Homepagina » Buitenland » Belastinggeld verdwijnt in zwart gat: Pentagon kan biljoenen aan uitgaven niet verantwoorden
Belastinggeld verdwijnt in zwart gat: Pentagon kan biljoenen aan uitgaven niet verantwoorden

Belastinggeld verdwijnt in zwart gat: Pentagon kan biljoenen aan uitgaven niet verantwoorden

Het Pentagon maakt er een potje van. De inspecteur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft (weer eens) vastgesteld dat het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten de boekhouding flink verwaarloost.

Hoewel daartoe sinds 1996 wettelijk verplicht, heeft het ministerie van Defensie nog nooit een fatsoenlijk jaarverslag gepubliceerd.

Een nieuw rapport van de inspecteur-generaal confronteerde de Amerikanen met een wel heel bijzonder schokkend gebrek aan ‘accountability and oversight’ van, bij en door het Pentagon, het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Knoeien met de cijfers

De inspecteur-generaal stelt vast dat er geen verklaring gevonden is of gegeven kon worden voor 6,5 biljoen (6.500.000.000.000) dollar aan bestedingen. Over één enkel jaar. Het Pentagon is notoir zwak in zijn boekhouding en heeft nog nooit met succes een echte accountantscontrole doorstaan.

Vanaf 1996 zijn alle Amerikaanse overheidsinstellingen daartoe verplicht, maar het Pentagon is tot op heden altijd in gebreke gebleven. ‘Knoeien met de cijfers’ is er de standaard, zoals bleek uit een onderzoek van persbureau Reuters in 2013.

Militair-industrieel complex

Dat onderzoek onthulde dat het al jaren zo gaat in het Pentagon en dat belastinggeld eigenlijk in een zwart gat verdwijnt. Reuters interviewde Linda Woodford, die 15 jaar in het Pentagon werkte en eigenlijk alleen maar goochelde met getallen.

Het Congres blijft jaar in jaar uit roepen dat het zo niet langer kan en heeft nu weer geëist dat het ministerie uiterlijk op 30 september 2017 klaar moet zijn voor een nieuwe audit. Het is de vraag of dat zal lukken. Hoogstwaarschijnlijk niet. Daarvoor zijn de neocons gewoonweg te machtig. President Eisenhower waarschuwde al voor dit militair-industrieel complex.

[Accountantweek, Fiscal Times]


Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Al die biljoenen gaan naar de zg. Black Projects. Een van de belangrijkste onderdelen van die Black Projects bestaat uit Reverse Engineering d.w.z.: “Het ontrafelen van de werking van een apparaat of computerprogramma zonder de beschikking te hebben over de bouwplannen”. Reverse Engineering vond zijn oorsprong In Roswell n.a.l.v. de aldaar gecrashte UFO in 1947.

  Een van de producten die Reverse Engineering heeft voortgebracht zijn de zg, Triangle anti-gravity ruimteschepen die hier en daar nogal eens worden waargenomen. Veel mensen denken dat ze buitenaards zijn, maar dat zijn ze niet. Het zijn gewoon ‘made in the U.S.A’ toestellen.

  Dat al die biljoenen niet verantwoord kunnen worden mag dan ook geen wonder heten omdat Black Projects officieel, van overheidswege, niet bestaan dan wel hardnekkig ontkend worden.

  14 likes
  • Ja zo gaat het in Nederland ook!!!!!!

   8 likes
  • Alt tientallen jaren doen Amerikaanse staatsburgers verwoede pogingen om uit te zoeken waar het belastinggeld naar toe gaat en Black Projects worden hierbij vaak genoemd. In de meeste gevallen krijgen ze nul op rekest. Komt men voor dichte deuren te staan bij overheidsinstanties in Washington DC.

   Vanavond zond Nieuwsuur een interview uit met Julian Assange over de Amerikaanse verkiezingen en de info die WikiLeaks over Hillary Clinton verspreidde. Ook meldde Assange dat ze binnenkort informatie naar buiten zullen brengen over Amerikaanse beïnvloeding van verkiezingen in Europese landen!

   Televisiejournalist, Eelco Alexander Bosch van Rosenthal, stelde voor Nieuwsuur een aantal interessante vragen en poogde het interview een bepaalde richting uit te buigen.

