Homepagina » Buitenland » Turks dorp verwacht tienduizenden doemdag-believers
Turks dorp verwacht tienduizenden doemdag-believers

Turks dorp verwacht tienduizenden doemdag-believers

Een klein dorpje in het westen van Turkije wordt overspoeld door mensen die denken dat de wereld op 21 december aanstaande eindigt.

Sommige onheilsprofeten en New Age-aanhangers zijn overtuigd dat de ‘doemdag’ op 21 december is voorspeld door Maya-hiërogliefen.

Şirince, een dorp met zo’n 600 inwoners nabij de oude Griekse stad Efeze, heeft volgens de believers een positieve energie. Ze zeggen dat de maagd Maria in de buurt van het dorp is opgestegen naar de hemel.

Beschermen

Het toerisme in het dorp neemt flink toe. Volgens lokale media worden in de komende weken tenminste 60.000 bezoekers verwacht.

“Het is voor het eerst dat het zo druk is tijdens het winterseizoen,” citeerde de lokale pers İlkan Gülgün, één van de hoteleigenaren in Şirince.

Hij voegde toe dat de toeristen in zijn hotel geloven dat de positieve energie van Şirince zal beschermen tegen een apocalyptische catastrofe.

Speciale wijn

Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en één van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Het was oorspronkelijk een groep nederzettingen gelegen rondom het heiligdom van de grote Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis van Efeze.

Şirince staat ook bekend om zijn wijnen. Erkan Önoğlu, een Turkse zakenman, heeft voor 21 december een speciale ‘wijn van de apocalyps’ gemaakt, zo meldde het dagblad Radikal.

Ibrahim Katan, een inwoner van Şirince, juicht het enthousiasme van de toeristen toe. Hij hoopt dat lokale bedrijfjes ervan kunnen profiteren.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.

  0 likes
 2. Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.

  0 likes
 3. [quote name=”cc”]Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.[/quote]

  hoezo de waarheid is weggehouden? Er gaat niets gebeuren, en dat is overal te lezen 🙂

  0 likes
 4. [quote name=”Paul”]Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.[/quote]
  Speel je wel vaker voor woordenboek??

  0 likes
 5. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”cc”]Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.[/quote]

  hoezo de waarheid is weggehouden? Er gaat niets gebeuren, en dat is overal te lezen :-)[/quote]

  Ja dat bedoelt CC denk ik. Jij denkt dat er niets gaat gebeuren en niets is gebeurt. Maar deze data is wel een belangrijk punt. Misschien zul je het niet merken in het fysieke per direct, maar het heeft zeker wel zo zijn consequenties. Kijk alleen maar bijvoorbeeld wat 9/11 heeft veranderd in de mensheid. Zo is 21 12 ’12 ook zo’n datum.

  0 likes
 6. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”cc”]Nou in ieder geval zullen de bedrijfjes even een goede week hebben qua inkomsten dus is het ergens goed voor zullen we maar denken. Ik denk dat er wereldwijd wel dergelijke taferelen zullen zijn ,mensen weten niet waar het om draait, maar ook dat zal duidelijk gaan worden. Het was te verwachten dat er zoveel verwarring zou zijn de waarheid is altijd weggehouden.[/quote]

  hoezo de waarheid is weggehouden? Er gaat niets gebeuren, en dat is overal te lezen :-)[/quote]
  Nou ik weet niet 21-12-2012 is wel zeer dichtbij de kerstdagen en oudejaarsavond, heb ik gelezen.Dus er staat weer wat te gebeuren. Vooral met dat zware vuurwerk van tegenwoordig.CC bedoeld dat er nogal wat verwarring is gezaaid op het internet, maar weet heus van de hoed en de pet.Daarvoor ken ik CC al te lang.

  0 likes
 7. Die 60.000 gaan natuurlijk allemaal speciale wijn zuipen. Wat maakt het ook uit als de wereld vergaat. Dan heb je de volgende dag ook geen last van een kater…

  0 likes
 8. Heeft wel een voordeel. Toerisme is goed voor de economie,en bovendien is Turkije een mooi vakantieland.21/12/2012 is de tijd die eindigd in het sterrenteken vissen,en opnieuw begint in het sterrenteken waterman.Hij-Zij die nieuw levenswater brengt.De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.

  0 likes
 9. Hallo mensen wat zijn we weer allemaal positief ingesteld zeg ,.,,,:S

  en ik maar denken dat het tegenovergestelde de bedoeling is …?

  0 likes
 10. “Ze zeggen dat de maagd Maria in de buurt van het dorp is opgestegen naar de hemel.”… Veel gekker kan het niet worden: New age-aanhangers die geloven in het katholieke dogma van Maria’s Tenhemelopneming. Dan is toch echt het einde der tijden aangebroken.

