CoronaBuitenland

Dit zeiden De Jonge, Koopmans en Van Ranst over het AstraZeneca-vaccin, dat nu wereldwijd is teruggetrokken

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

AstraZeneca heeft zijn COVID-19-vaccin wereldwijd teruggetrokken, meldt de Britse krant The Telegraph. In 2021 gaf de farmareus toe dat het vaccin trombose met trombocytopenie syndroom (TTS) kan veroorzaken.

Het vaccin kan niet langer gebruikt worden in de EU. In Groot-Brittannië loopt momenteel een collectieve rechtszaak tegen AstraZeneca omdat het vaccin in tientallen gevallen ernstig letsel en zelfs de dood zou hebben veroorzaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/uwonvrede-2.png
Grove schande

“Verbijsterend. Het eerste coronavaccin dat van de markt wordt gehaald. Miljarden mensen werden hiermee gevaccineerd onder de valse belofte dat het ‘veilig en effectief’ was en volgens Hugo de Jonge waren er geen bijwerkingen,” reageert oud-Kamerlid Wybren van Haga.

“Maar het was experimenteel en ongecontroleerd. De schade is enorm en mag niet zonder consequenties blijven!” vindt Van Haga.

Bioloog Richard Steenvoorden zegt het ‘een grove schande’ te vinden dat de overheid dit aan de bevolking opdrong.

Achteraan in de rij

De Jonge, maar ook viroloog Marion Koopmans en Marc Van Ranst hebben de afgelopen jaren opmerkelijke uitspraken gedaan over dit specifieke vaccin.

In 2021 hervatte toenmalig coronaminister De Jonge na een korte pauze het prikken met AstraZeneca. “[Het] is een werkzaam vaccin, een veilig vaccin. Er is geen oorzakelijk verband aangetoond met de onderzochte complicaties. En zelfs al zou dat er zijn, dan is de kans daarop heel klein,” beweerde de minister.

Hij riep mensen op om vooral een AstraZeneca-prik te halen. “Als je nu bedankt voor AstraZeneca, sta je achteraan in de rij. Dan kan het maanden duren voor je aan de beurt bent voor een ander vaccin.”

Bliksem

Koopmans bagatelliseerde het risico op een bloedstolsel na vaccinatie met AstraZeneca. “Oké, even opgezocht: kans op trombose na AZ-vaccinatie zit tussen kans op overlijden door een aanval door een hond en kans op overlijden door bliksem in,” schreef ze op X.

Van Ranst verdedigde de beslissing van België in maart 2021 om als één van de weinige landen ermee te blijven prikken ondanks de bloedklonters als bijwerking.

Op CNN zei hij: “Toen grote en invloedrijke landen de vaccinaties stopzetten, werden andere landen te voorzichtig en durfden ze het niet aan om zich te baseren op het bewijs en namen ze beslissingen op basis van emoties.”

Van Ranst zei ook dat de bijwerkingen zich ‘veel minder vaak voordeden dan je zou verwachten’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Als je als huisarts mensen wees op het feit dat bijwerkingen op de langere termijn nog onbekend waren, kon je beschuldigd worden van desinformatie en gemeld worden bij de inspectie.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
9 uren geleden

Koopmans en Hugo de Jonge zijn massa moordenaars!

Kiekedief
Kiekedief
9 uren geleden

Ik heb ze nooit geloofd ,hoe durfden ze !

William
William
9 uren geleden

Nu de rest nog.. maar Burla van Pfizer heeft al een nieuw projektje.. de kanker die hij heeft veroorzaakt met zijn prikken wordt nu het nieuwe verdienmodel, prikken tegen kanker… krankzinnig die psychopaat

Malle Pietje
Malle Pietje
9 uren geleden

ik vind van Ranst een bijzonder enge Belgische oplichter en zakkenvuller. van Ranst heeft geld gekregen van de prikboeren, anders is zijn gedrag niet te verklaren.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x