Homepagina » UFO » Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel
Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel

Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel

Een uitvinder uit de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales bouwt aan een bizar vliegtuig dat volgens hem kan leiden tot een heuse revolutie in de luchtvaart. Duan Phillips denkt dat zijn creatie sneller en veiliger zal zijn dan een helikopter en makkelijker is te landen dan een vliegtuig.

Phillips werkt inmiddels al meer dan 15 jaar aan zijn prototype, dat bestaat uit glasvezel, kevlar, draden, knoppen en een motor van Volkswagen. Geen kosmische UFO-aandrijving, maar bijna genoeg om de vliegende schotel de lucht in te krijgen.

De 86-jarige gepensioneerde ingenieur gaf toe dat er nog wel wat werk moet worden verricht om zijn toestel van de grond te krijgen. Met een schaalmodel liet hij zien dat het haalbaar is. Het is de bedoeling dat het apparaat gaat vliegen door rotorbladen te laten ronddraaien in een centrale kamer, waardoor lucht omlaag wordt geduwd. Met een propeller en een roer aan de achterkant kan het vaartuig worden voortbewogen en bestuurd.

Het bovenste stuk van de schotel, dat niet zal ronddraaien, is bedoeld voor bemanning en passagiers. Phillips heeft zijn uitvinding inmiddels gepatenteerd in Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Hij hoopt dat het vaartuig op een dag op grote schaal kan worden geproduceerd.

“De meeste mensen die ervan horen vinden het een goed idee,” zei een trotse Phillips. “Anderen kijken je gek aan.” Hij hoopt later dit jaar een eerste proefvlucht te gaan maken met zijn vliegende schotel. Voordat het zover is moet hij eerst nog toestemming krijgen van de luchtvaartautoriteiten.

Een woordvoerder van de Civil Aviation Safety Authority (CASA) zei dat het prototype in de ‘experimentele’ categorie wordt geplaatst en uitvoerig zal worden onderzocht door onafhankelijke ingenieurs voordat Phillips groen licht krijgt.

[The Daily Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Deze vliegende schotel haalt niet bij de buitenaardse schotels; de buitenaardse schotels kunnen sneller dan het licht reizen en gaan o.a. op koude kernfusie en vrije energie.

  9 likes
  • bennie schreef:

   heb je ooit in, een vliegende schotel gevlogen dan kalki???of heb je zelf een…???hoe weet jij dat dan????star wars en star trek te vaak gekeken?????;)get real kalki….peace bennie:)

   11 likes
  • Hoe kan iemand beweren dat vliegende schotels op koude kernfusie en vrije energie…volgens mij zit er dan toch echt iets mis tussen werkelijkheid en dromen.
   Nog nooit heeft iemand dit gezien en of kunnen testen

   6 likes
 • Sytze schreef:

  Ach ja, dit is in de periode 1952-1961, de beginjaren van de koude oorlog, ook al eens geprobeerd middels het Avrocar-project. Men wilde een vliegende schotel bouwen met rotor-aandrijving. Uiteindelijk is het hele project gecancelled en meer dan een soort veredelde grasmaaier is het niet geworden. Hoe sympathiek bedoeld ook, toch heb ik duidelijk het idee dat deze meneer het wiel aan het uitvinden is.

  Kijk, als je nou écht een revolutie in de luchtvaartindustrie wilt ontketenen zou ik eerst eens al die zwaar vergrendelde en bewaakte hangaardeuren van Area 51 forceren, een vuistvol techneuten optrommelen, en als de bliksem aan de slag gaan met reverse-engineering. Bob Lazar kan er vast over meepraten.

  10 likes
 • bennie schreef:

  als deze vliegende schotel bouwer,er marijke van helwegen in plaats en laat besturen,heeft hij ook nog meteen een buitenaards wezen tot zijn beschikking om het plaatje compleet te maken…;)

  5 likes
 • hands schreef:

  Kijk is beste bekritiserende mensen, jullie kunnen wel lekker kletsen en sinisch zijn,
  maar voorlopig doet dezer man wat terwijl jullie maar aankletsen.

  Maakt niet uit in alles is een begin,maar jij weet het zeker beter,natuurlijk
  heeft dat niks met die frequentie van de extrialians te maken.
  Dit wat zit je nou. Deze man heb ik bewondering voor inplaats achter de
  garaniums all my relations hands

  3 likes
 • Soul to Soul schreef:

  Grappig, toen ik de kop las ” Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel “, moest ik gelijk denken aan de film Star Trek ” First Contact “.

  2 likes
 • Ultimate schreef:

  De uitvoering van zijn ontwerp is helaas gebaseerd op een verbrandingsmotor en rotorbladen.
  Dit is gedoemd om te verdwijnen, als je een succes ontwerp wilt realiseren dan moet dit op basis van magnetisme gebeuren = schone energie.

  2 likes
 • Red Skywalker schreef:

  Misschien iets voor de overige doehetzelfers: http://bluestarenterprise.com/
  Onderzoek elektromagnetisch veld aangedreven voertuigen. Had de bovengenoemde beste man met zijn oversized grasmaaier ook beter eerst kunnen doen. Nu herhaald hij inderdaad de Avrocar experimenten die destijds tot niets leiden. (en ook geen toegevoegde waarde zullen hebben)

  1 likes
 • barsoomx schreef:

  Handig bij rampen: hier komt den EHBO schotel aangevlogen..
  Wel uw kopjes even omlaag houden!

  Wat echt revolutionair zou zijn: een Sneller Dan het Licht-aandrijving.
  Kunnen we vrij en blij de Melkweg pesten met ons bestaan..

  1 likes
 • bennie schreef:

  soul to soul….telepatisch aangelegd….;)peace bennie

  0 likes
 • 1943 al gebouwd schreef:

  Is helemaal niet nieuw het patent is al 1943 door een man uit Nederlands-Indië (Soerabaja) genaamd Alexander Weygers een zoon van een suikerplantage eigenaar die in 1927 naar de VS is vertrokken. Een kranten artikel uit 1951 heeft dit gemeld in een uitvoering artikel. In de volgende link kun je het volledige artikel lezen “UFO uitvinding uitvinding Amerika 1943”.
  http://t.co/Uzwbpc4p0d

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  ufo's

  Zijn dit de echte redenen waarom de Amerikaanse overheid zo geheimzinnig doet over UFO’s?

  Lange tijd werd er lacherig gedaan over ...

  >