CoronaMens en Dier

Van Haga roept op: stem de A-status van corona linea recta de prullenbak in

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) roept senatoren op om de wet die de A-status van corona wettelijk moet verankeren, van tafel te vegen. Vanmiddag stemmen ze erover.

De A-status kan in noodgevallen snel geregeld worden met een ministeriële regeling, maar daarna moet die status wettelijk bekrachtigd worden met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). Dat is nog steeds niet gebeurd, aldus Van Haga.

Sleutel

Als de wetswijziging wordt verworpen – en dat gebeurt als de Eerste Kamer niet akkoord gaat – wordt de ministeriële regeling ingetrokken en vervalt de A-status direct. De Eerste Kamer heeft de sleutel in handen, schrijft het Kamerlid.

Toenmalig minister Bruno Bruins publiceerde op 28 januari 2020, toen de eerste coronabesmetting in Nederland nog moest komen, de ministeriële regeling waarmee Covid-19 de A-status kreeg. De wetswijziging om corona in de Wpg op te nemen, is nog steeds in behandeling. Van Haga laat maar even in het midden of dat met opzet is gebeurd.

Alle reden

“Er is alle reden voor de Eerste Kamer om tegen de wet te stemmen,” stelt Van Haga. “Er hoeven geen besmettingshaarden opgespoord te worden. Corona is overal en we worden er nauwelijks ziek van. Corona ís nu eenmaal geen ebola.” Hij roept de senatoren op: stem de A-status linea recta de prullenbak in.

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim
wim
1 jaar geleden

Ben benieuwd.

steins
steins
1 jaar geleden

yes

Sen
Sen
1 jaar geleden

In de Eerste Kamer heeft de coalitie geen meerderheid, dus er is hoop.

Nehemia
Nehemia
1 jaar geleden

Groot gelijk van Haga! Er is immers nooit een pandemie geweest enkel de pandemie van de waanzin.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

83
0
We lezen graag je reactie!x