Straling

Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment. Deskundige waarschuwt voor gevaren

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Overal worden nieuwe gsm-masten neergezet voor het krachtigere, snellere 5G-netwerk. Sommige experts waarschuwen dat het een gevaar vormt voor de volksgezondheid.

Vandaag de dag staan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten 154.000 gsm-masten. Tegen 2026 zullen er zo’n 800.000 nodig zijn om 5G te kunnen ondersteunen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

5G brengt mensen in aanraking met millimeterstraling.

Nauwelijks bestudeerd

Sommige studies hebben draadloze straling gelinkt aan verschillende kankersoorten. De gezondheidseffecten van 5G zijn nauwelijks bestudeerd.

Het netwerk is ongeveer 10 tot 100 keer sneller dan het oudere 4G-netwerk. Om deze snelheden te kunnen bereiken, communiceert het nieuwe netwerk door middel van millimetergolven in plaats van microgolven.

Deze kortere golven kunnen minder grote afstanden overbruggen en dus zijn er meer masten nodig. Dat betekent dat op zo’n beetje iedere straathoek kleinere masten worden neergezet.

Gevaar

Volgens professor Joel Moskowitz van de Universiteit van Californië – Berkeley vormt millimeterstraling een gevaar voor onze gezondheid.

“De inzet van 5G is een gigantisch gezondheidsexperiment,” zei hij tegen de Daily Mail Online.

Millimeterstraling is zwakker dan microgolven en wordt met name opgenomen door de huid. Op die manier kunnen de effecten van deze straling via de huid of het zenuwstelsel worden doorgegeven, aldus dr. Moskowitz.

200 dokters en wetenschappers

Hij is bezorgd dat het ook de ogen, het zenuwstelsel en de zweetklieren zal aantasten.

“Millimetergolven kunnen sommige ziekteverwekkers ook resistent maken tegen antibiotica,” voegde hij toe.

Moskowitz staat niet alleen. Intussen hebben meer dan 200 dokters en wetenschappers opgeroepen de uitrol van 5G tegen te houden.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
5 jaren geleden

5G Maakt van Nederland terug een vrij land.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ onbekend , ik heb er niet zo veel verstand van behalve dat die straling niet gezond is…Wat bedoel jij met dat Nederland weer vrij is ?

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Worden politici en hun meesters, de controlerende machtigen ook bestraald en lopen dus kans op allerlei ziektes en gebreken of worden zelfs dodelijk ziek? En zijn het niet alleen de onderdanen en paupers van de koningen, maar de koningen zelf en hun geliefden ook die aan dit bestalende fenomeen om niets worden blootgesteld? Dit gezondheidsexperiment gaatiedereen gelijk behandeld en geen onderscheid maken? En is een kernoorlog totaal overbodig en vernietigd de mens zichzelf? Hierbij is Fukushima een lachertje?

Als de mens toch niet anders wil en dit g5 experiment denkt nodig te hebben voor de grote zakenmensenwereld die ook de rommel zullen ontvangen, dan zou ik zeggen:”wie of wat houdt jullie tegen” ? Gewoon doen, later zien we wel weer.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Het zal wel aan mij liggen maar het gaat toch allemaal snel?? En voor al die ongein mogen we natuurlijk weer betalen…. Gas weg, nog even en er komen van die vreselijke windmolens in / bij de steden……. Nou dat wordt dan een tropisch eiland ( hopelijk zonder kern proeven) kunnen we ophouden met gezond eten, ik ga een taart halen…..pfff ik dacht bij vooruitgang dat mensen zich wat beter gingen gedragen, maar dat is kennelijk teveel gevraagd………. Dementie wordt ziekte nummer 1 , dit kunnen onze hersenen niet aan……..

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x