BuitenlandCorona

Griekse studie: avondklok versnelde mogelijk de verspreiding van corona

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie is gebleken dat de avondklok in Griekenland de verspreiding van corona mogelijk heeft versneld. Analisten hebben gegevens uit twee Griekse regio’s bestudeerd, één waar een avondklok was ingesteld die gold vanaf 21.00 uur en de regio Attica, waar de avondklok in februari om 18.00 uur inging.

De analisten onderzochten hoeveel tijd mensen in de regio’s thuis en in de supermarkt doorbrachten. Wat ontdekten de onderzoekers? In Attica bleven mensen iets langer thuis en brachten ze iets minder tijd door in supermarkten en apotheken dan mensen in de regio Epirus en West-Macedonië.

De vroege avondklok werkte juist averechts

Het verschuiven van de avondklok had op zijn best een marginale impact op de mobiliteit, schrijft Lockdown Sceptics. Door het verschuiven van de avondklok konden mensen drie uur minder winkelen, maar ze gingen nauwelijks minder winkelen, met als gevolg dat het drukker werd in winkels en er meer mensen in supermarkten aanwezig waren. De vroege avondklok werkte juist averechts, concludeerden de onderzoekers.


Met andere woorden: deze draconische maatregel, die normaal gesproken alleen in oorlogstijd en extreme noodsituaties wordt afgekondigd, zou de verspreiding van het virus terugdringen, maar blijkt de verspreiding in Griekenland juist te hebben verergerd terwijl hij ook nog eens de mobiliteit van mensen inperkte.

[Summit News]

4.9 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Verspreidde COVID-19 zich ook niet het makkelijkste binnen?

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Het Nederlandse volk wil een avondklok? Dan krijgen ze een avondklok!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Deze draconische maatregel, die normaal gesproken alleen in oorlogstijd en extreme noodsituaties wordt afgekondigd..

Beste mensen….WOIII is allang begonnen…dus alle maatregelen die door deze Autocratische EU-Dictators zijn genomen zijn Volstrekt Legitiem…

Annette
Annette
1 jaar geleden

Nu, dat zal hier in Nederland dan vast niet veel anders zijn. Als ik het goed heb, waren er ook meerdere deskundigen die totaal het nut hier niet van inzagen.
Wat het natuurlijk WEL als resultaat had: mensen vooral laten zien wie er de baas was/is.
Niets meer dan een gehoorzaamheidstraining, net als die mondlappen. Heeft ook alleen meer negatieve dan positieve gevolgen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x