Homepagina » Financieel » “Onbenul Gerrit Zalm is het bewijs dat banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren”
"Onbenul Gerrit Zalm is het bewijs dat banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren"

“Onbenul Gerrit Zalm is het bewijs dat banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren”

Sinds vorige maand is ABN Amro staatsbank af en weer een beursgenoteerd bedrijf. Tot grote woede van theatermaker George van Houts.

Tijdens de financiële crisis zei Brussel ja tegen de nationalisatie van bijna omvallende banken. Dit illustreert volgens Van Houts hoe diep de angst is van de politiek voor de financiële sector.

De politiek had de geplande beursgang van ABN Amro kunnen afblazen nadat het topmanagement van de bank zichzelf had getrakteerd op een riante salarisopslag, maar uiteindelijk verstomde al die kritiek op dit zoveelste graaien van topbankiers. De politiek is suf geluld door de bankenlobby, zegt de spil van het toneelstuk De Verleiders: Door de Bank Genomen tegen Nieuwe Revu.

Door en door rot

“Topman Gerrit Zalm is het levende bewijs dat de banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren,” zegt Van Houts. “Zalm is een onbenul. In een interview grapte hij dat 40 procent van zijn werktijd opgaat aan gamen. Achter deze slechte grap schuilt ook de bittere waarheid van een nitwit die aan het roer staat bij ABN Amro.”

Volgens Van Houts hebben bankiers niets geleerd van de bankencrisis. “Het bankensysteem is door en door rot,” zegt hij. “We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt, daar moeten we vanaf. Het monopolie van het scheppen van geld moet weggehaald worden bij de banken.”

95 procent van al het geld dat in omloop is, is via hypotheken en leningen gecreëerd door banken. Dát is de oorzaak van de huizenbubbel, kredietcrisis, werkloosheid, ongelijkheid en nog veel meer ellende, aldus de theatermaker.

Begin van een omwenteling

“We zijn drie eeuwen vergroeid met een systeem waarbij banken geld scheppen,” zegt hij. “Het stamt nog uit de tijd van de slavernij en is grootgemaakt door zakenbanken als Rothschild. We zijn met zijn allen al die tijd voor de gek gehouden.”

Van Houts gelooft niet per se in het bestaan van hogere duistere machten die samenzweren, maar is er in dit geval wel van overtuigd dat de één procent-elite, de allerrijksten op deze aardbol, hun belangen waar ook ter wereld willen doordrukken.

“We staan aan het begin van een omwenteling,” besluit de activist. “Als het niet netjes lukt met een burgerinitiatief, dan maar een revolutie. De klinkers uit de straten en op naar de Zuidas!”

[Nieuwe Revu]


Vond je deze info leuk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Was toch algemeen bekend, eerst de boel in de regering naar de knoppen helpen, de burger financieel uitkleden veel loze beloftes doen.
  En dan als klap op de vuurpijl een goed betaald gecreëerd baantje waar ze als joker komen te zitten, na hun vertrek als kamerlid.

  En wat mij elke verkiezing weer verbaasd hoe dom mensen kiezen, christenen kiezen de christelijke partijen of ze het er nou mee eens zijn of niet, maar dat hoort zo.
  terwijl ze hun eigen graf graven.
  Want het christendom gaat langzaam uitsterven, terwijl als ze op de PVV zouden stemmen deze partij voor hun de weg weer vrij maakt.

  En dan nog de pvda kiezer helemaal een lachertje vlak voor de verkiezingen gouden bergen beloven en als ze dan wat zetels hebben alle beloftes weer laten vallen.

  Ik weet zelf nog niet waar ik op stem maar ik weet wel dat ik ze op het afgelopen beleid afreken.
  Niet dat het wat helpt in dit totaal niet democratische land.

  Kwam er maar eens een eerlijke bank met een normaal bestuur, en dan is het ook weer afwachten niet of maar wanneer deze de fout in gaan.

  Weg met de bonussen en de graaiers!!!

  21 likes
  • De VVD heeft beloofd dat alle Nederlanders er 1000 euro bij zouden krijgen en dat 100.000 extra banen zouden komen. Hier heb ik nog niets van gemerkt…

   7 likes
  • Wellicht is het probleem dat het Christemdom bijna is uitgestorven? Heb je daar al eens over
   nagedacht?
   De blanke Christenen zijn het doelwit van de serpents..

   Nog niet zo lang geleden, ZIJ, de Christen broeders en zuster, gaven een stuk brood als je honger had. ZIJ gaven de gratis ziekenverzorging voor hen die ziek was? ZIJ gaven de een onderdak voor hen die geen dak had.
   En nog steeds zorgen de Christenen voor hen die het even moeilijk hebben. Klop maar aan en je kan hulp verwachten!

   Oh Tomas wat gij niet ziet geloofd gij niet!

   Maar goed mensen veranderen en gaan liever in zee met Banken en verzekeringsmaatschappijen in plaats van met Christenen.

