Archeologie

Nazcalijnen vormden mogelijk doolhof voor spirituele reizen

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na vijf jaar onderzoek denkt een Britse archeoloog een deel van het mysterie van de Nazcalijnen in Peru te hebben opgelost. Hij legde in één van de droogste gebieden op aarde bijna 1600 kilometer te voet af.

De oude lijnen die bekend staan als geogliefen lopen kriskras door het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru.

Het is er bijna windstil en er valt vrijwel geen regen, zodat de lijnen duizenden jaren bewaard bleven. De eerste vermelding in de literatuur van de figuren dateert uit 1547 toen ontdekkingsreiziger Cieza van Leon het gebied bezocht.

Bewandelen

In één van de gebieden waar de tekeningen in het zand zijn te vinden trof Clive Ruggles van de Universiteit van Leicester een doolhof aan.

In tegenstelling tot de beroemde voorstellingen van dieren – waaronder vogels van 25 tot 275 meter lengte, een aap, een spin, een slak, een hagedis, een leguaan, een slang, een hond met een lange staart en poten, twee lama’s en zelfs een orka – is het doolhof haast niet zichtbaar vanuit de lucht.

“Dit doolhof was niet bedoeld om vanuit de lucht te zien, maar om van binnen te ervaren,” zo schrijft Ruggles op zijn website. “Het pad was gemaakt om te bewandelen. Dat leidt ons tot de vraag door wie en in welke omstandigheden.”

Spirituele doorgang

Hij denkt dat het doolhof ergens rond 500 na Christus moet zijn aangelegd. Het pad van het doolhof brengt reizigers via 15 bochten van en naar een grote heuvel. De reis van 4,3 kilometer eindigt bij een spirituele doorgang.

Het feit dat de Peruanen destijds over veel geometrische kennis beschikten doet sommigen vermoeden dat de Nazca konden vliegen of contact hadden met buitenaardse wezens.

Het pad zou bedoeld kunnen zijn voor spirituele reizen die werden ondernomen door sjamanen of Nazca-goden. Ruggles schrijft samen met zijn collega Nicholas Saunders van de Universiteit van Bristol over zijn bevindingen in het decembernummer van het tijdschrift Antiquities.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
9 jaren geleden

Maria Reiche (wiskundige) heeft daar lang onderzoek gedaan er zijn diverse docu’s te vinden op youtube.

Frankie
Frankie
9 jaren geleden

Wat een nonsens verhaal weer. De nasca lines zijn een enorm medicijnwiel.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Over welke feitelijke aanwijzingen beschikt deze archeoloog?
Dat lijkt me toch zeker het vermelden waard.

citaat: “Dit doolhof was niet bedoeld om vanuit de lucht te zien, maar om van binnen te ervaren”.

“Het pad was gemaakt om te bewandelen.”

“Het pad zou bedoeld kunnen zijn voor spirituele reizen die werden ondernomen door sjamanen of Nazca-goden.”

Is dat wetenschap, of is dat “een gooi in een richting”?
Ik blijf moeite houden met die “deskundigen” die op met een minimum aan feitenmateriaal weten te vertellen hoe het zit.
En naarmate meer collega’s hen na gaan praten, wordt het steeds meer aanvaard als de feitelijke waarheid. Maar het blijft gebaseerd op diezelfde zwakke ondergrond.

Redice
Redice
9 jaren geleden

hoe zijn ze er in geslaagd een hele berg “af te toppen” en er iets op te creëren dat op een landingsbaan trekt van kilometers lang en dat zonder dat het restmateriaal van de berg ergens te bespeuren valt? dat kunnen ze nu nog niet eens. en mensen die geloven dat de egyptische piramides ook door slaven gebouwd zijn die zijn al even dom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x