Homepagina » Gezondheid » Weet jij waar je eten van gemaakt is? Nu je dit weet lust je geen ijs meer
Weet jij waar je eten van gemaakt is? Nu je dit weet lust je geen ijs meer

Weet jij waar je eten van gemaakt is? Nu je dit weet lust je geen ijs meer

Weet jij eigenlijk wel wat er in je eten zit? De waarheid zal je verrassen. Voorverpakte geraspte kaas bevat volgens Food Renegade cellulose, een bestanddeel van planten of houtpulp.

Wist je dat je slager misschien lijm gebruikt om stukken vlees aan elkaar te lijmen? Deze lijm wordt transglutaminase genoemd.

Het brood dat je in de supermarkt koopt, kan een aminozuur bevatten om de houdbaarheidsdatum te verlengen. Dit aminozuur, L-cysteïne genaamd, wordt volgens Natural News uit menselijk haar gewonnen.

Verboden

In je favoriete ijsjes kan carrageen zitten. Deze stof wordt gewonnen uit rode eetbare zeewieren en is gelinkt aan verschillende ziektes zo blijkt uit een studie van The Cornucopia Institute.

Om vanille- of aardbeienijs te maken gebruiken fabrikanten castoreum, ook wel bevergeil genoemd. Deze afscheiding wordt gewonnen uit de anus van bevers.

Sommige vruchtensappen bevatten een stof genaamd carbendazim. Deze chemische stof komt vooral voor in bestrijdingsmiddelen en is in de VS verboden.

Afvalproduct

De meeste dieetdranken bevatten aspartaam, dat volgens Natural News wordt gemaakt van het afvalproduct van de genetisch gemodificeerde E. coli-bacterie.

Frietjes en nuggets van fastfoodrestaurants kunnen soms het conserveermiddel dimethylpolysiloxaan bevatten.

Schoonmaakproducten

Natriumbisulfiet is een chemische stof die in verschillende schoonmaakproducten voor de badkamer te vinden is. Ook sommige merken chips gebruiken deze stof.

Geïmporteerde kaviaar kan borax bevatten, een middel dat ook veel voorkomt in schoonmaakproducten. Het is verboden in voedingsmiddelen in de VS, maar nog steeds te vinden in geïmporteerde producten.

[Stars Insider]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PREDATOR schreef:

  Niet voor het 1 of ander,maar die mensen die ik zie
  in zoon biologische winkel,zien er helemaal niet gezond uit spijt me zeer.Nee beetje vervuiling in het lichaam geeft weerstand.Mensen die zo overdreven met hun gezondheid bezig zijn …..ja of die nu zoveel langer leven ??
  Maargoed,dat wat er bij ons in het eten gegooid word is niet goed,zeker…..
  Maar alleen maar biologisch eten,nee lijkt mij niet verstandig.
  Een beetje vuil onder de nagel van een nagelbijter
  is ook niet erg.

  12 likes
  • Marie schreef:

   Hier ben ik het niet mee eens, Predator. Ook in biologisch voedsel zit voldoende troep om een gezonde weerstand op te bouwen, wees maar niet bang. Echt biologisch is wel meestal beter dan gangbare niet biologische producten. Mensen die veel biologisch eten zien er m.i. juist gezonder uit en zijn ook slanker dan fastfoodlovers. Ook is gebleken dat zij minder giftige stoffen in hun bloed hebben (maar niet helemaal niet). Dus ga voor bio zou ik zeggen en let wel op de kwaliteit en waar je je bioproducten koopt!

   7 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Zou het niet kunnen zijn dat juist mensen die ziek zijn meer met hun gezondheid bezig zijn?

   Koop je baby melkpoeder in China… “een beetje vervuiling” geeft baby’s weerstand?

   Veel kattenvoedsel is “een beetje vervuiling”… vuller zonder voeding. Kan de studie niet vinden, maar er was een aantoonbare correlatie tussen slecht kattenvoedsel en slechte katten gezondheid.

   Vandaag heb ik biologische tomaat gegeten. De zaadjes binnen de tomaat waren al aan het ontkiemen en het zag er raar uit tijdens het snijden, maar het nam niets weg van de smaak.

   Biologische appels zijn kleiner, vervormd en hebben soms een wormpje… (is me 1 keer overkomen, er zat een spinnetje? binnen het klokhuis!). Ze zijn genetisch dichterbij de oer-appel en zijn daardoor ook minder zoet. Het smaakt inderdaad minder, maar ik zou het niet slechter noemen.

