Buitenland

Van Haga vraagt Rutte in Kamer: ‘Bent u zelf eigenlijk bereid om te sterven voor Oekraïne?’

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Een paar maanden geleden stond onze premier pontificaal voor een Oekraïense vlag en schalde de oorlogskreet ‘Slava Ukraini’. En nu zijn de letterlijke woorden van de premier: ‘Deze oorlog is de onze’. Stelt u zich nou eens voor dat Poetin tijdens een persconferentie zegt: ‘Deze oorlog is de oorlog van Nederland’. Dat is precies wat onze minister-president heeft gedaan. Het was een directe oorlogsverklaring, zei Kamerlid Wybren van Haga in de Tweede Kamer.

“Willens en wetens trekt hij Nederland een oorlog in tegen de grootste kernmacht ter wereld. Hij brengt Nederland in gevaar en lapt daarmee de Grondwet aan zijn laars. Waarom verklaart de premier tijdens een persmoment de oorlog aan Rusland? Waarom passeert hij de Staten-Generaal?” vroeg Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik maakte me een voorstelling van de ministerraad van vrijdag, over wat er gezegd werd over de boeren die in opstand komen tegen de verzonnen stikstofcrisis. Zonder tegenstand en zonder oppositie, want daar houdt onze premier niet van. Misschien dacht de premier: ik gooi er nog gewoon twee crises tegenaan, dat kan het parlement nooit allemaal in één week behandelen,” zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De ruïnes van Rutte zijn dramatisch

Er werd besloten tot een nationale crisis om vluchtelingen op te vangen en zelfs tot een oorlog met Rusland. De puinhopen van Paars waren erg, maar de ruïnes van Rutte zijn dramatisch. Deze premier lost niets op, maar hij zet crises in als wapen, aldus Van Haga.

Hij somde op: “Een voedselcrisis, een energiecrisis, een pensioencrisis, een migratiecrisis, een stikstofcrisis, een klimaatcrisis, een coronacrisis, een wooncrisis en een crisis in de jeugdzorg, om het parlement buitenspel te zetten, om boeren het ondernemen onmogelijk te maken, om ondernemers het land uit te jagen, om armoede te zaaien, om de Nederlander te breken en om uiteindelijk ons prachtige Nederland kapot te maken en te overhandigen aan de EU.”

Stop dan met die stoere oorlogstaal

“Onze premier wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. En toch een gewetensvraag. Hoe verhoudt deze opstelling van de premier zich tot zijn uitleg bij het inlegvelletje na het Oekraïnereferendum?” vroeg Van Haga.

“Oekraïne lid maken van de EU en wellicht straks van de NAVO is niet in het belang van de de-escalatie van dit conflict. Premier Rutte escaleert keer op keer en daarmee neemt het kabinet een groot risico met onze veiligheid. Ik heb het al eerder aan de premier gevraagd en ik vraag het hem opnieuw: bent u zelf eigenlijk bereid om te sterven voor Oekraïne? Als het antwoord op deze vraag nee is, stop dan met die stoere oorlogstaal en probeer te de-escaleren,” benadrukte Van Haga.

4.9 177 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

” Hij somde op: “Een voedselcrisis, een energiecrisis, een pensioencrisis, een migratiecrisis, een stikstofcrisis, een klimaatcrisis, een coronacrisis, een wooncrisis en een crisis in de jeugdzorg, om het parlement buitenspel te zetten, om boeren het ondernemen onmogelijk te maken, om ondernemers het land uit te jagen, om armoede te zaaien, om de Nederlander te breken en om uiteindelijk ons prachtige Nederland kapot te maken en te overhandigen aan de EU.” “

Dit is gewoon een kenmerk van het Totalitarisme, te lezen in Hannah Arendt – Totalitarisme.

TAO Foundation
TAO Foundation
1 jaar geleden

Deze gevaarlijke marionet heeft Nederland naar de rand van de afgrond gebracht en nu probeert hij ook nog dat ene zetje te geven.
Als deze Swab meeloper dat vindt, gaat hij toch lekker als vrijwilliger vechten.
Maar zo flink is hij niet . Loze leugens !

Loisss
Loisss
1 jaar geleden

Natuurlijk is zijn antwoord NEE. Omdat hij heel goed kan liegen en bedriegen, zoals we ondertussen van hem gewend zijn zal hij weer een of ander nietszeggend antwoord geven. Niet gewoon Ja of Nee

Cathja
Cathja
1 jaar geleden

Goede vraag van Van Haga.
Ik ben zeer benieuwd wat het antwoord hierop zal zijn.

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x