Homepagina » Gezondheid » De EU luistert helemaal niet naar burgers en Timmermans & co moeten zich schamen. Europarlementslid haalt uit
De EU luistert helemaal niet naar burgers en Timmermans & co moeten zich schamen. Europarlementslid haalt uit

De EU luistert helemaal niet naar burgers en Timmermans & co moeten zich schamen. Europarlementslid haalt uit

Deze week kondigde de Europese Commissie aan dat de vergunning voor het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat wordt verlengd. “Deze aankondiging verdient de prijs voor meest cynische communicatie 2017,” reageert Europarlementslid Bart Staes.

“De Europese Commissie luistert helemaal niet naar burgers en strooit hen gewoon zand in de ogen,” stelt hij. “Timmermans & co moeten zich schamen.”

Staes: “Ten eerste koppelen ze dat aan hun reactie op het Europees burgerinitiatief of ECI rond glyfosaat. Ruim een miljoen burgers vragen om gegronde redenen een verbod en we krijgen een verlenging. Om de bittere pil zogenaamd te verzachten, kondigt de Europese Commissie tegelijkertijd ook aan dat “wetenschappelijke beoordelingen transparanter zullen worden”. Maar dat geldt dus vooralsnog niet voor glyfosaat, waar die burgervraag nochtans over ging, die mag dus blijkbaar gewoon nog op basis van een niet-transparante procedure verlengd worden?”

Verworpen

Het Europees burgerinitiatief, dat in een recordtijd door meer dan 1,3 miljoen burgers in Europa werd ondertekend, werd zonder pardon verworpen door de Europese Commissie.

De Commissie stelde dat er geen reden is om glyfosaat te verbieden. “Immers, het Europees voedselagentschap EFSA vond dat het onwaarschijnlijk is dat glyfosaat kankerverwekkend is voor de mens,” klonk het.

Andere conclusies

Daarover zegt Staes: “De Europese Commissie geeft aan dat ikzelf en drie groene collega’s gelijk hadden, toen we dit voorjaar naar het Europees Hof van Justitie stapten om meer transparantie of inzage te eisen inzake tientallen studies over glyfosaat afkomstig van de industrie die EFSA gebruikte voor de beoordeling van deze toxische herbicide, en die ook de doorslag gaven. Want die studies werden dus wél gebruikt voor de Europese evaluatie van glyfosaat, maar kunnen niet gescreend worden door onafhankelijke wetenschappers. Precies ook een reden waarom het VN-kankerinstituut IARC dit soort niet-publiek gepubliceerde en peer reviewed wetenschappelijke studies uitdrukkelijk niet wil gebruiken. En tot andere conclusies kwam dan EFSA.”

“Zolang de Commissie het testen van chemicaliën overlaat aan de industrie zelf verliest ze het vertrouwen van de burgers,” reageerde Greenpeace.

Nep-transparantie

Staes besluit: “Dit ruikt naar een mooi staaltje van de vlucht-naar-voren-communicatie van de Europese Commissie, net als Bayer vorige week deed met hun nep-transparantie. De centrale vraag is heel eenvoudig: primeren commerciële belangen boven die van volksgezondheid en milieu?”

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[Bart Staes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

43 reacties

 1. EU/democratie is een masker voor dictatuur.

  45 likes
 2. Gewoon zo snel mogelijk uit de EU stappen. Het is een duivels plan waar Napoleon en Hitler hun tanden al op stuk gebeten hebben en nu willen ze het voor elkaar krijgen zonder één schot te lossen. Laten we er niet in trappen. We moeten net als Engeland laten weten dat we het niet pikken. Niet meer naar de stembus, alleen nog voor referenda. De macht is aan het volk en niet aan de criminelen.

  37 likes
  • Volgens mij denk jij dat Hitler en nu dus ook Napoleon het goed voor hadden met de mensheid? Ik heb op deze site ooit eens een discussie gehad met iemand die dit dacht.

   Nu is er iets dat heet “vrijheid van meningsuiting” en ook domheid kan men niet verbieden, maar dit is wel een enorme blijk van enorme domheid. Nog nooit echte geschiedenisboeken gelezen? Wat die lui als Napoleon en Hitler voor figuren waren?

