Homepagina » Propaganda » Nieuws over Houla blijkt propagandastunt van de BBC

Nieuws over Houla blijkt propagandastunt van de BBC

De BBC ligt onder vuur nadat de Britse publieke omroep een foto uit 2003 gebruikte om een zogenaamd bloedbad in Syrië te illustreren. Bovendien is de foto gemaakt in Irak.

Fotograaf Marco di Lauro viel naar eigen zeggen bijna van zijn stoel toen hij zijn foto zag en is verbaasd dat de corporatie verzuimt haar bronnen te controleren.

Op de foto, die op 27 maart 2003 is genomen, is een Iraaks jongetje te zien dat over tientallen witte lijkzakken springt die in een woestijn in het zuiden van Bagdad zouden zijn gevonden.

Houla

De BBC plaatste de foto boven een artikel over de Syrische stad Houla, waar de Nederlandse pers nog altijd over bericht. Volgens het onderschrift zou de foto zijn opgestuurd door een activist. Een woordvoerder van de BBC liet weten dat de foto inmiddels is verwijderd.

Marco di Lauro werkt voor het internationale fotostockbedrijf Getty Images. Toen hij om drie uur ’s nachts thuiskwam en op de website van de BBC keek was hij stomverbaasd zijn negen jaar oude foto uit Irak te zien boven het artikel over Syrië.

Propaganda

“Ik ben zeer verbaasd dat een mediabedrijf als de BBC haar bronnen niet natrekt en bereid is iedere foto te publiceren die wordt opgestuurd.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Di Lauro: “Iemand gebruikt één van mijn foto’s op illegale wijze voor anti-Syrische propaganda op de website van de BBC.”

De woordvoerder van de BBC zei: “We hebben de foto gelijk verwijderd nadat we de oorspronkelijke bron hebben weten te achterhalen.”

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • lotus schreef:

  is er ooknog ggoed nieuws?
  Wat je aandacht geeft groeit…

  0 likes
 • Jap schreef:

  Ik vind dit gevaarlijke berichtgeving. Ik denk dat niet duidelijk is of dat bloedbad wel of niet gebeurt is.

  Ik denk persoonlijk dat er geen spoed overleg komt van de vn gebaseerd op een foto die niet nagekeken is.

  Die hebben ook directere bronnen.

  @lotus “Wat je aandacht geeft groeit…”

  Uhh dus negeer je voor het gemak maar even dat daar bij bosjes mensen afgemaakt worden op de meest weerzingwekkende manier mogelijk?

  Ik vraag me af hoe je dan met je geweten om kan gaan. Want door het te negeren stopt het heus niet hoor. Net zoals de honger in Afrika, de situatie in Japan, de politieke crisis, het ESM, enz.

  Ik denk dat we beter kunnen zorgen dat we onze aandacht geven aan het feit dat het moet stoppen. WAt je aandacht geeft groeit!

  Dat is wat anders als negeren.

  Jap

  0 likes
 • Debb3 schreef:

  Weer te gek voor woorden…

  0 likes
 • Jap schreef:

  Om even aan te geven dat houla wel gebeurt is … ik heb contact met mensen die zich hier dag en nacht in verdiepen.


  syria0 ban: There are videos Jap, unless those children somehow cut their own throughts – then it’s probably true”

  Niet alles is te ontkennen!

  jap

  0 likes
 • Mart schreef:

  Lotus bedoelt waarschijnlijk angst en haat, als je alsmaar berichten uitzendt van bloedbaden dan roept dat iedere keer angst en wraak op, om die reden krijgen Amerikaanse soldaten al tientallen jaren opdracht in al die landen onschuldige mensen te bombarderen, enkel om een haat te creeeren, dit zijn lettelijke woorden van klokkeluiders en dan de wereld laten zien hoe vol haat die moslims tegen het westen zijn. Maar het is juist wel goed om naar buiten te brengen wat het westen doet.

  0 likes
 • liefheksje schreef:

  Ben het niet helemaal met je eens Jap. Aandacht geven aan iets waarvan je vindt/wilt dat het stopt, is nog steeds aandacht geven aan dat wat je NIET wilt!
  Het Universum kent geen ‘niet’, evenals je brein. Denk maar eens niet aan een bloem… wat zie je voor je? Juist, een bloem!

  De kunst is om aandacht te geven aan hoe je wilt dat het zal ZIJN! Ben je ‘tegen terrorisme’, focus dan op verbroedering. Ben je ‘tegen onderdrukking’, geef aandacht aan vrijheid en het gevoel wat denken aan vrijheid je geeft. Enzovoorts.

  Wat de berichten hier betreft: dit heeft te maken met mensen wakker schudden. De meeste mensen hebben geen idee hoe de wereld in elkaar zit!