   Vanaf 9 minuten en 30 seconden,
   http://www.npo.nl/nieuwsuur/09-08-2016/VPWON_1248551

   4 likes
 2. Oh k*t, de laatste keer dat het Pentagon toegaf biljoenen niet te kunnen verantwoorden, was op 10 september 2001! En we weten allemaal hoe dat afliep……..

  6 likes
  • “Oh k*t, de laatste keer dat het Pentagon toegaf biljoenen niet te kunnen verantwoorden, was op 10 september 2001!”

   Dit is dan weer niet waar, maar die informatie wordt inderdaad gedeeld via de welbekende complotter sites.

   Je bedoeld eigenlijk te zeggen, het werd OOK vermeld in september 2001 en in januari, februari, juni, juli 2001, maar het was al bekend vanaf februari 2000. oftewel ruim 1,5 jaar eerder

   http://hv.greenspun.com/bboard/q-and-a-fetch-msg.tcl?msg_id=002hxm

   3 likes
   • “Dit is dan weer niet waar….”

    Read them and weep, zeggen ze dan.
    Donald Rumsfeld announces 2.3 Trillion missing from the Pentagon on September 10th 2001

    https://www.youtube.com/watch?v=IVpSBUgbxBU

    1 likes
    • Je hebt mijn bericht niet goed gelezen, gebeurt vaker…….

     Nog maar een keertje dan. Er is 10 september 2001 “OOK” vermeld dat er 2.3 trillion “not accounted for” was, net als dat het vermeld is in JANUARI, FEBRUARI, JUNI en JULI van HETZELFDE JAAR.. Voor het eerst kwam het naar buiten in FEBRUARI 2000..

     De datum dat het Pentagon het voor het eerst bekend maakte is dus NIET een dag voor de aanslagen geweest.

     De complotzoekers (net als op jouw joetoep filmpje) brengen het alsof het pas in 10 September bekend werd gemaakt, terwijl het al ruim anderhalf jaar voor de aanslagen bekend was…..

     Read it and weep zeggen ze dan..

     Quote van 3 maart 2000
     “The Pentagon could not show receipts for $2.3 trillion of those changes, and half a trillion dollars of it was just corrections of mistakes made in earlier adjustments.”

     1 likes
 3. Sja waar zou dat geld toch heen zijn gegaan, wat denk je dat een 10m doorsnee tunnel boorkop kost.. al snel 10.000.000 per stuk, duizenden kilometers tunnel boren en 100+ ondergrondse 5 sterren bunkers voor de elite ben je snel door 650.000.000.000 heen.

  Regime change kost ook al snel 5.000.000.000 vraag maar aan Victoria Nuland, en tanker schepen vol wapens aan ISIS kost ook geld… leiders blijven van de *vrije wereld* kost geld mensen, snap dat dan 🙂

  7 likes
 4. In deze wereld regeert de hebzucht.

  6 likes
 5. Geeft allemaal niks meer.
  De aarde is al vergaan.
  Wij zitten in een illusie
  De Cabal is opgepakt en afgevoerd naar de holle aarde
  De christus heeft zich geopenbaard vanaf het maanstation
  Poetin redt eenieder die nog in de illusie vastzit.

  5 likes
 6. 6500 MILJARD!!!!
  hoeveel geld verdwijnt er wel niet in andere werelddelen, landen.
  Werk de burger zo hard nog mee dat zij dit geld, ons geld, kunnen genereren uit onze arbeid en wij er dan vervolgens mee onderdrukt worden.
  6500 MILJARD in 1 ! jaar!!??

  1 likes
 7. Kielhalen die biljoenen!
  Ik zeg nu ook maar wat. Die dollars kunnen er natuurlijk ook niks aan doen.
  Wat een toestand allemaal in de wereld.
  Als kapitein Biff kan ik nog maar weinig tot niets zeggen, behalve dat ik van jullie allemaal hou en dat ik niet in de war ben.

  het moet gewoon uitwoedden…

  0 likes
 8. nou ja, das niet zo erg, nu gebleken is dat dat een zwart gat een ingang van een universum is. wellicht kunnen we binnenkort zaken doen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bulgaarse

Bulgaarse onderzoeksjournaliste gaat op zoek naar herkomst coronavirus en doet opmerkelijke ontdekkingen

De Bulgaarse onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva doet momenteel ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...