CoronaMens en Dier

Van Haga roept op: stem de A-status van corona linea recta de prullenbak in

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) roept senatoren op om de wet die de A-status van corona wettelijk moet verankeren, van tafel te vegen. Vanmiddag stemmen ze erover.

De A-status kan in noodgevallen snel geregeld worden met een ministeriële regeling, maar daarna moet die status wettelijk bekrachtigd worden met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). Dat is nog steeds niet gebeurd, aldus Van Haga.

Sleutel

Als de wetswijziging wordt verworpen – en dat gebeurt als de Eerste Kamer niet akkoord gaat – wordt de ministeriële regeling ingetrokken en vervalt de A-status direct. De Eerste Kamer heeft de sleutel in handen, schrijft het Kamerlid.

Toenmalig minister Bruno Bruins publiceerde op 28 januari 2020, toen de eerste coronabesmetting in Nederland nog moest komen, de ministeriële regeling waarmee Covid-19 de A-status kreeg. De wetswijziging om corona in de Wpg op te nemen, is nog steeds in behandeling. Van Haga laat maar even in het midden of dat met opzet is gebeurd.

Alle reden

“Er is alle reden voor de Eerste Kamer om tegen de wet te stemmen,” stelt Van Haga. “Er hoeven geen besmettingshaarden opgespoord te worden. Corona is overal en we worden er nauwelijks ziek van. Corona ís nu eenmaal geen ebola.” Hij roept de senatoren op: stem de A-status linea recta de prullenbak in.

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim
wim
1 jaar geleden

Ben benieuwd.

steins
steins
1 jaar geleden

yes

Sen
Sen
1 jaar geleden

In de Eerste Kamer heeft de coalitie geen meerderheid, dus er is hoop.

Nehemia
Nehemia
1 jaar geleden

Groot gelijk van Haga! Er is immers nooit een pandemie geweest enkel de pandemie van de waanzin.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x