Gezondheid

Meiden, jullie worden misleid door de overheid. Waarom de HPV-vaccinatie in strijd is met de regeltjes

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door meisjes op de leeftijd van 11 of 12 jaar te vaccineren tegen baarmoederhalskanker wordt het risico op deze ernstige ziekte sterk verkleind, zo stelt de Nederlandse overheid. Klopt dit wel?

De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) en het Lindeboom Instituut hebben gesteld dat het besluit van toenmalig minister Klink van Volksgezondheid uit de zomer van 2008 om de HPV-vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma op te nemen, in strijd is met de criteria die de Gezondheidsraad hanteert.

Volgens deze criteria moet het namelijk gaan om een ernstige ziekte die een grote groep mensen bedreigt, terwijl door vaccinatie deze dreiging en ziektelast op een effectieve wijze in belangrijke mate wordt gereduceerd.

Laag

Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte, maar vergeleken met andere vormen van kanker is de totale sterfte als gevolg hiervan laag te noemen: 1 procent van het totaal.

Ongeveer drie kwart van de vrouwen overleeft deze kwaal. Bij een tijdige constatering is de overlevingskans zelfs 100 procent.

Daarnaast heeft onderzoek van het Erasmus MC laten zien dat HPV-vaccinatie niet kosteneffectief is.

Kort na de start van het programma bedroeg de prijs per dosis €118, terwijl deze volgens de criteria van de Gezondheidsraad maximaal rond de €40 zou mogen bedragen.

Drie keer zo duur

Het middel is dus drie keer zo duur dan volgens de norm zou mogen zijn.

Ten derde is het vaccin dat in Nederland wordt gebruikt effectief bij vrouwen van 16 tot 26 jaar die bij de eerste vaccinatie nog geen drager van het virus zijn.

Het vaccin heeft gedurende een periode van 6,5 jaar effect, zo hebben wetenschappers vastgesteld.

Groot gezondheidsexperiment

Het wekt dan verbazing dat meisjes van 11 tot 12 jaar worden ingeënt. Op 17- of 18-jarige leeftijd is het vaccin mogelijk al uitgewerkt.

Een onderzoekster brandmerkte de HPV-vaccinatiecampagne in Nederland dan ook als ‘één groot gezondheidsexperiment’.

In het voorlichtingsmateriaal over HPV-vaccinatie worden de zorgen van ouders consequent weggewuifd. De overheid stelt daarmee haar betrouwbaarheid in de waagschaal.

Foto: Photohound Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
4 jaren geleden

Je mag absoluut niet aan hun laten weten dat je het als ouder niet vertrouwd of een soort discussie aangaan, er kunnen daardoor hele nare dingen gebeuren. Consultatiebureaus, jeugd en gezin, amk, jeugdbescherming, jeugdzorg nog veeeeeel meer vreemde stichtingen en groepjes. Nederland is al uit de top 10 gegooid hoe hun met kinderrechten omgaan. Maar helaas zijn de kinderen hier niet zo belangrijk voor de meesten en kijken in hun portomonee. Als ik zeg dat dit allemaal teveel belasting kost draaien ze hun arrogante narcistische debiele hoofd weg. Welkom in nederland.

Louise
Louise
4 jaren geleden

De overheid die dit bewust doet kan je op z’n minst nalatig noemen, betrouwbaar zijn ze al lang niet meer, het zijn stompzinnige idioten…….Kennelijk kan het niemand wat schelen want er had op z’n minst iemand wakker kunnen worden…Er zitten zombie’s in die tweede kamer…..Kennelijk vinden artsen het ook allemaal normaal..

El trueporino
El trueporino
4 jaren geleden

Baarmoederhals kanker word mede veroorzaakt door een HPV-infectie. Die besmetting komt bij een seksuele partner vandaan. Kinderen van 11 en 12 inenten, komt bij mijn mede daardoor, extra onnatuurlijk over.

Vrouwen zijn extra kwetsbaar voor aandoeningen, omdat de voortplantingsorganen aan de binnenkant zitten en veel ingewikkelder zijn.
Maar ook omdat de vrouwelijke seksualiteit meer onderdrukt word dan mannelijke seksualiteit.

onderdrukking maakt dat een mens niet zich zelf kan zijn en dat is altijd een belasting voor het lichaam.
Er zou dus veel meer aandacht mogen zijn en geld uitgetrokken mogen worden voor vrouwen.

Joris
Joris
4 jaren geleden

wat zijn de bronnen van dit artikel?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x