   En het is juist goed dat er iets is als de EU, want nu kan men een vuist maken tegen de VS, China, Rusland, India en andere grote landen. Anders waren wij financieel allang opgegeten. Ook is het goed dat we op gebied van veiligheid met elkaar samenwerken. Daardoor zijn wij nog niet aangevallen en is de kans heel klein ooit aangevallen te worden.

   Komt nog bij dat de meeste mensen hier enkel eenzijdige informatie tot zich neemt op het gebied van Glyfosaat. Men ziet wel in dat er negatieve zaken aan kleven, maar de positieve zaken ziet men niet. En maar doen alsof jullie ziende zijn en anderen blind! En dat jullie horende zijn en anderen doof.
   Zonder gif zouden wij veel minder voedsel produceren dan nu het geval is.

   http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2017/11/Glyfosaat-vijf-jaar-toegelaten-217229E/

   Maar de mensen die waarschijnlijk de hele dag achter de pc zitten voor werk of omdat ze werkeloos zijn weten het weer beter dan experts die wel hele dagen met gif werken. Dat is op internet al jaren het probleem. En extreem rechts (die lui die graag uit de EU willen) spint hier garen bij.

   0 likes
   • Wat geeft jou het idee dat ik Hitler en Napoleon goede mensen vind ? Volgens mij snap je niet veel van mij of mijn reactie. En als jij denkt dat Monsanto met zijn glyfosaat het goed voor heeft met de mensheid is er weinig hoop dat er ook maar iets is wat je snapt.

    4 likes
    • Je had het over “tanden op stukbeten” en dat kun je op twee verschillende manieren lezen. Dus niet zo vreemd reageren, ajb.
     Komt nog bij dat ik ooit een discussie hier had met iemand die beweerde dat Hitler Europa wilde beschermen tegen het communisme en dat hij in feite de goede was en de rest was slecht (precies het tegenovergestelde dan de werkelijkheid dus). Ik dacht dat jij het was, maar het kan ook een ander geweest zijn.

     Ik heb nergens beweerd dat Monsanto het goed voor heeft met de mensheid. Het is alleen kiezen uit twee kwaden, en daar wordt enorm eenzijdig en eenkennig naar gekeken. Nergens lees je hier de voordelen van met gif werken, alleen maar de zogenaamde slechte dingen. Terwijl die slechte dingen nergens echt zijn aangetoond.

     Gewoon op meer sites kijken dan de alternatieve media, en ook eens linkse mensen beluisteren en echte wetenschappers. Zo moeilijk is dat niet, behalve voor een bepaalde groep klaarblijkelijk.

     0 likes
     • ook eens linkse mensen beluisteren en echte wetenschappers.

      Linkse gutmenschen zijn voornamelijk gelinkt aan gekochte wetenschappers. Daar heb ik inderdaad geen enkel vertrouwen in. Het is voornamelijk links lullen en rechts zakken vullen. Het hele geneuzel over links en rechtse politiek is ook weer niets anders dan mensen tegen elkaar opzetten, rookgordijnen creëren en de mensheid opzadelen met gore leugens, zakkenvullerij en zelf gecreëerde onoplosbare problemen. Dan kun je beter de vokskrant lezen of het NRC dan hier rond te neuzen.

      En dan glyfosaat
      https://www.wanttoknow.nl/?s=glyfosaat&submit=Zoek

      Monsanto en Bayer gefuseerd, twee bedrijven van de duivel zelf.

      3 likes
 3. Misschien glyfosaat op het dagelijks menu van de EU leden zetten

  Waldo

  41 likes
 4. Die zelfpijper van een Timmermans krijgt zijn karma nofg wel, net zoals zijn collega euro nazi’s

  33 likes
 5. Vanavond scoorde opnieuw Marielle Tweebeke in “nieuwszuur” door het P en R woord weer es te noemen in een gesprek over de bukraket en de MH 17.
  P = Poetin en R = Rusland.
  De mantra en daarmee de hersenspoeling van de burger gaat onverminderd door.

