en u weet hoe het hun, hem is vergaan

    19 likes
   • Joris schreef:

    Sorry, maar van iemand die zijn tegenstanders executeert met luchtafweergeschut, zijn halfbroer laat vergiftigen in Maleisie kun je van alles verwachten.

    3 likes
   • Gezinusk schreef:

    ing. Waldeck,

    Ze leverden altijd dubieuze spullen aan landen die vervolgens gedemoniseerd werden en middels ‘False Flag’ een oorlog in geslingerd.

    President George W. Bush vond na de oorlog met Irak dat ze niet goed bezig waren geweest maar bleef achter zijn beslissing staan. Enkelen van zijn administratie boden zelfs excuses aan waaronder Colin Powell die destijds de VN veiligheidsraad om de tuin had geleid om groen licht te krijgen voor een oorlog tegen Irak. Achteraf makkelijk praten natuurlijk. Zo van sorry, we zullen het niet meer doen maar deze lui, inclusief vice president, Richard Dick Cheney, hadden natuurlijk gewoon berecht moeten worden. Dat dit niet gebeurde zegt veel over het internationaal recht en het strafhof. Het is zo corrupt als de pest.

    17 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   De overeenkomst tussen Kim & Donald ! Beiden zielloze psychopaten en knechten van Zio Nazi Israël…
   Korten kon ik het niet omschrijven maar het is een lang verhaal. Lees en gij zult het weten !

   2 likes
 • weg met ons schreef:

  De Iran deal is door Trump afgeblazen en daarmee de weg vrij gemaakt om Iran aan te vallen en daarbij neemt Israël, die de VS vooruit zal sturen in deze strijd, Syrië gelijk mee in de strijd van twee vliegen in één klap.

  Het lijkt me duidelijk dat de Iran deal een dergelijke aanval in de weg stond. U mag zich allen oprecht of terecht zorgen gaan maken over wat hierna komt. Dit hebben de VS en ISR leuk gespeeld. Vergeet niet dat Saoedi-Arabië ook graag van de partij zal willen zijn en Turkije moeten we nog zien waar deze los zal gaat en wie dan nog meer losgaat.

  De voorspelling van de Armageddon, die nabij de rivier de Eufraat zal beginnen, lijkt zo niet heel ver meer van ons verwijderd.

  Trump heeft zich hier m.i. eens en voor altijd lelijk in de voet geschoten om zich door zionist Netanyahu en aanhang zo in te laten pakken. Het is een vreemd en sinister spel geworden, Israël met zijn zionistische gejank krijgt zijn zin en Macron een Rothschild puppet zou zich hebben uitgesproken om vooral de atoomdeal met Iran voort te zetten. Dit zijn heel vreemde tijden en waarbij niet meer is te volgen wie voor wie is en waar ze allen uithangen met hun agenda’s. Heel bizar, heel gevaarlijk en niet meer te voorspellen wat dit voor de wereld gaat betekenen of hoe dit gaat eindigen. In ieder geval heb ik geen prettig onderbuik gevoel bij dit alles.

  Het kan zijn dat Iran gaat buigen en het land uit handen geeft aan de zionisten en de VS. Misschien is dit gevaarlijke spel wel het spel van blufpoker, waarbij Trump ervan uitgaat dat Iran zal buigen? Maar wat als het land niet buigt?

  9 likes
  • Gezinusk schreef:

   Weg met ons,

   Ja de beste Trump had onlangs nog met iemand gesproken en veranderde plotsklaps van mening. Of zoals sommigen op het World Wide Web suggereren, wie is de president van de Verenigde Staten?

   https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2018/03/000_11Z42K-e1520272402340-640×400.jpg

   2 likes
    • weg met ons schreef:

     @Gezinusk

     Ons aller lot ligt in de handen van een paar geestelijk zeer verwarde mannen. Het is met geen pen meer te beschrijven.

     6 likes
     • Gezinusk schreef:

      weg met ons,

      Ooit was de conclusie van een onderzoek dat alle leiders van landen tot zekere hoogte gestoord moeten zijn. Als je dan Trump en Netanyahu bekijkt kon het wel eens kloppen. De invloed die Israël uitoefent op Amerika loopt via allerlei lobbygroepen waaronder het invloedrijke AIPAC.

      De American Israel Public Affairs Committee, vaak afgekort tot AIPAC is een belangengroep die lobbyt bij het Amerikaans Congres en de Amerikaanse uitvoerende macht met als doel een relatie te onderhouden tussen de Verenigde Staten en Israël.

      President John F. Kennedy wilde destijds de AIPAIC opheffen of laten registreren als een buitenlands agentschap. Onderzoekers menen dat de invloed van AIPAC een rechtstreekse verbinding heeft naar Wall Street, het Witte Huis, en de CIA.

