Bewustzijn

Uittreden of herenigd worden met een oude vlam: Voor 90 procent is een bijna-doodervaring erg positief

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Comaspecialist Steven Laureys van de Universiteit van Luik verzamelde in twee jaar tijd meer dan 450 getuigenissen van mensen die tussen leven en dood schipperden. Hij ontdekte dat er culturele verschillen zitten tussen bijna-doodervaringen. Westerlingen zien vaak een wit licht, terwijl moslims een deur en Indiërs een rivier zien.

Het toont hoe de herinnering toch enigszins filosofisch of religieus gekleurd is, aldus Laureys. De grote constante: voor 90 procent is een bijna-doodervaring erg positief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mensen die zeggen tijdens een operatie uit hun lichaam te zijn getreden of die een overleden geliefde terugzagen worden door de wetenschap niet serieus genomen, zei de neuroloog. “Veel collega’s vinden het niet interessant en menen dat het gewoon een bijwerking is van een zuurstoftekort. Daar ben ik het niet mee eens. Het is complexer dan dat, en we hebben ook verhalen gehoord van mensen bij wie er geen zuurstoftekort was.”

Helder licht

Uittreden of herenigd worden met een oude vlam: Voor 90 procent is een bijna-doodervaring erg positiefEen vrouw raakte tijdens haar zwangerschap in coma en herinnerde zich dat ze werd herenigd met een man waar ze in het verleden verliefd op was. “De man stierf tijdens een vliegtuigongeluk, maar ik zag hem fysiek intact: een stralende blauwe hemel en een helder licht waarin we samenkwamen,” zei ze.

Laureys wil ook niet zover gaan dat het bewijs is van leven na de dood. “Ik probeer op een nieuwsgierige en wetenschappelijke manier naar het fenomeen te kijken,” zei hij.

Proefkonijn

Het team van Laureys bootste een bijna-doodervaring na door vrijwilligers bepaalde drugs te geven. “Dan konden we kijken wat er op dat moment in de hersenen gebeurt,” zei hij. “Een echte bijna-doodervaring is het niet, maar bepaalde aspecten kun je wel benaderen.”

De professor speelde ook zelf proefkonijn. Zo kreeg hij onder meer psychedelische paddenstoelen intraveneus toegediend. “Ik zag zigzagpatronen in zwart-wit,” zei hij. “Heel bijzonder.”

[Nieuwsblad, The Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ik heb het LICHT gezien en deel dit met anderen, die ik het LICHT laat zien.

WouterV
WouterV
7 jaren geleden

Ik denk dat bijna-doodervaringen gewoon processen zijn in je brein. Zoals hij ook al aangeeft zie je dat mensen van verschillende culturen verschillende dingen ervaren. Hieruit kan je afleiden dat hetgeen wat je hebt meegekregen in je leven bepalend is hoe je een bijna-doodervaring ervaart. Dus niet de dood bepaalt wat je ziet, want dan zou iedereen ongeveer hetzelfde moeten meemaken, maar hoe je geleefd hebt.

Ik heb al vaker discussies gehad over dit onderwerp op deze site, en ik ben erg benieuwd hoe diegene die het niet eens zijn met mij ze verklaren hoe het kan dat een cultuur bepaald wat ze ervaren tijdens een bijna-doodervaring?

louise
louise
7 jaren geleden

Hoe je spiritueel ontwikkelt bent,dat bepaalt wat je kan zien,ook bij t overlijden….Ik had dit artikel vanmorgen al gezien in een vlaamse krant en dacht,weer een Arts die dezelfde onderzoeken doet,drugs is in deze geen optie….onderzoeken met diverse culturen eigenlijk ook niet,natuurlijk speelt het een rol in je leven en bij bde en overlijden,dat is je houvast in dit aardse bestaan en daar is ook niets mis mee….maar spirituele ontwikkeling dat is waar het om gaat…. En dat kan je weer niet los zien van reincarnatie,je evolueert op ziels niveau,steeds weer…..kijk,als ik met een gelijk gestemde bv terug ga naar vorige levens,zien we hetzelfde, maar ga ik naar een wiskundige en ik zie die formule`s,nou ik snap er niks van en dat wil ik ook helemaal niet,dus we zien niet hetzelfde, en jaa ik zou het misschien kunnen leren, wat ik wil zeggen is dat we allemaal in ons eigen ontwikkelde spirituele stukje zitten,en ja je kunt veel leren in de tyd dat je hier bent,maar ik ben pas nieuwsgierig als Artsen 50 helderziende`s onderzoeken en ja zelfs zal daar verschil tussen zitten… En ook ben ik van mening dat de Artsen eens moeten leren hoe een mens in elkaar zit en dan bedoel ik niet de Anatomie,maar lichaam/geest/ziel,holistisch dus,zoals in Azie of India,pas dan krijg je een betere diagnose……mijn ervaring: de meeste mensen zien dierbare overledenen (al voor ze gaan)soms zie ik hun spirituele gidsen…… ook ik heb een bde met tunnelervaring,niet omdat ik bijna dood was,maar wel ziek….. Maar ik zie ook heel veel entiteiten, ook heel divers,ook Aliens,witte van het licht, vorige levens…..thuishaven…..ik wil maar zeggen dat het heel divers is ook na dit leven,ga maar aan de slag,veel geduld en liefde gewenst….

Henk
Henk
7 jaren geleden

Zou dit leven al allemaal voorbestemd zijn vraag ik me af , dus dat de hele levenswandel van ieder persoon al vast ligt vanaf de geboorte tot ver na overlijden , en nog verder zelfs . In genen en het DNA liggen tenslotte ook de bouwstenen vast van het lichamelijke fysieke lichaam van een ieder als een soort van opgeslagen data , zou dit ook gelden voor spirituele ervaringen .

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x