  12 likes
  • de mantra is dat men zelf moet analyseren en je eigen denken moet aan houden, je eigen waarheid is wie je bent en je niet langer voor de gek moet laten worden gehouden !
   ook afgelopen dag met dat schiphol gedoe, ” allemaal verwarde personen ” die dat doen, dat weten ze dan na een tel, terwijl ze al langer bekend staan bij de politie.. hoe maffer kan je het nog verzinnen??
   Daar trapt toch bijna geen ene nuchtere nederlander meer in .. het lijkt wel een rollenspel
   ik geloof niks meer vanuit de media, kijk vaak jinek en nieuwszuur en zembla en de hele rattaplan, maar kijk er DOOR HEEN, wat me wel opvalt, is dat Arnold Karskens weinig meer op tv is te zien.. wel die kop van de Vries elke dag.. daar ga je toch ook niet meer met een goed gevoel van slapen

   kortom: nederland is ziek van de media
   zorg dat je genoeg weerstand hebt en drink veel vitamine c en rode wijn
   ANTI oxidanten nemen tegen deze list en bedrog zooi, helpt echt

   4 likes
  • hoi Frans, keek net naar de herhaling van ” nieuwszuur “, lekker in elkaar geflenst zou ik zeggen.. je heb gelijk : de bukafschieter is volgens mij helemaal niet goed ingelicht op het doelwit en heeft gewoon zijn knop ingedrukt, zonder te weten wat en wie en waarom, terwijl op dat zelfde moment ook het presidentiele vliegtuig van Poetin door de zelfde linie vloog, die terug kwam van de Brics top in Brasil, wat de vs natuurlijk als bijzonder huiverig vond.. kortom denk ik dat er 2 mogelijkheden zijn geweest :

   1. aanslag geprobeerd op Poetie ( vliegtuigkenmerken leken erg op elkaar qua kleur en logo )
   2. dat nederland in de ” val ” is gelokt door op deze manier al de russen de schuld te geven van alles wat er tot nu toe in de vieze media wordt geopperd, zeg maar : een voorbedachte rade
   Rutte kan die steen nooit bovenbrengen maar liegt kei hard om zijn gezanten in Brussel te temperen, want hij weet dat het zwaard van Damocles boven deze regering hangt, en heel laf om Pieter Omtzigt te framen, want deze politicus is een geweldige, integere man die de steen juist wil doen ophijsen, een echte die hard die man, ik bewonder zijn beheersing en intelligentie, jammer dat hij in de verkeerde Club zit, want die stoffige ouwe kerkdeur van Boema ( b u m a ) geeft hem het nakijken, wat doet Omtzigt nog bij die huichelclub?? Ze zijn net zo erg als de vvd, die met allerlei leugens en mooie praatjes overal mee wegkomen, het is tijd dat er een groot man of vrouw opstaat die deze zooi de ” tempel ” uit tieft, afserveren die handel!
   Er gaan veel ct’s rond ( complottheorieen ) ronddom deze kwestie, zo ook van andere zaken waarvan het daglicht niet is te verteren, maar het Licht zal het overwinnen van het kille duister en gelukkig is het een feit dat veel mensen steeds meer bewuster worden wat er om gaat, ook met oog op ` aanslagen ` en allerlei zooi die de media verspreiden. In `goede tijden slechte tijden ` is men ook al een tijd bezig om de thema´s helemaal aan te passen met wat speelt, nog meer brainwash…

   ook is het mij nog steeds een raadsel van de mh 370.. ze kunnen tegenwoordig een ei gebakken zien worden op de zeebodem met alle apparatuur, zelfs je mail kan door de muren heen worden afgelezen, dus allemaal heel raar en vaag, hoop dat er snel een knaller komt uit de kosmos

   7 likes
 6. weg met die kop.. moet spontaan kokken als ik hem zie
  mondkapje .. waar ben je ??

