Buitenland

‘Tijdperk kapitalistische orde eindigt’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft gezegd dat het tijdperk van een wereldwijde kapitalistische orde ten einde is gekomen.

Hij stelt dat de kapitalistische machten zich enkel bezighouden met pesterijen, wapens en dreigementen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De implementatie van gerechtigheid dient als basis voor het bereiken van vrede, rust, voorspoed en verbondenheid,” zei de Iraanse president dinsdag tijdens een persconferentie met zijn Venezolaanse ambtsgenoot president Hugo Chavez in Caracas.

“De toekomstige wereldorde zal een transparante orde zijn,” merkte hij op, toevoegende dat pure zielen op de hoogste posities moeten worden geplaatst. Hij benadrukte ook het belang van het bevorderen van vrijheid, gerechtigheid en onafhankelijkheid omdat gerechtigheid en vrijheid volgens hem met elkaar zijn verweven.

Iran en Venezuela hebben zich altijd verzet tegen het extremisme van kapitalistische machten. Wanneer we spreken over de vooruitgang en ontwikkeling van ons land beweren zij dat we bommen maken, aldus het Iraanse staatshoofd.

Samenwerken

“Onze vooruitgang is nadelig voor de agenda van de hegemonische mogendheden. Ze proberen onze grondstoffen te plunderen en hun wil aan ons op te leggen,” zei hij. De Iraanse president herhaalde dat de kapitalistische machten het feit onder ogen zullen moeten zien dat Iran en Venezuela nauw gaan samenwerken om hun doelen na te streven.

Onafhankelijke landen die streven naar gerechtigheid vinden altijd steun bij elkaar en niets kan het Iraanse en Venezolaanse volk van elkaar scheiden.

Mahmoud Ahmadinejad is bezig aan een vijfdaagse rondreis in Zuid-Amerika. Hij brengt na Venezuela een bezoek aan Nicaragua, Cuba en Ecuador om de onderlinge betrekkingen verder te versterken.

Tussen Iran en de vier genoemde Zuid-Amerikaanse landen zijn de diplomatieke en handelsbetrekkingen in de afgelopen jaren opgebloeid. Ondertussen gaan er steeds meer stemmen op om een einde te maken aan de afhankelijkheid van Washington.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x