Gezondheid

Kruidenpreparaat heeft mogelijk positieve invloed op diabetes

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Wageningen Universiteit gaat samen met onder andere het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en het Europa Ayurveda Centrum onderzoek doen naar een traditioneel kruidenpreparaat tegen diabetes type 2.

Eerst wil het consortium wetenschappelijk bewijzen dat het middel een positief effect heeft op de ziekte.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Daarna is het de bedoeling om het preparaat als kruidengeneesmiddel in Nederland en Europa te laten registreren zodat het op de markt kan worden gebracht.

Hindoeïstische gezondheidsleer

Het betreft een Ayurvedisch kruidenpreparaat dat gebaseerd is op de hindoeïstische gezondheidsleer uit India. In Aziatische landen wordt het al eeuwen gebruikt als geneesmiddel. Het heeft namelijk een glucose- en lipideverlagende werking. Daarmee kan het interessant zijn voor diabetespatiënten.

Het project draagt de naam Traditioneel kruidenpreparaat tegen een moderne volksziekte. Men gaat onderzoeken welke werkzame stoffen de 20 kruiden van het preparaat bevatten. De kruiden worden allemaal in Nederland geteeld.

Preventieve gezondheidszorg

Het project wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Overijssel en de Rijksoverheid.

De Wageningen Universiteit en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen proberen hun kennispositie te versterken. De regionale economie wordt ook gestimuleerd door het project, met name op het gebied van preventieve gezondheidszorg. Voor de gezondheidszorg kan een belangrijke kostenbesparing worden gerealiseerd.

Bron: Gelderland.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AngeliqueS
AngeliqueS
11 jaren geleden

Hopen dat het werkt. Ik heb diabetes type 2. De medicijnen die ik gebruik hebben veel bijwerkingen. En Trajenta mag je pas als Metformine enz niet meer werkt.

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

ja dit zou wel mooi zijn heb altijd in natuur middelen gelooft . ik het begin werkt het traag maar als het gaat werken is het meestal heel goed .voor mij mag er meer natuurlijke medicijntjes komen voor veel ziektebeelden

TOBYI OR NOTTING
TOBYI OR NOTTING
11 jaren geleden

Ziet nu, de medischewetenschap het light.
Is hun angst voor big farma aan het weg smelten.
Beginnen ze te begrijpen dat wij hun afmemers zijn. Die met een kwaal,een virus,een bacterie of welk medischprobleem dan ook serieuse hulp vragen.
En dat wij (en daarin ook zij) serieus genomen dienen te worden, en dat wij nimmer onwetend waren of zijn, dat alleen de Machtspositie (big farma) ons en hun zelf angstig maakte.
Kan het verhaal van de 100ste aap dan toch werken.

Ervaar.met.je.hart

Marijan
Marijan
11 jaren geleden

een vriend van ons gebruikt 10 gram geelwortel per dag. Indonesische geelwortel biologisch en dus ook niet gestraald en zijn diabetes was binnen een week niet meer zichtbaar. Hij ging van waarde 17 naar 6. Hij heeft ook nog geelwortel uit India geprobeerd uit de supermarkt en die werkte niet!
Belangrijk is dus de herkomst.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x