  Ben je al wakker, neem het dan ter kennisgeving aan en blijf verder positief. Kijk naar het doel: vrede, samen een mooie nieuwe wereld opbouwen, eerlijkheid, respect en vooral liefde onderling! Dán bereiken we iets!

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”liefheksje”]
  Ben je al wakker, neem het dan ter kennisgeving aan en blijf verder positief. Kijk naar het doel: vrede, samen een mooie nieuwe wereld opbouwen, eerlijkheid, respect en vooral liefde onderling! Dán bereiken we iets![/quote]

  prima… ik hou me liever bezig met het geweld tegen onschuldigen te stoppen… en dan ben ik ook positief… in balans en volledig in mijn kracht

  ik zou kapot gaan als ik dit op deze manier zou negeren!!

  Verandering moet wel benoemd worden!!

  jap

  0 likes
 • Marcel schreef:

  Dit witte dingen op de foto kunnen bij wijze van spreken wel zakken stro zijn om maar dramatisch over te komen. Als velen zich daardoor nog laten vertellen dat er in moet worden gegrepen in Syrie dan is men nog steeds werkelijk de weg kwijt ! Die mensen die de media nog geloven mogen werkelijk wel eens volwassen worden.

  0 likes
 • Ddekr schreef:

  Welke partij(en) er dan ook verantwoordelijk is(zijn) maakt niet uit, want dat er onschuldige mensen inclusief kinderen op gruwelijke wijze vermoord worden, is nu eenmaal een feit. Dat de BBC aan propaganda doet en dat de media

  Door jezelf enkel te focussen op het positieve zal het negatieve helaas niet vanzelf verdwijnen, zoals veel mensen hier blijken te denken?

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”Marcel”]Dit witte dingen op de foto kunnen bij wijze van spreken wel zakken stro zijn om maar dramatisch over te komen. Als velen zich daardoor nog laten vertellen dat er in moet worden gegrepen in Syrie dan is men nog steeds werkelijk de weg kwijt ! Die mensen die de media nog geloven mogen werkelijk wel eens volwassen worden.[/quote]

  Ik kijk naar livebeelden, heb contact met mensen in syrie en ben actief op een livestream over de gebeurtenissen in Syrie.

  Er moet iets gebeuren… 10 000 doden zijn niet normaal. In geen 1 land mag dit gebeuren.

  Geweld met geweld beantwoorden heeft geen zin. Eigenlijk zouden we allemaal massaal vanuit de hele wereld naar syrie moeten gaan en hand in hand de mensen beschermen.

  maar ja.. we krijgen wel 10 man op de been bij een vreedzame actie in Nederland.. dus dat is een utopie

  Jap

  0 likes
 • Rhea schreef:

  Struisvogels genoeg, negeren is ook geen oplossing, en op deze manier een artikel plaatsen is oordelend EN veroordelend, wie zijn jullie dat je dit voor WAAR kan publiceren????
  En dan nog merk ik dat mensen het maar lastig vinden al die ellende, dat is helemaal niet oplossend, en wat je GEEN aandacht geeft groeit nog veel harder, dat heeft de geschiedenis meer dan bewezen, dus dat is een erg vreemde taktiek.
  Geschokt ben ik wel, dat jullie dit publiceren ik zou graag willen weten waar jullie dit dan nagetrokken hebben, en hoe jullie weten dat dit correct nieuws is, bronnen vermelden dan graag, want dit is puur overnemen zonder enige objectieve tegenberichtgeving.
  Rhea

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”Ddekr”]

  Door jezelf enkel te focussen op het positieve zal het negatieve helaas niet vanzelf verdwijnen, zoals veel mensen hier blijken te denken?[/quote]

  Ik ben er ook verbaasd over…

  het zijn mensen net als ons..

  Together we are one… dus dat heet dat we diep in ons voelen wat die mensen overkomt.

  Dat mogen we niet weg stoppen!!

  Dat maakt ons medeschuldig.

  jap

  0 likes
 • dymph schreef:

  http://video.google.nl/videoplay?docid=915643024925961431#

  Bekijk dit en je weet waarom Assad moet verdwijnen. Ze zullen alles doen om hem te doden of weg te zetten. Na deze film gezien te ehbebn kijk je heel anders tegen de media aan en weet je ook meteen dat kaddafi ook ene goede man was.
  Het land was rijk rijker als ons land ook al was dat land gelegen in een woestijn, gratis zorg gratis onderwijs gratis electr enz en werkelijk veel enz. Hier kan ik nog lang overschrijven maar bekijk deze film eens.