  0 likes
 11. Ik hoop dat de hoteleigenaren zo verstandig zijn gasten die denken dat de wereld eindigt op 21 12 vóóruit te laten betalen.

  0 likes
 12. New Age-aanhangers!
  Pff er gebeurt nix op die dag. wat er alleen veranderd is dat we in een nieuwe AGE komen.
  Dag 22.12.12 zitten we allemaal in een nieuwe AGE (AGE =1800 jaar). We gaan van 21.12.12 AGE “VISSEN” naar AGE “WATERMAN”.
  WATERMAN wordt ook wel GOLDEN AGE genoemd. Lol. peace

  {Vrede=Gratis}

  0 likes
 13. [quote name=”hm3w”][quote name=”Dr. Why”][quote name=”cc”]Nou in ieder geval.[/quote]

  hoezo de waarheid is weggehouden? Er gaat niets gebeuren, en dat is overal te lezen :-)[/quote]

  Ja dat bedoelt CC denk ik. Jij denkt dat er niets gaat gebeuren en niets is gebeurt. Maar deze data is wel een belangrijk punt.(.)[/quote]

  Precies ,de wereld/leven zal doorgaan, alleen wel anders.We gaan een totaal ander tijdperk betreden met totaal andere waarden en mogelijkheden,lichamelijk zullen we beter functioneren,geestelijk veel meer weten(ontwaakt bewustzijn)Dergelijke omwentelingen zijn alleen mogelijk indien de energie/trilling verhoogd is.En aansluitend onderdrukkende factoren van sinistere regeringen/politiek etc verwijderd zijn.Mensen zullen veel meer hun eigen persoon en eigenheid kunnen ontwikkelen wat zal resulteren in een samenleving die vanuit het hart gaat functioneren.Dont worry be happy .alles komt goed. ff doorbijten nog.

  0 likes
 14. De waarheid is overal weggehouden.

  Behalve hier want hier heeft iedereen het wiel uitgevonden lijkt wel.

  Niemand weet wat er precies gaat gebeuren maar ik moet toch elke keer ieder berichtje met een glimlach lezen want iedereen hier denkt afgestudeerd te zijn op deze datum.

  Nu zal ik ongetwijfeld op wat lange tenen getrapt hebben, niet perse de bedoeling geweest maar niemand kan ontkennen dat er geen enkele ziel is op aarde (of een andere planeet) is die met 100% zekerheid kan zeggen wat er te wachten staat na 21-12-2012.
  Behalve dat de dag erna 22-12-2012 is.

  0 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”]Heeft wel een voordeel. Toerisme is goed voor de economie,en bovendien is Turkije een mooi vakantieland.21/12/2012 is de tijd die eindigd in het sterrenteken vissen,en opnieuw begint in het sterrenteken waterman.Hij-Zij die nieuw levenswater brengt.De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  Uitgelijnd ten opzichte van wat?

  0 likes
 16. [quote name=”Hunting Wolf”]De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  alleen is ‘t mis, om 2 redenen 🙂
  Zoek het maar op. Maar dan wel liefst niet op youtube of op sites van gelovigen.

  En de Maya’s zijn er al lang niet meer. Er zijn nog wel mensen die zich Maya noemen, maar die hebben bitter weinig van doen met de pre-columbiaanse Maya’s.

  0 likes
 17. Duidelijk dat die mensen een gebrek hebben aan interpretering vermogen want als je de teksten van de Maya’s goed leest dat staat er nergens dat de wereld zal vergaan. Maar goed, dit zijn dus allemaal mensen die elkaar hebben zitten opnaaien en nu in angst leven omdat ze bang zijn om te sterven. WAAROM!! Vraag ik me dan af? Als je echt spiritueel bent dan weet je dat er geen einde is aan de wereld en aan het leven. De dood en het einde bestaan dus niet dus waar zijn ze bang voor?

  0 likes
 18. [quote name=”Peter”]Duidelijk dat die mensen een gebrek hebben aan interpretering vermogen want als je de teksten van de Maya’s goed leest dat staat er nergens dat de wereld zal vergaan. [/quote]

  moet je natuurlijk eerst leren die teksten te ontcijferen 🙂

  0 likes
 19. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Hunting Wolf”]Heeft wel een voordeel. Toerisme is goed voor de economie,en bovendien is Turkije een mooi vakantieland.21/12/2012 is de tijd die eindigd in het sterrenteken vissen,en opnieuw begint in het sterrenteken waterman.Hij-Zij die nieuw levenswater brengt.De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  Uitgelijnd ten opzichte van wat?[/quote]

  t.o.v het zwarte gat waarvan onze wetenschappers pas relatief recentelijk ongeveer de positie van hebben bepaald. Echt waar, look it up doe je huiswerk!