  20 likes
 7. de margarines staan te koop voor 7 miljard bij de unilever ( vandaar die haast van Kukident rutte om zo snel mogelijk de dividend tax af te schaffen ..) je ziet : over alles is nagedacht zonder de burger te vragen wat hij of zij daar van kan vinden..

  ondertussen blijven die eurofielen lustig er op los slaan, zag Halbe op bezoek bij Rex in de vs ) heeft net iets minder irritatie als goudvis koenders of timmerfrans, maar je ziet wel heel duidelijk de pas waarin er gelopen wordt : als een hondje aan de lijn bij de vs

  gister een op” merkel “ijke angela met haar handjes weer zo gevouwen in de vorm van een hart ( doen veel van die leiders valt op.. dan hadden we nog de zeeeeeer spontane omhelzing van rutte en macaroni macron, en at last de arrogante houding van rutte tegenover de russische ambassadeur.. hij durft wel ..
  maar dit kan wel eens helemaal totaal verkeerd gaan, tis dat poetin zijn schoonzoon een nederlander is , anders.. dat denk ik wel eens, de mh17 kwestie gaat rutte zijn kop kosten, hij staat glashard te jokkebrokken, of zou hij dan echt niks weten!!??

  kortom : gif in eten MAG , je eigen burgers om zeep helpen MAG, niet luisteren naar het volk MAG, alles MAG hier in dit land omdat het kan …

  komende week voorspel ik grote ellende met een zeer onverwachte wending, maar goed.. de ballen hangen in de boom, de slingers draperen de takken en de cadootjes worden door rutte uitgedeeld, en die cadootjes zijn wij, die hij gewoon weggeeft

  fijn weekend hier allen, namaste

  5 likes
  • De pas waarin gelopen wordt is de pas van de deep state.
   Vergeet niet dat regeringsleden veel minder betaald krijgen dan het rapaille dat de planeet en de mensheid vernietigd wil zien.
   De enige partij die hier met hart en ziel aan mee werkt is de PVV, Wilders, commercieel mannetje, nazi, en daaruit vloeien alle ”Leefbaar” partijen die overal met dominante hand de boel willen ontwrichten.
   Met enkel en alleen landverraders in dienst die graag mensenlevens, hun eigen landgenoten, verwoesten en hun netwerk is nogal groot. Die landverraders krijgen er goed voor betaald.
   Hier is dat Joost Eerdmans, maar als hun salarissen niet meer betaald worden is het meteen met die arrogante grote bekken van ze gedaan.
   Ze denken intelligent te zijn maar ze hebben zelf nog nooit nagedacht. Dat laten ze doen.
   Dat doet satan voor ze.
   Dus daarom was dat ”onderzoek” wc eend onderzoek natuurlijk, zoals alles, en denken ze, {is hun in het hoofd gelegd} dat ze intelligent zijn en ze geloven dat.

   3 likes
   • Een correctie, Hier is dat Joost Eerdmans en zijn kornuiten, laat dat duidelijk zijn.
    De PVV, want Wilders en Eerdmans zijn grote vrienden, wil hier bewust de boel laten verloederen, zie het Vogelaar verhaal hier ergens rondom.
    Dat was een doorgedrukt PVV idee.

    0 likes
    • En dan heb natuurlijk de Peter R. de Vriezen, gladiatoren die geheel volgens een bepaalde agenda, allemaal vet betaald en dus zelfverzekerd, de boel lopen te besodemieteren waar je bij staat en liegen dat ze kunnen….zie hem in gesprek met Roemer in DWDD.
     Grote landverrader, en niet alleen hij, het wemelt van die piepeltjes bij RTL en SBS, deTelegraaf Genstijl en noem maar op, ZIJ heersen. Punt.

     Het cabaret moet ons ook in een benauwde vernauwde bewustzijnstoestand zien te houden, Yoepie spreekt zijn publiek vanuit de hoogte toe, ongetwijfeld Claudia de Breij en Paulien Cornelisse ook.
     Zelf noemen ze het ` Het Vak´….Jaja…..
     Tot ze niet meer betaald krijgen.