  0 likes
 • Erik K schreef:

  De media is niet te vertrouwen, inmiddels gaat dit steeds verder. Dit is het zoveelste artikel met duidelijke bewijzen dat de huidige media niet deugt, maar beursgenoteerde bedrijven zijn die winst moeten maken en iedereen brainstormen. Wie kan me nu vertellen met 100% zekerheid dat het afschuwelijke bloedbad in Syrie heeft plaatsgevonden?

  0 likes
 • dymph schreef:

  #7 Jap
  29-05-2012 11:23

  Leuk weetje

  Zet de wereld in wit licht in gedachte en laat het stralen. Maar je kan ook negatieve energie weg laten vloeien in gedachte en dan die negatieve energie in gedachte omzette in bloemen of witte kleur eraan geven. Of plak de wereld vol smills in gedachte.
  Maar veel kans weet je dat al.
  Maar je kan ook postieve energie naar de aarde trekken in gedachte, die energieen pak je vanuit de ruimte en geeft dat aan de aarde toe.

  0 likes
 • hanzyboy schreef:

  Hallo,

  Ik ben via facebook geabonneerd op verschillende syrische pagina’s, en er is daar weerzinwekkend materiaal te zien. Dit kan mssch propaganda zijn, maar dit barbaars regime heeft z’n volk lang genoeg geterroriseerd.

  0 likes
 • Joris schreef:

  Ik vraag me af of jullie daar bij Niburu op jullie hoofd gevallen zijn.Jullie doen alsof het publiceren van een (verkeerde?) foto bij de berichtgeving het bewijs vormt dat alle betreffende berichtgeving over die gruwelen dan evengoed onjuist of op z’n minst zwaar gemanipuleerd is.Staan jullie er niet eventjes bij stil dat de foto waarvan sprake in deze context verkeerdelijk of per ongeluk werd gebruikt? Ik word daar wél een klein beetje héél erg balorig van, dit is geen nieuwsduiding…dit is goedkope schermvulling. Ik volg Niburu al enige jaren maar dergelijke onzin moet ik niet, en ik snap begot van geen kanten wat hiervan de waarde of het nut of wat dan ook is.Doe zeker niét zo voort..!

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”dymph”] kijk je heel anders tegen de media aan en weet je ook meteen dat kaddafi ook ene goede man was.
  [/quote]

  Dat de media niet correct is prima… Ghadaffi een goed mens? Lockerbie vergeten? Ik heb 4 maanden lang contact gehad met libiers tijdens de opstand daar. Ik heb filmpjes zitten kijken hoe baby bij hun moeder uit de armen werden geschoten door raketwerpers….

  Sorry .. wat de usa Ghadaffi ook geflikt hebben… het was geen goed mens!!

  Kom op zeg dadelijk gaan we ook nog zeggen dat hitler gelijk had.

  Tis toch echt de omgekeerde wereld.

  Jap

  0 likes
 • Jap schreef:

  @dymph

  Enne dymph over je leuke weetje… Je zal ze herkennen aan de vruchten van hun leven.

  Witte energie kun je alleen uit laten stralen op de aarde als het in je zit.

  Dan ben je volmaakt… en volmaakt bevat alles. Ook het negatieve..

  Alleen moeten we dat accepteren van onszelf.

  Visualiseer jij licht daar… schrijf ik nog een brief aan de VN.

  Terwijl ik ondertussen om mij heen doe wat ik kan om mijn medemens en mijzelf een zo wit en goed mogelijk leven te bieden.

  Wij zijn de wereld… met of zonder wit licht..

  Als je nu nog negeert … dan negeer je de mens… en alles wat je zaait roep je op je af..

  maar goed wederom mijn mening.

  jap

  jap

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”Joris”]Ik word daar wél een klein beetje héél erg balorig van, dit is geen nieuwsduiding…dit is goedkope schermvulling. Ik volg Niburu al enige jaren maar dergelijke onzin moet ik niet, en ik snap begot van geen kanten wat hiervan de waarde of het nut of wat dan ook is.Doe zeker niét zo voort..![/quote]

  Jammer dat je gedisliked wordt. Ik vind dit persoonlijk ook een heel naar bericht wat echt niet klopt.

  maar goed er wordt niet op gereageerd.

  jap

  0 likes
 • Eden schreef:

  Goh… dit is al de zoveelste keer!