   Maar een ongezond snackje zo nu en dan is wel lekker…

   Hier nog een die niet zo goed voor je is, maar wel in dierenvoedsel zit (om het op smaak te brengen)
   https://en.wikipedia.org/wiki/Vanillin#Uses

   1 likes
 • Arwijn schreef:

  En dat is dus waarom ik al 12 jaar uitsluitend biologische producten eet…

  16 likes
 • lezertje schreef:

  Dat gezeik over dat eten elke keer. Jammer dan. En uit onderzoek is gebleken dat biologische producten vaak nog slechter zijn dan industrieproducten. Ik vreet wel niks meer! Oh nee, dáár ga je óók dood van!

  8 likes
 • koloth schreef:

  vandaag in het nieuws: vegetariers vrouwen raken eerder in de overgang oftewel worden sneller oud.

  0 likes
 • Christgalactic schreef:

  Niet alleen van brood zult gij leven, maar van alles wat Gods mond komt!! De verhouding ligt denk ik op 10 % brood en 90% geestelijk voedsel. Vandaar dat het leven in Waarheid veel belangrijker is dan onze voeding. Wat niet wegneemt dat voeding niet belangrijk zou zijn. Glutamaten bv zijn gewoonweg niet nodig. Het dient enkel opdat we er meer zouden van eten, wat voor de elite geld in het laatje brengt. (Monosodium)Glutemaat schendt dus het evenwicht inzake de voeding!! Wat ik ook wel belangrijk vind is dat we onze tempel rein houden. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

  Namaste

  2 likes
 • faya schreef:

  Maak je ijs zelf, dat is veel lekkerder. Van lekkere smoothiesapjes {o.a. bosbessen of mango} uit een pak, kun je ijslolly’s van maken en vanille ijs is ook makkelijk en lekker, genoeg recepten van te vinden op internet. Je kunt zelf eventueel nog chocolade gesmolten in de slagroom met gehakte amandelen er overheen doen. Je eigen Magnum, ik noem maar wat.
  Kost even tijd maar dan heb je wel wat.

  2 likes
 • Freidenker schreef:

  Tja, de medische industrie moet nu eenmaal omzet maken…

  1 likes
 • Lilith schreef:

  Wat een discussie weer; over wel of niet biologische eten.
  Volgens mij gaat erom dat er troep in ons eten gestopt wordt dat er niet in hoort!!
  Zo goedkoop mogelijk produceren en veel winst maken is belangrijker dan een goed en eerlijk product op de markt te brengen.
  En hoe slechter ons voedsel wordt hoe blijer de farmaceutische industrie wordt.
  Kijk eens wat vaker op de verpakking naar de ingredienten als je in de supermarkt bent. Er zijn inmiddels steeds meer producten die beter voor je zijn of heb je hier geen zin in en steek je je kop in het zand om vervolgens de biologische eters te bekritiseren?

  1 likes
 • Sizu_Sun schreef:

  En ondanks die L-cysteïne (gewonnen uit mensenhaar of eendenveren…) is de houdbaarheid van Nederlands brood niet meer dan een halve dag!! Brood is in Nederland sowieso meestal spons, ongelooflijk hoeveel lucht we kopen, en meestal niet eens lekker… Ik ga er graag voor naar Duitsland 🙂

  1 likes
 • Dirk schreef:

  Het is niet dimethylpolysiloxaan, maar polydimethylsiloxaan ook wel E900 genoemd en wordt gebruikt om oxidatie van vetzuren tegen te gaan (anti-schuimmiddel). Dat u het weet.

  0 likes
 • gewoon schreef:

  mmmm lekker eet smakelijk

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  och weet je heb een eigen tuintje 150/3 meter er staat groente aardappelen en wat fruitbomen op en er wordt niet gespoten dus moet het wel bio zijn maar ook ik eet bij tijd en wijle een frietje bij de frietenboer he en ook ik eet vlees van de lam varken of koe dus moet toch ook ??? bio zijn maar niet heus ook in vlees kom je veel troep en narigheid tegen alleen al leen wij zien het niet we proeven het niet en maakt van ons gewoon ROBOTS want bij de REGERING DULDEN ZE GEEN TEGENSTAND vandaar dat ze de fabrieken ook met rust laten onder niets tegen te ONDERNEMEN daarom krijgen de mensen die het zwakste zijn ook kanker onder de leden dus mensen een eigen tuin kan voldoening geven voor wat uw wil eten !

  0 likes
 • S Dam schreef:

  Bevergeil komt uit de ballen van bevers. Die hiervoor gedood worden. Liever dus echte vanille kopen. 👌

  0 likes
 • x

  Check Also

  noordpool

  IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

  Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool ...

  ijs

  Grootste Noordpoolexpeditie aller tijden vast in ‘onverwacht dik ijs’: Geen doorkomen aan

  Goed nieuws: het zee-ijs rond de Noordpool ...

  >