     1 likes
     • Inderdaad @Faya, goed dat je het cabaret ook eens aanhaalt als tenenkrommend en zeer geslepen manier van hersenspoelen van de massa. Vooral de oudejaarsconference’s zijn zeer goed bekeken en zo vinden de geplande waanideeën in combinatie van een gulle lach hun weg naar het brein van de nietsvermoedende massa die zich drinkend, vretend, hangend voor de treurbuis het nieuwe jaar in liegen. Humor is een prachtig werktuig om de ernst en treurigheid van de verschillende onderwerpen volledig te verbloemen en mensen zien het leven weer als één grote grap en alle ellende lijkt ineens niet zo ellendig meer en maatregelen om nog meer ellende te genereren worden makkelijker omarmt door de verdoofde en verblinde massa.
      Het is allemaal één groot spel, één groot toneelstuk.

      3 likes
     • Ja een groot toneelstuk is 3D. Ik heb genoeg theater vlak naast de deur, ik hoef er niet eens mijn tuinpad voor af te lopen.
      Ik hoef niet eens met een duur kaartje naar een of andere protserige locatie.
      Maar Claudia heeft nu een enkelblessure opgelopen toen ze moest hollen om naar Carre te gaan, naar een collega kijken.
      Nu zit ze thuis en vind ze anderen, die wel gewoon thuis gelukkig kunnen zijn, een held.
      Dapper, gewoon thuis en toch de moed er in kunnen houden……..huh?
      Maar het heeft vooral met je persoonlijke/spirituele ontwikkeling te maken dat je gelukkig bent omdat je niet in 3D hoeft te functioneren, des te meer tijd voor mijn eigen paradijs, maar weet zij veel….
      Ik op mijn beurt kan me niet voorstellen dat iemand een hele avond naar een onderontwikkeld persoon, die dan ook nog eens op een podium staat, in een kroeg is al een ramp maar daar kun je makkelijker weg lopen, is ook niet zo duur om binnen te komen, een persoon die van geen toeten of blazen weet en totaal niet op de hoogte is van een groter plaatje, en daar dan een hele avond naar luisteren…….
      Enig idee wat een ramp ik dat vind?

      2 likes
     • Paulien Cornelisse kan ik morgen niet zien, mijn tv deed het vorig jaar oudejaarsavond om klokslag 18,00 uur niet meer, dus heb ik Claudia de Breij ook niet gezien.
      Maar die DVD´s koop ik nog wel een keer voor een prikkie, het is vooral interessant studie materiaal.

      2 likes
     • Dat van Claudia weet ik trouwens omdat ik de Vara gids heb.
      Ook interessant studie materiaal, elke week weer.
      Ik heb ze van dit jaar allemaal bewaart. De tijdgeest.
      ofwel, hoe ze Zeitgeist <de movie, met man en macht in de realiteit proberen te wringen.
      Bij elkaar een interessant document.

      0 likes
  • Je hebt een hele grote muur voor je waar je elke keer tegen aanklapt.
   Ga er over heen leren kijken.
   Leer, wanneer het leven gestart is, zoek naar de bloedlijnen
   Lees de Veda’s of de Bhagavad Gita.
   En leer over de muur heen te kijken.

   3 likes
 8. Volgens mij is die foto ook van een alien? Of ben ik nou gek 🙂

  12 likes
 9. Inspraak mag niet leiden tot medezeggenschap! ooit heb ik er om gelachen, nu is het bittere ernst. Timmermans mag zich scharen in het rijtje van H. Kissinger, wat op zich wel weer een plaats oplevert in een of ander kut geschiedenisboek, heil man en nu maar hopen dat jouw kampf over 50 jaar ook verboden wordt. (door de volgende bandiet)

  10 likes
 10. Die Timmermans is toch de patenthouder van de Nederlandse MH17 versie? Junker en Timmermans komen er met een tongzoen wel uit. No mistake about it.

  7 likes
 11. luna.

  Er valt niet met ze te spotten. Daar zorgen ze zelf wel voor en knippen het eruit. We hebben dan ook te maken met stuurlui en andere hulpkrachten die de Nieuwe Wereld Orde moeten bevorderen met als eindresultaat één groot leger, één grote multinational, één grote Bank, één mainstream media kanaal om voorgelicht te worden, en één super groot vergrootglas van een inlichtingenleger om zorg te dragen dat er geen buitenbeentjes rondlopen die het niet accepteren.

