Gezondheid

Weet jij waar je eten van gemaakt is? Nu je dit weet lust je geen ijs meer

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Weet jij eigenlijk wel wat er in je eten zit? De waarheid zal je verrassen. Voorverpakte geraspte kaas bevat volgens Food Renegade cellulose, een bestanddeel van planten of houtpulp.

Wist je dat je slager misschien lijm gebruikt om stukken vlees aan elkaar te lijmen? Deze lijm wordt transglutaminase genoemd.

Het brood dat je in de supermarkt koopt, kan een aminozuur bevatten om de houdbaarheidsdatum te verlengen. Dit aminozuur, L-cysteïne genaamd, wordt volgens Natural News uit menselijk haar gewonnen.

Verboden

In je favoriete ijsjes kan carrageen zitten. Deze stof wordt gewonnen uit rode eetbare zeewieren en is gelinkt aan verschillende ziektes zo blijkt uit een studie van The Cornucopia Institute.

Om vanille- of aardbeienijs te maken gebruiken fabrikanten castoreum, ook wel bevergeil genoemd. Deze afscheiding wordt gewonnen uit de anus van bevers.

Sommige vruchtensappen bevatten een stof genaamd carbendazim. Deze chemische stof komt vooral voor in bestrijdingsmiddelen en is in de VS verboden.

Afvalproduct

De meeste dieetdranken bevatten aspartaam, dat volgens Natural News wordt gemaakt van het afvalproduct van de genetisch gemodificeerde E. coli-bacterie.

Frietjes en nuggets van fastfoodrestaurants kunnen soms het conserveermiddel dimethylpolysiloxaan bevatten.

Schoonmaakproducten

Natriumbisulfiet is een chemische stof die in verschillende schoonmaakproducten voor de badkamer te vinden is. Ook sommige merken chips gebruiken deze stof.

Geïmporteerde kaviaar kan borax bevatten, een middel dat ook veel voorkomt in schoonmaakproducten. Het is verboden in voedingsmiddelen in de VS, maar nog steeds te vinden in geïmporteerde producten.

[Stars Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

En dat is dus waarom ik al 12 jaar uitsluitend biologische producten eet…

PREDATOR
PREDATOR
4 jaren geleden

Niet voor het 1 of ander,maar die mensen die ik zie
in zoon biologische winkel,zien er helemaal niet gezond uit spijt me zeer.Nee beetje vervuiling in het lichaam geeft weerstand.Mensen die zo overdreven met hun gezondheid bezig zijn …..ja of die nu zoveel langer leven ??
Maargoed,dat wat er bij ons in het eten gegooid word is niet goed,zeker…..
Maar alleen maar biologisch eten,nee lijkt mij niet verstandig.
Een beetje vuil onder de nagel van een nagelbijter
is ook niet erg.

lezertje
lezertje
4 jaren geleden

Dat gezeik over dat eten elke keer. Jammer dan. En uit onderzoek is gebleken dat biologische producten vaak nog slechter zijn dan industrieproducten. Ik vreet wel niks meer! Oh nee, dáár ga je óók dood van!

koloth
koloth
4 jaren geleden

vandaag in het nieuws: vegetariers vrouwen raken eerder in de overgang oftewel worden sneller oud.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x