Propaganda

Nieuws over Houla blijkt propagandastunt van de BBC

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De BBC ligt onder vuur nadat de Britse publieke omroep een foto uit 2003 gebruikte om een zogenaamd bloedbad in Syrië te illustreren. Bovendien is de foto gemaakt in Irak.

Fotograaf Marco di Lauro viel naar eigen zeggen bijna van zijn stoel toen hij zijn foto zag en is verbaasd dat de corporatie verzuimt haar bronnen te controleren.

Op de foto, die op 27 maart 2003 is genomen, is een Iraaks jongetje te zien dat over tientallen witte lijkzakken springt die in een woestijn in het zuiden van Bagdad zouden zijn gevonden.

nothoulabutiraq923874238937423

Houla

De BBC plaatste de foto boven een artikel over de Syrische stad Houla, waar de Nederlandse pers nog altijd over bericht. Volgens het onderschrift zou de foto zijn opgestuurd door een activist. Een woordvoerder van de BBC liet weten dat de foto inmiddels is verwijderd.

Marco di Lauro werkt voor het internationale fotostockbedrijf Getty Images. Toen hij om drie uur ’s nachts thuiskwam en op de website van de BBC keek was hij stomverbaasd zijn negen jaar oude foto uit Irak te zien boven het artikel over Syrië.

Propaganda

“Ik ben zeer verbaasd dat een mediabedrijf als de BBC haar bronnen niet natrekt en bereid is iedere foto te publiceren die wordt opgestuurd.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Di Lauro: “Iemand gebruikt één van mijn foto’s op illegale wijze voor anti-Syrische propaganda op de website van de BBC.”

De woordvoerder van de BBC zei: “We hebben de foto gelijk verwijderd nadat we de oorspronkelijke bron hebben weten te achterhalen.”

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lotus
lotus
10 jaren geleden

is er ooknog ggoed nieuws?
Wat je aandacht geeft groeit…

Jap
Jap
10 jaren geleden

Ik vind dit gevaarlijke berichtgeving. Ik denk dat niet duidelijk is of dat bloedbad wel of niet gebeurt is.

Ik denk persoonlijk dat er geen spoed overleg komt van de vn gebaseerd op een foto die niet nagekeken is.

Die hebben ook directere bronnen.

@lotus “Wat je aandacht geeft groeit…”

Uhh dus negeer je voor het gemak maar even dat daar bij bosjes mensen afgemaakt worden op de meest weerzingwekkende manier mogelijk?

Ik vraag me af hoe je dan met je geweten om kan gaan. Want door het te negeren stopt het heus niet hoor. Net zoals de honger in Afrika, de situatie in Japan, de politieke crisis, het ESM, enz.

Ik denk dat we beter kunnen zorgen dat we onze aandacht geven aan het feit dat het moet stoppen. WAt je aandacht geeft groeit!

Dat is wat anders als negeren.

Jap

Debb3
Debb3
10 jaren geleden

Weer te gek voor woorden…

Jap
Jap
10 jaren geleden

Om even aan te geven dat houla wel gebeurt is … ik heb contact met mensen die zich hier dag en nacht in verdiepen.


syria0 ban: There are videos Jap, unless those children somehow cut their own throughts – then it’s probably true”

Niet alles is te ontkennen!

jap

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x