  We zitten middenin dat proces maar ze hebben nog een lange weg te gaan. En als die tijd nadert is het maar afwachten of de mooie woorden van voormalig VS president, George Herbert Walker Bush, nog steeds gelden…

  https://www.youtube.com/watch?v=txukr5zgHnw

  …of dat de rest dankzij de Nieuwe Wereld Orde inmiddels in de jungle is belandt. De ene is de andere niet. Het is maar net waar je mee te maken krijgt. Zo ongeveer in de geest van de vroege christenen die met keizer Nero te maken kregen. Ik kan me ook van alles voorstellen bij een vernieuwde versie van de zoon van George Herbert Walker Bush die aan het bewind komt te staan met alle macht in zijn handen.

  Al met al is het niet zo belangrijk om te weten hoe het er dan uit zal zien als je ziet wat ze in hun schild uitvoeren om het plan van een Nieuwe Wereld Orde te realiseren. Mogelijk weet de Paus meer? Die beweerde dat Satan zich voordoet alsof hij beschaafd is.

  5 likes
  • thanks voor je reactie, zeker goed gezien wat je schreef : Nero en zijn pratijkjes
   die hele popi jopie hoe fik niet, geen 1 van die lui met die achterlijke vismutsen op hun harsens, en als je de boeken van Dan Brown kent ( en uiteraard de films) weet je dat de paus meer weet, misschien wel ALLES en hij het uiteindelijk voor het grote zeggen heeft, hij heeft meer macht als de reptiliaanse koningshuizen ( ze zijn niet voor niks allemaal verleden jaar op bezoek geweest bij de paus, ook de oranje appels!)
   Het vaticaan heeft de meest geavanceerde apparatuur qua telescopen, de naam : lucifer..
   maar mijn gevoel zegt me dat je dit ook allang weet, geweldig dat er mensen zijn die met je willen communiceren over deze zaken, want ik ben er al een hoop vrienden door kwijt en zelfs eigen familie staat je aan te kijken als of ze voor het eerst zien, op een paar na dan, maar goed

   fijn weekend
   namaste en groet

   4 likes
 12. Kunnen we denk ik kort over zijn: ja.

  5 likes
 13. Niemand noemt de 2 militaire straaljagers, vliegend naast het burgervliegtuig, die mogelijk de positiebepaling deden van de MH 17 zodat de buk kon worden afgevuurd en net daarvoor door de straaljagers de cockpit waarschijnlijk doorzeefden met kogels.
  Zou toch ook kunnen?!

  5 likes
 14. Ik heb nog een getrainde hilarische Monsanto lobbyist in de aanbieding. Hij promoot het bestrijdingsmiddel ‘RoundUp’ waar veel glyfosaat in zit als ongevaarlijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=ovKw6YjqSfM

  Roundup veiligheidsblad;
  https://www.roundup.nl/Portals/21/Documenten/Roundup%20Evolution-nieuw.pdf

  4 likes
 15. Zand in de ogen strooien ..een ander mistig laten zien daar zijn Europarlementariërs heel goed In..

  4 likes
 16. Dit soort producten zijn grote hormoonverstoorders.
  1 van de schadelijke gevolgen die direct opvalt is dat personen
  die in landbouwgebied wonen vaak overmatige haaruitval hebben.
  Woont u in landbouw gebied waar veel producten gebruikt worden
  kijk ens om u heen of u het opvalt.

  2 likes
 17. Misschien had men beter kunnen zeggen dat het goedje erg gezond is. Dan was het waarschijnlijk meteen verboden.

  1 likes
 18. afgelopen avond weer het mondkapje er bij moeten halen, ik kreeg het spaans benauwd van die griezel met zijn perfecte engels en onperfecte waarheid
  waarom laten we het ons gebeuren om niet gekozen mafketels uit democratische beweegredenen aan de macht te kunnen laten zijn!!???
  mijn mondkapje ga ik even duurzaam volgens de eu -richtlijnen opfrissen met een badje glysofaat

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...