      Enfin, alhoewel er veel Joodse amerikanen tegen AIPAC zijn. Vaak voor het gebouwen demonstreren met teksten als ”spreek niet namens mij!”, ziet Netanyahu dat anders. Eens kijken hoe snel met de volgende ‘Freedom speech’ het woord Iran weer gaat vallen in het donker? Omdat zij gevaarlijk zijn. Hij niet. Hij predikt uiteraard de taal van de vrede en schreeuwt tegen een land die een ander niks aandoet.

      https://www.youtube.com/watch?v=EwZAmsmXy6w

      https://www.youtube.com/watch?v=v8nxePxYIw4

      5 likes
   • weg met ons schreef:

    Wat ik persoonlijk onbegrijpelijk vind is dat mensen in het algemeen zover al zijn dat ze niet beseffen dat dit een ernstig onderwerp is waar niet te lichtzinnig over gedacht moet worden. Het wordt categorisch onder rubriekje “het valt wel denk ik allemaal wel wat mee” geplaatst.

    Om de ernst van de zaak te onderstrepen zet ik daarom vaak hard in met mijn reacties, die hoogst waarschijnlijk niet bij iedereen in de smaak vallen, zeker niet bij de politiek en burgerlijk correct afgerichte mensen en al helemaal niet als ze ook nog eens wat gevoelig zijn op de snorharen.

    Of we of men er iets aan heeft? Weet het niet, hoop het alleen, maar men moet zeker alert blijven en zeker niet verslappen of in slaap vallen en elkaar wakker blijven schudden, want voor je het weet, tenminste als de totale gekken zo doorgaan, is het zover en kunnen we van het tijdelijke verkassen naar het eeuwige. Uiteindelijk, wij zijn het gepeupel en de nul en niks waard mensen die men zonder pardon opoffert voor de megalomane idealen van de machten in de wereld en daar zet men ook graag hoog voor in.

    Veel schattige en tere zieltjes zullen geraakt zijn en verteerd raken als ik weer eens op een heel directe manier de allerheiligste zionisten of nep joden aanhaal en afkraak, maar men vergeet dat dit geen Joden zijn, maar mensen die zich voordoen als Joden. Ze hebben zich een identiteit aangemeten die niet klopt en zelfs door ze wordt misbruikt. En velen trappen in de kunststukje van deze sektarische nep afdeling, a la maffia. Trekken ze niet de holocaustkaart dan is het wel weer een andere truc die men gebruikt over de rug van anderen om een bepaald doel te bereiken. Ik denk dat zelfs oprecht gelovige Joden niet eens doorhebben wie deze mensen werkelijk zijn en ook niet begrijpen dat ze slechts fungeren als een rekwisiet voor het aankleden van het grote zionistische lieg- en moordtheater.

    6 likes
 • Louise schreef:

  Het is allemaal een groot theater, er wordt achter de schermen wat bekonkelt met elkaar, vervolgens dramatisch nieuws naar buiten gebracht, waar vervolgens met weinig kennis van zaken op gereageerd wordt….. De volgende President van Amerika gaat weer wat anders doen…. we leven in een tijd waar alles met elkaar verweven is, het gaat om geld en bedrijven zitten overal , denk niet dat er in Rusland of China nu iemand van zn stoel gevallen is….. Iran bouwt al jaren kerncentrale’s voor Rusland en China, Er zijn inmiddels zoveel landen die in een klap de wereld kan vernietigen …. De tijd van de Clintons en Bushjes is voorbij, ze zijn te ver gegaan,daar is de wereld over eens, ook is het internationaal bekend dat Amerika een agressief land is, althans de bekende elite….. Er moet in Amerika zelf ook nog wat veranderen ,Trump blijft natuurlijk wel een zaken man,… het blijft afwachten welke kant we op gaan…….,Oh ja Trump is een typische tweelingen sterren beeld, dat houdt in, dat.men niet op alles moet reageren wat de man zegt, maar even af moet wachten wat het eind doel is……..Leuk voor de pers want die reageren overal op…….En voor de over geconsumeerde internetters, alles wordt nog steeds achter gesloten deuren besloten ……

  7 likes
 • Frans schreef:

  Inderdaad vreemd en sinister!!
  Niet te doorzien.
  Wel heel veel onrust zaaiend wereldwijd.
  Het gedreig wordt heftig!
  De vredewens neemt enorm toe onder de niet regerende mensen. Wij die ” I AM THE BOSS” Zat zijn, zijn groot in aantal.
  I AM THE BOSS is typisch Amerikaans. Hoe kunnen ze ooit bedacht hebben dat dit ook wel op Europa toepasbaar zou zijn? Europa kent geen I AM THE BOSS!! Het is een ANGLO Amerikaans beest.

  5 likes
 • Denker schreef:

  Wat is die Trunp toch weer hypocriet van de week pleitte hij nog dat wapens noodzakelijk zijn voor je verdedeging voorbeeld aanslag Bataclan. En als er dan een land is wat wapens wil hebben om zich te kunnen verdedigen dan mag dat niet. Laat Amerika nou toch ophouden met oorlogen te voeren die nooit meer zullen eindigen. Laat de wereld een keer zeggen NEE Amerika. Als ze er alleen voorstaan neemt de arogantie misschien een meerkat.

  2 likes
 • x

  Check Also

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >