Buitenland

Elon Musk geeft Twitter Files vrij: ‘Dit is enorm, inmenging in de verkiezingen’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Twitter-baas Elon Musk heeft vrijdag de ‘Twitter Files’ vrijgegeven. Die gaan onder meer over inmenging in de presidentsverkiezingen door de Democraten en het censureren van berichten over de laptop van Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden.

Het team van Biden stuurde links naar tweets door die verwijderd moesten worden. Medewerkers van Twitter haalden de tweets vervolgens weg. Zelfs beroemdheden werden gecensureerd, waaronder acteur James Woods, die heeft aangekondigd dat hij de Democratic National Committee (DNC) gaat aanklagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Sodeju. Het Biden-team had een-tweetjes met Twitter in 2020. Dit is enorm: inmenging in de verkiezingen,” schrijft mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

Woordvoerster Witte Huis geblokkeerd

De Twitter Files laten zien dat een overweldigende meerderheid van de Twitter-medewerkers links stemde. Het is dan ook niet verrassend dat ze berichten over de laptop van Hunter Biden censureerden.

Op 14 oktober 2020 publiceerde de New York Post een artikel over de inhoud van die laptop, waarna Twitter links naar dit artikel weghaalde of voorzag van een waarschuwingslabel.

Het account van toenmalig woordvoerster van het Witte Huis Kayleigh McEnany werd geblokkeerd omdat ze over het artikel had getwitterd.

Schimmige zakendeals

Verschillende hooggeplaatste Twitter-medewerkers waren hierbij betrokken, maar toenmalig directeur Jack Dorsey had er geen weet van. Oud-hoofd juridische zaken Vijaya Gadde speelde een sleutelrol.

In e-mails die op de laptop zijn gevonden, wordt gerept over schimmige zakendeals met de Oekraïense regering in november 2020, vlak voor de presidentsverkiezingen.

Onvoorstelbaar

“Het is gewoon onvoorstelbaar wat daar gebeurd is,” zei Vlemmix eerder. “Voor de verkiezingen, zo’n groot verhaal over de zoon van de Amerikaanse president die zijn laptop had laten slingeren ergens en waar heel veel zaken op stonden die het daglicht niet kunnen verdragen.”

“De New York Post brengt een stuk erover en wordt gewoon van Twitter gegooid. Er wordt gezegd: dit komt nu niet uit, dit gooien we eraf. Dit is gewoon rechtstreeks beïnvloeden van de verkiezingen.”

Binnenkort komen er nog meer Twitter Files naar buiten.


4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
1 jaar geleden

Als je denkt dat dat alleen in Amerika gebeurt…

T.a
T.a
1 jaar geleden

Nog steeds denk ik dat we afgeleid worden van iets veel ergers.

Alles wat ze naar buiten laten brengen mag dan ook naar buiten komen omdat het grote geheel het toch al weet.

Maar ze zijn ons nog vele stappen voor en blijven voor totdat de hele bevolking in alle landen niet meer meedoen en zelf het regie in handen nemen

DIT IS ECHT DE ENIGE KANS OM ALKES OM TE KEREN VOOR HET TE LAAT IS

Celia
Celia
1 jaar geleden

Heel goed dat dit nu allemaal meer en meer openbaar wordt, maar zal het gevolgen hebben? Denk het niet.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
1 jaar geleden

Wedden dat dit in Nederland een factor 20 groter is? Alles, alles, alles wat met politiek of grote bedrijven te maken heeft is hier in dit land corrupt.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x