Buitenland

Belastinggeld verdwijnt in zwart gat: Pentagon kan biljoenen aan uitgaven niet verantwoorden

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Pentagon maakt er een potje van. De inspecteur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft (weer eens) vastgesteld dat het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten de boekhouding flink verwaarloost.

Hoewel daartoe sinds 1996 wettelijk verplicht, heeft het ministerie van Defensie nog nooit een fatsoenlijk jaarverslag gepubliceerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Een nieuw rapport van de inspecteur-generaal confronteerde de Amerikanen met een wel heel bijzonder schokkend gebrek aan ‘accountability and oversight’ van, bij en door het Pentagon, het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Knoeien met de cijfers

De inspecteur-generaal stelt vast dat er geen verklaring gevonden is of gegeven kon worden voor 6,5 biljoen (6.500.000.000.000) dollar aan bestedingen. Over één enkel jaar. Het Pentagon is notoir zwak in zijn boekhouding en heeft nog nooit met succes een echte accountantscontrole doorstaan.

Vanaf 1996 zijn alle Amerikaanse overheidsinstellingen daartoe verplicht, maar het Pentagon is tot op heden altijd in gebreke gebleven. ‘Knoeien met de cijfers’ is er de standaard, zoals bleek uit een onderzoek van persbureau Reuters in 2013.

Militair-industrieel complex

Dat onderzoek onthulde dat het al jaren zo gaat in het Pentagon en dat belastinggeld eigenlijk in een zwart gat verdwijnt. Reuters interviewde Linda Woodford, die 15 jaar in het Pentagon werkte en eigenlijk alleen maar goochelde met getallen.

Het Congres blijft jaar in jaar uit roepen dat het zo niet langer kan en heeft nu weer geëist dat het ministerie uiterlijk op 30 september 2017 klaar moet zijn voor een nieuwe audit. Het is de vraag of dat zal lukken. Hoogstwaarschijnlijk niet. Daarvoor zijn de neocons gewoonweg te machtig. President Eisenhower waarschuwde al voor dit militair-industrieel complex.

[Accountantweek, Fiscal Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

In deze wereld regeert de hebzucht.

GertJ
GertJ
7 jaren geleden

Al die biljoenen gaan naar de zg. Black Projects. Een van de belangrijkste onderdelen van die Black Projects bestaat uit Reverse Engineering d.w.z.: “Het ontrafelen van de werking van een apparaat of computerprogramma zonder de beschikking te hebben over de bouwplannen”. Reverse Engineering vond zijn oorsprong In Roswell n.a.l.v. de aldaar gecrashte UFO in 1947.

Een van de producten die Reverse Engineering heeft voortgebracht zijn de zg, Triangle anti-gravity ruimteschepen die hier en daar nogal eens worden waargenomen. Veel mensen denken dat ze buitenaards zijn, maar dat zijn ze niet. Het zijn gewoon ‘made in the U.S.A’ toestellen.

Dat al die biljoenen niet verantwoord kunnen worden mag dan ook geen wonder heten omdat Black Projects officieel, van overheidswege, niet bestaan dan wel hardnekkig ontkend worden.

Captain Biff
Captain Biff
7 jaren geleden

Kielhalen die biljoenen!
Ik zeg nu ook maar wat. Die dollars kunnen er natuurlijk ook niks aan doen.
Wat een toestand allemaal in de wereld.
Als kapitein Biff kan ik nog maar weinig tot niets zeggen, behalve dat ik van jullie allemaal hou en dat ik niet in de war ben.

het moet gewoon uitwoedden…

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

nou ja, das niet zo erg, nu gebleken is dat dat een zwart gat een ingang van een universum is. wellicht kunnen we binnenkort zaken doen

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x