Buitenland

Turks dorp verwacht tienduizenden doemdag-believers

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een klein dorpje in het westen van Turkije wordt overspoeld door mensen die denken dat de wereld op 21 december aanstaande eindigt.

Sommige onheilsprofeten en New Age-aanhangers zijn overtuigd dat de ‘doemdag’ op 21 december is voorspeld door Maya-hiërogliefen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Şirince, een dorp met zo’n 600 inwoners nabij de oude Griekse stad Efeze, heeft volgens de believers een positieve energie. Ze zeggen dat de maagd Maria in de buurt van het dorp is opgestegen naar de hemel.

Beschermen

Het toerisme in het dorp neemt flink toe. Volgens lokale media worden in de komende weken tenminste 60.000 bezoekers verwacht.

“Het is voor het eerst dat het zo druk is tijdens het winterseizoen,” citeerde de lokale pers İlkan Gülgün, één van de hoteleigenaren in Şirince.

Hij voegde toe dat de toeristen in zijn hotel geloven dat de positieve energie van Şirince zal beschermen tegen een apocalyptische catastrofe.

Speciale wijn

Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en één van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Het was oorspronkelijk een groep nederzettingen gelegen rondom het heiligdom van de grote Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis van Efeze.

Şirince staat ook bekend om zijn wijnen. Erkan Önoğlu, een Turkse zakenman, heeft voor 21 december een speciale ‘wijn van de apocalyps’ gemaakt, zo meldde het dagblad Radikal.

Ibrahim Katan, een inwoner van Şirince, juicht het enthousiasme van de toeristen toe. Hij hoopt dat lokale bedrijfjes ervan kunnen profiteren.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
11 jaren geleden

Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.

Paul
Paul
11 jaren geleden

Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.

Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

[quote name=”cc”]Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.[/quote]

hoezo de waarheid is weggehouden? Er gaat niets gebeuren, en dat is overal te lezen 🙂

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Paul”]Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.[/quote]
Speel je wel vaker voor woordenboek??

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x