Mens en Dier

Van Haga trekt hard van leer tegen kabinet: ‘We zijn getuige van een staatsgreep nieuwe stijl’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

We zijn getuige van een staatsgreep nieuwe stijl. Nieuwe stijl, omdat deze wordt uitgevoerd door een democratisch gelegitimeerd bestuur. Toch is er niets democratisch aan de plannen, zei Wybren van Haga (Belang van Nederland) dinsdag in de Tweede Kamer.

Is er een meerderheid in Nederland voor een EU-leger? BVNL denkt van niet. Is er een meerderheid voor het loskoppelen van de AOW van het minimumloon? BVNL denkt van niet. Is er een meerderheid voor het inzetten van crisiswetgeving voor het klimaat of voor het uitkopen van boeren? Natuurlijk niet. Dit zijn enorme besluiten die in geen enkel verkiezingsprogramma stonden. De Nederlanders kregen dus totaal iets anders dan waarvoor ze gestemd hebben, aldus Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Met popcorn op de bank

Als je onvoldoendes haalt, blijf je zitten. Dat is precies wat het kabinet heeft gedaan. De mensen die verantwoordelijk waren voor de toeslagenaffaire, waarbij tienduizenden gezinnen werden vermorzeld door de Staat, zitten opnieuw in vak-K, zonder schaamte. De mensen die besloten om het gasveld in Groningen te sluiten en de Groningers jaren negeerden en niet compenseerden, gaan gewoon door, zonder berouw. De mensen die aan het hoofd stonden van de chaotische en amateuristische vlucht uit Afghanistan doen alsof er niets is gebeurd, zonder scrupules. En dezelfde mensen die een seizoensvirus hebben laten ontaarden in een ramp voor Nederland door te kiezen voor lockdowns, angst en repressie in plaats van voor gezond verstand en natuurlijke immuniteit, zitten er gewoon weer, alsof ze niet schuldig zijn aan deze ramp. Integendeel: gewoon even twitteren dat je met popcorn op de bank zit te kijken naar de verlenging van de lockdown waardoor menig horecaondernemer inmiddels zelfmoord overweegt, zei Van Haga.

De machthebbers kiezen hun eigen pad

“De coronamaatregelen hebben een enorme schade toegebracht en hebben ons land diep verdeeld. Ondernemers staan aan de rand van de afgrond. RIVM-modellen falen consequent. Vaccinatie blijkt niet de weg naar het beloofde land en toch wil het kabinet 2G invoeren en gezonde kinderen gaan vaccineren. Voor- en tegenstanders staan lijnrecht tegenover elkaar,” zei Kamerlid Van Haga.

“Al deze ontwikkelingen wijzen in één richting. De almachtige Staat wordt het waterhoofd van de samenleving. Het is een staatsgreep nieuwe stijl. De machthebbers kiezen hun eigen pad, losgezongen van de beloftes aan hun kiezers,” benadrukte Van Haga.

4.8 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kaar
Kaar
2 jaren geleden

Mee eens!!

Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

Beseft Van Haga niet dat deze staatsgreep gepleegd wordt in opdracht van hogere wereldmachten, die om één of andere reden de plaatselijke trekpoppen volledig in hun macht hebben. Leg de link tussen de grootste doofpotoperaties en misschien wordt dan duidelijk, waarom ze niet anders kunnen dan gehoorzamen…

Leo
Leo
2 jaren geleden

Heel goed gezegd, oprotten vvd cda cu en d66 …nieuwe verkiezingen en dan kijken wat er gebeurd, we kunnen ook nog wachten, beter, want het wordt steeds erger voor deze 4 partijen !

Marrob BE
Marrob BE
2 jaren geleden

van Haga, zo is het maar net.
Weg met die ondemocraten, de gevangenis in.
Rutte is trouwens de hoogste vrijmetselaar van Europa, dus wij zijn slecht af.
Hij verkoopt Nederland aan de goedkoopste bieder.
Trouwens: Engeland en Schotland gooien de boel open en pleuren de coronapas in de prullenbak.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x