Buitenland

Tulsi Gabbard, één van de zeldzame politici die de waarheid durft te zeggen over Noord-Korea, Syrië en Iran

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is van plan om over een paar weken de Amerikaanse president Donald Trump te ontmoeten. Ligt vrede in het verschiet?

“Deze ontmoeting is een historische kans om Noord-Korea te ontwapenen en vrede te realiseren,” zei het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard in een interview met Fox News.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dit gaat niet om Trump, maar om vrede,” voegde ze toe.

Afschrikmiddel

Gabbard merkte op dat het belangrijk is om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zodat we vrede kunnen bereiken en meer oorlog kunnen vermijden.

Trump moet zich dan wel aan zijn woord houden en uiteindelijk niet alsnog het regime van Kim Jong-un afzetten.

“Dat is de reden waarom Noord-Korea over kernwapens beschikt, als afschrikmiddel tegen regimeverandering,” zei het congreslid.

Enorme fout

Om betrouwbaar over te komen moet de VS eerst een einde maken aan de oorlog in Syrië, die ook gericht is op regimeverandering, aldus Gabbard.

Daarnaast moet de VS ophouden met politieagentje spelen in de wereld.

Trump moet verder openlijk erkennen dat het afzetten van Saddam Hoessein door president Bush een enorme fout is geweest.

Hij moet ook openlijk erkennen dat het afzetten van de Libische leider Gaddafi door Obama en Clinton een enorme fout is geweest.

Alsnog

De Amerikaanse overheid beloofde Gaddafi niet aan te zullen vallen als hij afstand zou doen van kernwapens. Enkele jaren later viel de VS Libië alsnog binnen, merkte Gabbard op.

“We gooiden bommen op Libië en Gaddafi werd afgezet,” zei ze.

En tot slot moet Trump zich houden aan de Iran-deal. In 2015 bereikten zes wereldmachten een akkoord met Iran over de nucleaire ontwapening van dat land en tot dusver houdt Iran zich aan de voorwaarden.

Als Trump zomaar uit het akkoord stapt, zal Noord-Korea minder snel geneigd zijn de Amerikanen te vertrouwen, besloot Gabbard.

Bekijk het interview hieronder:

Foto: Maliepa Wikimedia Commons

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joris
Joris
5 jaren geleden

Gezien de plotselinge ommezwaai van Kim Jong-Un zal het me niet verbazen als hij een geheime agenda heeft, zoals het gijzelen van Trump (volgens een spannend Hollywood scenario). De ontmoeting zal plaatsvinden op de grens van Noord- en Zuid-Korea, een fluitje van een cent voor hem………….

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

De Iran deal is door Trump afgeblazen en daarmee de weg vrij gemaakt om Iran aan te vallen en daarbij neemt Israël, die de VS vooruit zal sturen in deze strijd, Syrië gelijk mee in de strijd van twee vliegen in één klap.

Het lijkt me duidelijk dat de Iran deal een dergelijke aanval in de weg stond. U mag zich allen oprecht of terecht zorgen gaan maken over wat hierna komt. Dit hebben de VS en ISR leuk gespeeld. Vergeet niet dat Saoedi-Arabië ook graag van de partij zal willen zijn en Turkije moeten we nog zien waar deze los zal gaat en wie dan nog meer losgaat.

De voorspelling van de Armageddon, die nabij de rivier de Eufraat zal beginnen, lijkt zo niet heel ver meer van ons verwijderd.

Trump heeft zich hier m.i. eens en voor altijd lelijk in de voet geschoten om zich door zionist Netanyahu en aanhang zo in te laten pakken. Het is een vreemd en sinister spel geworden, Israël met zijn zionistische gejank krijgt zijn zin en Macron een Rothschild puppet zou zich hebben uitgesproken om vooral de atoomdeal met Iran voort te zetten. Dit zijn heel vreemde tijden en waarbij niet meer is te volgen wie voor wie is en waar ze allen uithangen met hun agenda’s. Heel bizar, heel gevaarlijk en niet meer te voorspellen wat dit voor de wereld gaat betekenen of hoe dit gaat eindigen. In ieder geval heb ik geen prettig onderbuik gevoel bij dit alles.

Het kan zijn dat Iran gaat buigen en het land uit handen geeft aan de zionisten en de VS. Misschien is dit gevaarlijke spel wel het spel van blufpoker, waarbij Trump ervan uitgaat dat Iran zal buigen? Maar wat als het land niet buigt?

Louise
Louise
5 jaren geleden

Het is allemaal een groot theater, er wordt achter de schermen wat bekonkelt met elkaar, vervolgens dramatisch nieuws naar buiten gebracht, waar vervolgens met weinig kennis van zaken op gereageerd wordt….. De volgende President van Amerika gaat weer wat anders doen…. we leven in een tijd waar alles met elkaar verweven is, het gaat om geld en bedrijven zitten overal , denk niet dat er in Rusland of China nu iemand van zn stoel gevallen is….. Iran bouwt al jaren kerncentrale’s voor Rusland en China, Er zijn inmiddels zoveel landen die in een klap de wereld kan vernietigen …. De tijd van de Clintons en Bushjes is voorbij, ze zijn te ver gegaan,daar is de wereld over eens, ook is het internationaal bekend dat Amerika een agressief land is, althans de bekende elite….. Er moet in Amerika zelf ook nog wat veranderen ,Trump blijft natuurlijk wel een zaken man,… het blijft afwachten welke kant we op gaan…….,Oh ja Trump is een typische tweelingen sterren beeld, dat houdt in, dat.men niet op alles moet reageren wat de man zegt, maar even af moet wachten wat het eind doel is……..Leuk voor de pers want die reageren overal op…….En voor de over geconsumeerde internetters, alles wordt nog steeds achter gesloten deuren besloten ……

Denker
Denker
5 jaren geleden

Wat is die Trunp toch weer hypocriet van de week pleitte hij nog dat wapens noodzakelijk zijn voor je verdedeging voorbeeld aanslag Bataclan. En als er dan een land is wat wapens wil hebben om zich te kunnen verdedigen dan mag dat niet. Laat Amerika nou toch ophouden met oorlogen te voeren die nooit meer zullen eindigen. Laat de wereld een keer zeggen NEE Amerika. Als ze er alleen voorstaan neemt de arogantie misschien een meerkat.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x