   4 likes
   • Alsof dat uniek is aan christenen. Dat is niet meer en niet minder dan menselijk je medemens willen helpen. Overigens zo rooskleurig als je het nu doet voorkomen was het absoluut niet.

    Kijk ook eens naar Childhood’s End (driedelige miniserie). Zou best eens geestverruimend kunnen werken.

    (Religie = Verzin maar aak want “ik weet het niet” bestaat niet.)

    4 likes
   • En dat kost ze de kop, de mensen die zij onderdak bieden laten hun dadelijk keihard vallen.

    Probeer dit maar eens in een moslim land, ze laten je creperen.

    1 likes
  • Gerrit zalf… de lucht van rotte vis komt nu al onder het tapijt vandaan…

   10 likes
  • Dat je überhaupt nog gaat stemmen. Na een paar keer stemmen merk je toch al dat het totaal nutteloos is. Daarnaast blijft ook democratie een systeem van onderdrukking/geweld (net als elke andere vorm van statisme trouwens). De 51% die de overige 49% onderdrukt onder bedreiging van allerhande straffen (geweld).

   7 likes
 2. natuurlijk wisten ze wat er te leren viel. maar daar hadden ze geen zin in. en ze kregen vervolgens alle macht om 60 miljard bij het volk weg te halen.
  IJsland heeft het goed gedaan; alle bankiers gearresteerd en opgesloten.
  De banken zijn er allang weer bovenop, trekken zich van Brussel niets aan en kunnen extra geld geven aan de burger!!
  Fijne jaarwisseling zometeen. En dat de banken nogmaals mogen instorten.

  10 likes
 3. Ach, zolang wij op koningsdag weer trouw met onze vlaggetjes zwaaien in plaats van hooivorken en er vliegen drones in de lucht in plaats van klinkers gaat het hele circus gewoon door.
  See ya next year!!!

  10 likes
 4. Hoe heurt het nou eigenlijk. VVD-ers.

  2 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie

   De vvd maakt veel meer kapot dan men zich realiseert. Doordat men nauwelijks die idiote huizenprijzen (ook een creatie van o.a. de vvd) van tegenwoordig kan opbrengen, wordt de moraal van mensen ook minder. Iedereen is structureel moe hierdoor, en als logisch gevolg hiervan verdragen we niks meer van elkaar. Op veel vlakken zijn mensen van de vvd een soort vampieren. En pretenderen dat ze zelf boven een ander staan. Dus die conservatieve figuren weten eigenlijk dus niet, hoe het hoort.

   8 likes
 5. En Zalm heeft met 6 a 7 ton per jaar toch het laatste woord…alles draait om geld en macht. Redelijk eenvoudig spelletje, heb je geld heb je macht.

  8 likes
 6. een onbenul zou ik de heer zalm niet willen noemen

  1 likes
 7. Het lijkt mij een goed idee dat we in Nederland 1 grote publieke nutsbank invoeren en een paar kleinere zakenbanken. Hierbij is het de bedoeling dat alleen de nutsbank nog maar geld mag scheppen.

  En dat de rente die we op ons spaargeld krijgen wordt verhoogd / gelijkgeschakeld aan de gemiddelde jaarlijkse loon/prijsstijging en de rente die we op leningen moeten betalen wordt verlaagd naar:
  – Financieren overheid = gemiddelde loon/prijsstijging + 0,1%
  – Financieren woningen = gemiddelde loon/prijsstijging + 0,5%
  – Financieren overig = gemiddelde loon/prijsstijging + gemiddeld 1,5%

  Door dit plan dalen de jaarlijks te betalen rentekosten met meer dan de kosten van de AOW (de AOW kost € 36 miljard per jaar). Ook levert dit plan eenmalig ongeveer 5% extra economische groei en 300.000 banen op.

  Ongeveer 80% van de huidige staatsschuld in Nederland bestaat uit te veel betaalde rente sinds 1-1-1970. Met teveel betaalde rente bedoel ik alleen het gedeelte wat boven de gemiddelde loonsverhoging + 0,3% marge per jaar voor het dekken van de kosten van de banken etc. uit komt. Bij een onderzoek in Canada en Frankrijk zien we hetzelfde beeld. Vermoedelijk geldt dit voor heel Europa en Noord-Amerika.

  5 likes
 8. Het wordt tijd dat hij het boetekleed aandoet, want voor dsb werken en dan nog een bank
  Tot bloei brengen daar heb je andere gaven voor nodig dan het lachebekje spelen?
  Et

  5 likes
 9. — 2016 —

  Blockchain –> Will F*ck The System!

  1 likes
 10. Enig idee welke “bevolkingsgroep” het meest vertegenwoordigd is rondom de Zuid-As? En woont in de dure huizen in Amsterdam-Zuid en Amstelveen-Buitenveldert. Ik weet het wel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

thatcher

Thatcher waarschuwde 32 jaar geleden in deze epische speech al voor Europese superstaat

Groot-Brittannië is na 47 jaar lidmaatschap uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.