Homepagina » Mens en Dier » De helende werking van… kattengespin
De helende werking van... kattengespin

De helende werking van… kattengespin

Er wordt gezegd dat kattengespin een hevig effect heeft op het menselijk lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat het spinnen zorgt voor vermindering van stress, een daling van de bloeddruk en herstel van spieren en botten.

De helende krachten van katten worden steeds vaker erkend door de vele ziekenhuizen en verpleeghuizen die huiskatten als dokter in dienst nemen. Regelmatig een dosis gespin kan ook hartweefsel herstellen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Davis hebben gesuggereerd dat kattengespin kan worden gebruikt als genezingsmechanisme. Het geluid van het gespin heeft een frequentie van ongeveer 25 Hz. Deze frequentie bevordert de botdichtheid en heeft een geneeskrachtige werking op zowel mens als dier.

Professor Leslie Lyons zei dat astronauten die geruime tijd in de ruimte verblijven baat kunnen hebben bij kattengespin. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS is iedereen gewichtloos en dat rondzweven is nauwelijks gezond te noemen.

Zonder belasting worden botten van astronauten lichter, poreuzer en breken ze makkelijker. De botmassa van een astronaut gaat tijdens een verblijf in het ISS met 11 procent achteruit. Kattengespin kan de effecten van gewichtloosheid compenseren, aldus dr. Lyons.

Er zijn ook onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat kattengespin de symptomen van kortademigheid verzacht, dat kattenbezitters 40 procent minder kans hebben op een hartaanval en dat het geluid van het gespin helpt bij de genezing van ontstekingen en zwellingen.

“Als je een kat en een aantal gebroken botten in dezelfde ruimte samenbrengt, zullen de botten genezen,” zo luidt een oud gezegde. Grafisch ontwerper Gemma Busquets heeft onderzoek gedaan naar de helende werking van kattengespin en maakte onderstaande infographic:

De helende werking van... kattengespin

[Visual]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frouke
Frouke
6 jaren geleden

Goed om te weten. Zelf vind ik het een heerlijk rustgevend geluid als de kat ’s nachts tussen ons in op bed komt liggen te knorren zoals wij het noemen.

lalalalaria
lalalalaria
6 jaren geleden

Het is ons reeds langer bekend. De katten zijn de gazanten van de Egyptenaren, regeerd door de buitenaardse opperwezens. De sfinxen etc verklaren natuurlijk veel. De huiskatten van vandaag zijn spionnen van de buitenaardse wezen waarme ze ons besturderen. Jarenlange research hebben zij gespendeerd om de kat te perfectioneren om de mensen zoveel mogelijk te behagen, zonder dat het dier zich hoeft te onderwerpen aan deze mindere levensvorm ( mensen ). De aliens liggen ondertussen ergens op orion big brother te kijken opgestraald door de ogen van de katten. Vermakelijk TV daar.
Jullie mogen dit allemaal lopen ontkennen. Geloof vooral maar dat de pyramiden gebouwd zijn om een dode farao in te begraven. hahahah biggest joke ever.

Annemieke Akker
Annemieke Akker
6 jaren geleden

En wil je geen kat dan is er nog altijd de Vitafon-T!

anabanana
anabanana
6 jaren geleden

Hmmm… Zou gespin van een leeuw mss krachtiger zijn ivm de grote?

x

Check Also

opvliegers

Last van irritante opvliegers, of andere overgangsklachten?

Als je een vrouw tussen ca. begin ...

andré kuipers

André Kuipers krijgt bakken kritiek na aanval op complotdenkers: ‘Hij is zelf gevaarlijk’

Ruimtevaarder André Kuipers vindt het een gevaarlijke ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x