  0 likes
 • StarSeed schreef:

  De ‘oorlog’tegen de Islam is al veel langer gaande dan wij beseffen!
  Afghanistan-Taliban
  Irak-Hoessein
  zijn geïnstalleerde van de oppermacht USA en tevens de ‘vijanden’van de USA!
  9/11 Dat verhaal is bekend, wederom oorlog tegen de Islam!
  Maar niet alle arabieren wilde heulen met de amerikanen, zoals al-Qadhafi, idd geen heilige maar heeft veel goeds gedaan voor zijn volk o.a. de kunstmatige rivier door de Sahara! De laatste 35 jaar heeft het westen flink zaken gedaan met al-Qadhafi zijn pompstations staan nog altijd verdeeld over Nederland.
  Dat de BBC een bestaande foto uit 2003 heeft gebruikt voor propaganda van Syrië, geeft alleen maar het verval van de MSM aan!

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”StarSeed”], zoals al-Qadhafi, idd geen heilige maar heeft veel goeds gedaan voor zijn volk o.a. de kunstmatige rivier door de Sahara! De laatste 35 jaar heeft het westen flink zaken gedaan met al-Qadhafi zijn pompstations staan nog altijd verdeeld over Nederland.
  [/quote]

  Excuseer mij maar ik val echt van mijn stoel van verbazing. Er zijn wat positieve dingen gebeurt maar dat maakt iemand niet goed voor het volk. Mark Rutte heeft af en toe ook een positief dingetje maar dat wil ook niet zeggen dat hij goed voor het volk is geweest.

  Amerika, het midden oosten, europa… al onze bestuurlijke macht heeft boter op het hoofd….

  en zijn niet goed voor het volk… ze zijn meer ongezond!

  0 likes
 • StarSeed schreef:

  Tja Jap, het is nu eenmaal een feit dat een mens kan groeien in zijn sociale ontwikkeling, zo ook al-Qadhafi. Het volk van Libië had het beter in welk land dan ook! Afijn het is allemaal te vinden op internet, gratis OV, gratis onderwijs, renteloze leningen, goedkope huizen, goedkope benzine, al-Qadhafi heeft zichzelf verbetert hoe dan ook! Maar is dat niet de insteek van het leven als mens, de groei te maken naar een zuiver geweten, voorbij je fouten gaan en vergeven, de ander maar ook jezelf, vooral jezelf 😉

  0 likes
 • Jap schreef:

  [quote name=”StarSeed”]Tja Jap, het is nu eenmaal een feit dat een mens kan groeien in zijn sociale ontwikkeling, zo ook al-Qadhafi. Het volk van Libië had het beter in welk land dan ook! Afijn het is allemaal te vinden op internet, gratis OV, gratis onderwijs, renteloze leningen, goedkope huizen, goedkope benzine, al-Qadhafi heeft zichzelf verbetert hoe dan ook! Maar is dat niet de insteek van het leven als mens, de groei te maken naar een zuiver geweten, voorbij je fouten gaan en vergeven, de ander maar ook jezelf, vooral jezelf ;-)[/quote]

  Vergeven is inderdaad het credo!

  0 likes
 • Jan schreef:

  [quote name=”Jap”]@dymph

  Als je nu nog negeert … dan negeer je de mens… en alles wat je zaait roep je op je af..

  maar goed wederom mijn mening.

  jap

  jap[/quote]

  Wel bekende stellingen, als je dit dan enz. Komt veelal voor bij vreemde sektes.

  0 likes
 • rinske schreef:

  Oktober vorig jaar had ik een droom. Ik droomde van een man. Hij was gekleed in een lang donkerbruin gewaag en stond op een heuvel. Met zijn rechterarm wees hij naar een woestijn achter hem. Zijn hand was gestrekt met de palm naar boven. Hij zei:”Syrië”.Toen werd ik wakker. Op dat moment had ik nog niets over Syrië gehoord en begreep er niets van. Ik heb deze droom ook aan mijn gezin verteld. Vanaf die dag ben ik het nieuws over Syrie gaan volgen. Zeker 4 maanden werd er bericht over aanvallen en doden, maar het doden aantal bleef op 5000 staan. Pas nadat de waarnemers er waren ging het doden aantal omhoog. Persoonlijk vind ik dit vreemd. Ik oordeel niet over Assad, de opstandelingen of de terroristen die volgens Assad de oorzaak zijn van alles. Ik denk nu, 7 maanden na mijn droom, dat Syrie het toneel is van het eindspel. De laatste oorlog. En door het gevoel dat de droom mij gaf, denk ik dat het uiteindelijk echt goed komt.

  0 likes
 • chrisjenl schreef:

  Open meten de kop ‘Nieuws over Houla blijkt propaganda stunt van de BBC’ Zwaar overdreven als de foto het enige bewijs was is het gepast maar er zijn verschillende video’s met onder andere VN-waarnemersmissie medewerkers die de doden inspecteren.

  Wil je zeggen dat dat ook allemaal nep was?

  Dit vind ik bijna even erg als een foute foto plaatsen bij een artikel.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >