Binnenland

Twee leden van de elite hebben vernietigende kritiek op hun eigen achterban. Zo erg is het gesteld in Nederland

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoofdredacteur van Quote Sander Schimmelpenninck en Ruben van Zwieten hebben een boek geschreven waarin ze vernietigende kritiek uiten op de grotendeels anonieme economische elite, hun eigen achterban.

De economische elite voelt zich onaantastbaar. ING-baas Hamers, wiens extreme salaris maatschappelijke woede veroorzaakte, pleitte onlangs nog voor hogere bankbonussen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ahold maakte van onzeker werk een lucratief winstmodel. Shell betaalt nauwelijks winstbelasting, maar er gaat daar wel 20 miljoen naar de hoogste baas. Dat staat gelijk aan een hogere energierekening van 60.000 huishoudens.

Kloof

Uit jaarverslagen van beursgenoteerde bedrijven is gebleken dat 70 procent van de winst van die bedrijven naar de aandeelhouders gaat en niet naar innovatie, werk of loon.

De rijkste 1% van Nederland bezit nu een kwart van het totale vermogen. Ter vergelijking: voor de crisis was dat ongeveer een vijfde. De rijkste 10 procent heeft maar liefst twee derde van het totale vermogen in handen.

Schimmelpenninck en Van Zwieten schrijven in hun boek over de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk.

Proteststemmen

Dat leidt tot proteststemmen tegen de elite. “Links faalt om het volk daarin te ontmoeten en blijft maar bezig met identiteitsdebatjes,” aldus Van Zwieten.

“Terwijl, mensen zijn benadeeld in hun koopkracht, en denken: de elite heeft niet voor mij gezorgd, nu moeten ze maar weg,” vervolgt hij.

“Dat zie je niet alleen in Nederland, maar ook in Italië, Amerika en Frankrijk. In Amerika heeft men niet zozeer voor Trump gekozen, men wilde die kliek rond de Clinton-familie niet. Op de Champs-Elysees maken de gele hesjes Porsches kapot,” klinkt het.

[SP, HP/De Tijd]

5 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Onder de paraplu van de NL-elite vindt oa. het volgende plaats in Nederland; leugens en getuigenis in de doofpot houden van kinder-verkrachtingen en -moorden door onze eigen premier Mark Rutte, 47% van de Nl-bevolking die zich schuldig maken aan vormen van pedofilie, Staatsgeheim in stand houden sinds 1953 van dat de Nl-zeedijken van onderen niet deugen etc. etc..

Rob
Rob
4 jaren geleden

De zogenaamde elite weet van gekkigheid niet meer wat ze met hun geld moeten doen. Een tijd geleden las ik bijvoorbeeld een artikel waarin geschreven werd dat bepaalde kapitalisten een groot jacht hadden. Dat was niet genoeg en daarom kochten ze er nog een jacht bij om hun auto, jetski en ander kapitalistisch speelgoed mee te kunnen nemen. Hier in Nederland is het koningshuis net zo. Dat is volgens mij wel de gierigste familie van Nederland (zou een tv programma kunnen zijn). Die hebben miljarden aan kapitaal, landgoederen, vastgoed enz maar ze verdommen om zelf het onderhoud te betalen. Ze leven niet eens van hun eigen geld maar van uitkeringen betaald met belastinggeld. Ze geven hun eigen kinderen niet eens zakgeld, dat moet ook met belastinggeld van het volk betaald worden. Kortom, ze potten alleen maar op wat ze bij elkaar kunnen graaien en het levensonderhoud wordt betaald door het volk. Schaamtelozer kan het niet. Of toch? Het koningshuis is volgens veel informatie onderdeel van de meest gruwelijke zaken met kinderen. Beatrix is volgens diverse bronnen lid van de negende cirkel. Geen wonder dat ze dan zo schaamteloos zijn, ze hebben totaal geen geweten want ze hebben letterlijk hun ziel (duur) verkocht. Vroeger werd al gezegd ‘als je veel macht en geld wilt dan moet je je ziel an de duivel verkopen’. In de huidige tijd blijkt dat het niet slechts een gezegde is maar dat het werkelijkheid is.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Het ergste is dat men neerkijkt op de arme sloebers. Wie denkt dat een kastesysteem alleen in India voor komt, heeft het mis. Ook hier zit het. Hier noemen ze het economische klassen.

salvar
salvar
4 jaren geleden

gewoon weer op rutte stemmen.
eigenlijk zijn we een dom volk of zolang het mij niet treft dan wat ?
leer van de gele hesjes in frankrijk die zijn al tig weken bezig en houden niet op ,, bravo,,.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x