Financieel

“Onbenul Gerrit Zalm is het bewijs dat banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds vorige maand is ABN Amro staatsbank af en weer een beursgenoteerd bedrijf. Tot grote woede van theatermaker George van Houts.

Tijdens de financiële crisis zei Brussel ja tegen de nationalisatie van bijna omvallende banken. Dit illustreert volgens Van Houts hoe diep de angst is van de politiek voor de financiële sector.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De politiek had de geplande beursgang van ABN Amro kunnen afblazen nadat het topmanagement van de bank zichzelf had getrakteerd op een riante salarisopslag, maar uiteindelijk verstomde al die kritiek op dit zoveelste graaien van topbankiers. De politiek is suf geluld door de bankenlobby, zegt de spil van het toneelstuk De Verleiders: Door de Bank Genomen tegen Nieuwe Revu.

Door en door rot

“Topman Gerrit Zalm is het levende bewijs dat de banken politieke puppets in de top benoemen om hun verrotte systeem te legitimeren,” zegt Van Houts. “Zalm is een onbenul. In een interview grapte hij dat 40 procent van zijn werktijd opgaat aan gamen. Achter deze slechte grap schuilt ook de bittere waarheid van een nitwit die aan het roer staat bij ABN Amro.”

Volgens Van Houts hebben bankiers niets geleerd van de bankencrisis. “Het bankensysteem is door en door rot,” zegt hij. “We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt, daar moeten we vanaf. Het monopolie van het scheppen van geld moet weggehaald worden bij de banken.”

95 procent van al het geld dat in omloop is, is via hypotheken en leningen gecreëerd door banken. Dát is de oorzaak van de huizenbubbel, kredietcrisis, werkloosheid, ongelijkheid en nog veel meer ellende, aldus de theatermaker.

Begin van een omwenteling

“We zijn drie eeuwen vergroeid met een systeem waarbij banken geld scheppen,” zegt hij. “Het stamt nog uit de tijd van de slavernij en is grootgemaakt door zakenbanken als Rothschild. We zijn met zijn allen al die tijd voor de gek gehouden.”

Van Houts gelooft niet per se in het bestaan van hogere duistere machten die samenzweren, maar is er in dit geval wel van overtuigd dat de één procent-elite, de allerrijksten op deze aardbol, hun belangen waar ook ter wereld willen doordrukken.

“We staan aan het begin van een omwenteling,” besluit de activist. “Als het niet netjes lukt met een burgerinitiatief, dan maar een revolutie. De klinkers uit de straten en op naar de Zuidas!”

[Nieuwe Revu]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
legalize
legalize
8 jaren geleden

Was toch algemeen bekend, eerst de boel in de regering naar de knoppen helpen, de burger financieel uitkleden veel loze beloftes doen.
En dan als klap op de vuurpijl een goed betaald gecreëerd baantje waar ze als joker komen te zitten, na hun vertrek als kamerlid.

En wat mij elke verkiezing weer verbaasd hoe dom mensen kiezen, christenen kiezen de christelijke partijen of ze het er nou mee eens zijn of niet, maar dat hoort zo.
terwijl ze hun eigen graf graven.
Want het christendom gaat langzaam uitsterven, terwijl als ze op de PVV zouden stemmen deze partij voor hun de weg weer vrij maakt.

En dan nog de pvda kiezer helemaal een lachertje vlak voor de verkiezingen gouden bergen beloven en als ze dan wat zetels hebben alle beloftes weer laten vallen.

Ik weet zelf nog niet waar ik op stem maar ik weet wel dat ik ze op het afgelopen beleid afreken.
Niet dat het wat helpt in dit totaal niet democratische land.

Kwam er maar eens een eerlijke bank met een normaal bestuur, en dan is het ook weer afwachten niet of maar wanneer deze de fout in gaan.

Weg met de bonussen en de graaiers!!!

J@n
J@n
8 jaren geleden

En Zalm heeft met 6 a 7 ton per jaar toch het laatste woord…alles draait om geld en macht. Redelijk eenvoudig spelletje, heb je geld heb je macht.

Mammon
Mammon
8 jaren geleden

— 2016 —

Blockchain –> Will F*ck The System!

wolfje
wolfje
8 jaren geleden

een onbenul zou ik de heer zalm niet willen noemen

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x