Homepagina » Buitenland » ‘Tijdperk kapitalistische orde eindigt’

‘Tijdperk kapitalistische orde eindigt’

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft gezegd dat het tijdperk van een wereldwijde kapitalistische orde ten einde is gekomen.

Hij stelt dat de kapitalistische machten zich enkel bezighouden met pesterijen, wapens en dreigementen.

“De implementatie van gerechtigheid dient als basis voor het bereiken van vrede, rust, voorspoed en verbondenheid,” zei de Iraanse president dinsdag tijdens een persconferentie met zijn Venezolaanse ambtsgenoot president Hugo Chavez in Caracas.

“De toekomstige wereldorde zal een transparante orde zijn,” merkte hij op, toevoegende dat pure zielen op de hoogste posities moeten worden geplaatst. Hij benadrukte ook het belang van het bevorderen van vrijheid, gerechtigheid en onafhankelijkheid omdat gerechtigheid en vrijheid volgens hem met elkaar zijn verweven.

Iran en Venezuela hebben zich altijd verzet tegen het extremisme van kapitalistische machten. Wanneer we spreken over de vooruitgang en ontwikkeling van ons land beweren zij dat we bommen maken, aldus het Iraanse staatshoofd.

Samenwerken

“Onze vooruitgang is nadelig voor de agenda van de hegemonische mogendheden. Ze proberen onze grondstoffen te plunderen en hun wil aan ons op te leggen,” zei hij. De Iraanse president herhaalde dat de kapitalistische machten het feit onder ogen zullen moeten zien dat Iran en Venezuela nauw gaan samenwerken om hun doelen na te streven.

Onafhankelijke landen die streven naar gerechtigheid vinden altijd steun bij elkaar en niets kan het Iraanse en Venezolaanse volk van elkaar scheiden.

Mahmoud Ahmadinejad is bezig aan een vijfdaagse rondreis in Zuid-Amerika. Hij brengt na Venezuela een bezoek aan Nicaragua, Cuba en Ecuador om de onderlinge betrekkingen verder te versterken.

Tussen Iran en de vier genoemde Zuid-Amerikaanse landen zijn de diplomatieke en handelsbetrekkingen in de afgelopen jaren opgebloeid. Ondertussen gaan er steeds meer stemmen op om een einde te maken aan de afhankelijkheid van Washington.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...