UFO

Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een uitvinder uit de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales bouwt aan een bizar vliegtuig dat volgens hem kan leiden tot een heuse revolutie in de luchtvaart. Duan Phillips denkt dat zijn creatie sneller en veiliger zal zijn dan een helikopter en makkelijker is te landen dan een vliegtuig.

Phillips werkt inmiddels al meer dan 15 jaar aan zijn prototype, dat bestaat uit glasvezel, kevlar, draden, knoppen en een motor van Volkswagen. Geen kosmische UFO-aandrijving, maar bijna genoeg om de vliegende schotel de lucht in te krijgen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 86-jarige gepensioneerde ingenieur gaf toe dat er nog wel wat werk moet worden verricht om zijn toestel van de grond te krijgen. Met een schaalmodel liet hij zien dat het haalbaar is. Het is de bedoeling dat het apparaat gaat vliegen door rotorbladen te laten ronddraaien in een centrale kamer, waardoor lucht omlaag wordt geduwd. Met een propeller en een roer aan de achterkant kan het vaartuig worden voortbewogen en bestuurd.

Het bovenste stuk van de schotel, dat niet zal ronddraaien, is bedoeld voor bemanning en passagiers. Phillips heeft zijn uitvinding inmiddels gepatenteerd in Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Hij hoopt dat het vaartuig op een dag op grote schaal kan worden geproduceerd.

“De meeste mensen die ervan horen vinden het een goed idee,” zei een trotse Phillips. “Anderen kijken je gek aan.” Hij hoopt later dit jaar een eerste proefvlucht te gaan maken met zijn vliegende schotel. Voordat het zover is moet hij eerst nog toestemming krijgen van de luchtvaartautoriteiten.

Een woordvoerder van de Civil Aviation Safety Authority (CASA) zei dat het prototype in de ‘experimentele’ categorie wordt geplaatst en uitvoerig zal worden onderzocht door onafhankelijke ingenieurs voordat Phillips groen licht krijgt.

[The Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Deze vliegende schotel haalt niet bij de buitenaardse schotels; de buitenaardse schotels kunnen sneller dan het licht reizen en gaan o.a. op koude kernfusie en vrije energie.

Sytze
Sytze
9 jaren geleden

Ach ja, dit is in de periode 1952-1961, de beginjaren van de koude oorlog, ook al eens geprobeerd middels het Avrocar-project. Men wilde een vliegende schotel bouwen met rotor-aandrijving. Uiteindelijk is het hele project gecancelled en meer dan een soort veredelde grasmaaier is het niet geworden. Hoe sympathiek bedoeld ook, toch heb ik duidelijk het idee dat deze meneer het wiel aan het uitvinden is.

Kijk, als je nou écht een revolutie in de luchtvaartindustrie wilt ontketenen zou ik eerst eens al die zwaar vergrendelde en bewaakte hangaardeuren van Area 51 forceren, een vuistvol techneuten optrommelen, en als de bliksem aan de slag gaan met reverse-engineering. Bob Lazar kan er vast over meepraten.

bennie
bennie
9 jaren geleden

als deze vliegende schotel bouwer,er marijke van helwegen in plaats en laat besturen,heeft hij ook nog meteen een buitenaards wezen tot zijn beschikking om het plaatje compleet te maken…;)

Soul to Soul
Soul to Soul
9 jaren geleden

Grappig, toen ik de kop las ” Uitvinder bouwt eigen vliegende schotel “, moest ik gelijk denken aan de film Star Trek ” First Contact “.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x