  0 likes
 20. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Paul”]Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.[/quote]
  Speel je wel vaker voor woordenboek??[/quote]
  Ja.

  0 likes
 21. [quote name=”Paul”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Paul”]Het is doemdaggelovers OF doomsday believers.[/quote]
  Speel je wel vaker voor woordenboek??[/quote]
  Ja.[/quote]
  Dat is fijn.Veel plezier.

  0 likes
 22. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Hunting Wolf”]Heeft wel een voordeel. Toerisme is goed voor de economie,en bovendien is Turkije een mooi vakantieland.21/12/2012 is de tijd die eindigd in het sterrenteken vissen,en opnieuw begint in het sterrenteken waterman.Hij-Zij die nieuw levenswater brengt.De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  Uitgelijnd ten opzichte van wat?[/quote]
  Het melkwegstelsel zo als u kon lezen,staat dan weer in het midden van de aarde optisch gezien.Optisch gezien heeft ze lange tijd iets meer links gestaan aan de hemel.Dus wij zien op 21/12/2012 het melkwegstelsel weer exact in de midden van de aarde,als wij naar de hemel turen.

  0 likes
 23. [quote name=”Killuminati”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Hunting Wolf”]Heeft wel een voordeel. Toerisme is goed voor de economie,en bovendien is Turkije een mooi vakantieland.21/12/2012 is de tijd die eindigd in het sterrenteken vissen,en opnieuw begint in het sterrenteken waterman.Hij-Zij die nieuw levenswater brengt.De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  Uitgelijnd ten opzichte van wat?[/quote]

  t.o.v het zwarte gat waarvan onze wetenschappers pas relatief recentelijk ongeveer de positie van hebben bepaald. Echt waar, look it up doe je huiswerk![/quote]
  Ik heb je geplust.You did your homework!!

  0 likes
 24. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Hunting Wolf”]De astrologie die al jaren en jaren op aarde wordt beoefend door de Maya,s is tevens astronomisch gezien,dat de aarde perfect staat uitgelijnt met het melkwegstelsel. Precies horizontaal ten opzichte van het melkwegstelsel.Wat een wijsheid en dat zonder telescopen.Knap he, dr why.[/quote]

  alleen is ‘t mis, om 2 redenen 🙂
  Zoek het maar op. Maar dan wel liefst niet op youtube of op sites van gelovigen.

  En de Maya’s zijn er al lang niet meer. Er zijn nog wel mensen die zich Maya noemen, maar die hebben bitter weinig van doen met de pre-columbiaanse Maya’s.[/quote]
  De Maya,s vertelden hun verhaal wel door aan de toekomstige generatie,s.Die optie bent u vergeten,maar is wel gebeurd!

  0 likes
 25. @Killuminati @Hunting Wolf

  Ik krijg twee afwijkende verklaringen. Kunnen jullie (om mij daadwerkelijk de kans te geven mijn huiswerk te doen) de bronnen geven?

  0 likes
 26. [quote name=”Killuminati”]
  t.o.v het zwarte gat waarvan onze wetenschappers pas relatief recentelijk ongeveer de positie van hebben bepaald. Echt waar, look it up doe je huiswerk![/quote]

  tussen 2 puntne kun je altijd een rechte lijn trekken, de zon staat dus altijd uitgelijnd ten opzichte van dat zwart gat.

  Die zogenaamde uitlijning gaat over het vlak van de melkweg. Gebuisd. Volgende keer beter.

  0 likes
 27. [quote name=”Hunting Wolf”]
  Ik heb je geplust.You did your homework!![/quote]

  alleen niet goed 🙂

  0 likes
 28. [quote name=”Hunting Wolf”]
  De Maya,s vertelden hun verhaal wel door aan de toekomstige generatie,s.Die optie bent u vergeten,maar is wel gebeurd![/quote]

  wat we weten van die antieke Maya’s is niet omdat ze iets doorverteld hebben, maar wel vanwege archeologische ontdekkingen.

  En ‘t verhaal van de uitlijning blijft fout 🙂

  0 likes
 29. Misschien een hele domme vraag, maar dr why was mij net voor.

  Ik wil het toch stellen.

  Als in het midden een zwart gat bevind en alles hier omheen draait.

  Dan staat alles ten alle tijden toch uitgelijnd met het centrale punt van dit gat? Aangezien het draait en je vanuit dit punt inderdaad overal een rechte lijn naar toe kan trekken.

  (ik zal er even bij zetten dat dit een serieuze vraag betreft).

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

greta thunberg

Must see: de ontmaskering van Greta Thunberg. Haar ‘spijbelgedrag’, link met Al Gore en leger lijfwachten

Greta Thunberg heeft ons allemaal voorgelogen. Keean ...

code rood griep

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Het is weer zover. Er heerst een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.