Homepagina » Mens en Dier » De helende werking van… kattengespin
De helende werking van... kattengespin

De helende werking van… kattengespin

Er wordt gezegd dat kattengespin een hevig effect heeft op het menselijk lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat het spinnen zorgt voor vermindering van stress, een daling van de bloeddruk en herstel van spieren en botten.

De helende krachten van katten worden steeds vaker erkend door de vele ziekenhuizen en verpleeghuizen die huiskatten als dokter in dienst nemen. Regelmatig een dosis gespin kan ook hartweefsel herstellen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Davis hebben gesuggereerd dat kattengespin kan worden gebruikt als genezingsmechanisme. Het geluid van het gespin heeft een frequentie van ongeveer 25 Hz. Deze frequentie bevordert de botdichtheid en heeft een geneeskrachtige werking op zowel mens als dier.

Professor Leslie Lyons zei dat astronauten die geruime tijd in de ruimte verblijven baat kunnen hebben bij kattengespin. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS is iedereen gewichtloos en dat rondzweven is nauwelijks gezond te noemen.

Zonder belasting worden botten van astronauten lichter, poreuzer en breken ze makkelijker. De botmassa van een astronaut gaat tijdens een verblijf in het ISS met 11 procent achteruit. Kattengespin kan de effecten van gewichtloosheid compenseren, aldus dr. Lyons.

Er zijn ook onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat kattengespin de symptomen van kortademigheid verzacht, dat kattenbezitters 40 procent minder kans hebben op een hartaanval en dat het geluid van het gespin helpt bij de genezing van ontstekingen en zwellingen.

“Als je een kat en een aantal gebroken botten in dezelfde ruimte samenbrengt, zullen de botten genezen,” zo luidt een oud gezegde. Grafisch ontwerper Gemma Busquets heeft onderzoek gedaan naar de helende werking van kattengespin en maakte onderstaande infographic:

De helende werking van... kattengespin

[Visual]


Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Het is ons reeds langer bekend. De katten zijn de gazanten van de Egyptenaren, regeerd door de buitenaardse opperwezens. De sfinxen etc verklaren natuurlijk veel. De huiskatten van vandaag zijn spionnen van de buitenaardse wezen waarme ze ons besturderen. Jarenlange research hebben zij gespendeerd om de kat te perfectioneren om de mensen zoveel mogelijk te behagen, zonder dat het dier zich hoeft te onderwerpen aan deze mindere levensvorm ( mensen ). De aliens liggen ondertussen ergens op orion big brother te kijken opgestraald door de ogen van de katten. Vermakelijk TV daar.
  Jullie mogen dit allemaal lopen ontkennen. Geloof vooral maar dat de pyramiden gebouwd zijn om een dode farao in te begraven. hahahah biggest joke ever.

  9 likes
  • @ Lala

   Als aliens mij via mijn kitten bestuderen zeg ik “go for it” !
   Sounds like a win/win situation to me; Hun kunnen mij bestuderen zonder al teveel moeite en ik hoef niet ontvoerd te worden en allerlei enge dingen te ondergaan 😀

   Intussen geniet ik lekker van het geknuffel en gespin van mijn 2 katten, wat mij altijd erg relaxed en een gelukkig gevoel geeft 🙂

   9 likes
  • een keer zat ik in mijn tuintje te zoeken of katten poep lag.( Erger me eraan)

   ik loop weg en eht 20 sec later liep een kat mijn tuin in en maak een grote drol in mijn tuintje

   Alsof iets wist dat het me zou opfokken.

   3 likes
  • Jij bent trouwens ook erg grappig, lalalalaria; enig!

   1 likes
  • Onze kater komt me aan de deur verwelkomen als ik met de wagen ‘s avonds thuis kom. Hij herkent mijn aankomst al onder de vele auto’s die er langsrijden waarschijnlijk aan het motorgeruis of misschien telepatisch. Hij blaft vooral niet en, -iemand die ik bewonder heeft eens gezegd- “een kat gedraagt zich als een volwassen persoon”.
   De piramiden: die zijn gebouwd door de Egyptenaren met een bronzen beitel en een kassei als hamer, al de 2.200.000 blokken en …ze deden het “langzaam maar zeker”, zei een bekend egyptoloog.

   0 likes
 2. Goed om te weten. Zelf vind ik het een heerlijk rustgevend geluid als de kat ‘s nachts tussen ons in op bed komt liggen te knorren zoals wij het noemen.

  6 likes
  • Ja heerlijk dat geknor. Helemaal als je je oor erop legt.

   Jammer dat de bronvermelding niet klikbaar is en enkel overtypbaar. Vraag me namelijk wel af oe serieus die onderzoeken zijn geweest en in hoeverre de omschreven effecten ook echt door het gespin komen en niet simpelweg door het positieve effect dat een donzig huisdiertje doorgaan op de mens heeft.

   1 likes
 3. Volgens mij hebben meerdere dieren een positief effect op mensen. Dat komt omdat ze “natuurlijk” zijn. Wij zijn gewoon heel ver van de natuur verwijderd. Gemanipuleerd. Mede door het systeem. Een hond geeft rust. Voelt jou aan en jij de hond. Een hond is altijd blij.(als je het goed verzorgd en op de juiste manier opvoed) Zelfs planten/stenen/zand zijn helend voor ons. enz. Volgens mij staat alles in verbinding met elkaar en ik geloof niet in magie/goden enz. Het is allemaal voortgekomen uit een heel lang natuurlijk proces. Goden zijn benamingen voor processen/gebeurtenissen. Magie is kennis van hoe dingen werken. Dus niks is hocus pocus. Alles is gebaseerd op natuur/natuurwetten/kennis. bv. telepathie is al een eeuwenoud iets bij een mens. Wij zijn het bewust afgeleerd. Aboriginals/indianen doen het nog steeds. Het probleem is dus dat die kennis nu misbruikt gaat worden voor totale onderdrukking/controle. De doos van Pandora is gewoon de kennis van hoe alles werkt. De heilige boeken waarschuwen hiervoor. Alles draait om kennis en wat men er mee wil doen(macht). Wil men slecht, dan wordt het een slechte entiteit.(anti-christ betekent eigenlijk anti natuur) Ook dat kun je natuurlijk verklaren, zoals magneten werken. Plus en plus wordt plus enz. Ben je aardig ,dan krijg je het een keer terug, ben je slecht krijg je slecht terug, karma dus enz. Wij(mensen) horen dus ondergeschikt te zijn aan de natuur/kosmos. Dat is de sleutel van het paradijs. Het eeuwige leven zit hem niet in de kennis naar de kosmos, maar is er al nu. Hoe reiner je ziel, hoe hoger je pad, hoe reiner je nageslacht is. Dat is het geheim van een eeuwig goede leven.

  3 likes
 4. Hmmm… Zou gespin van een leeuw mss krachtiger zijn ivm de grote?

  2 likes
  • @anabanana
   Hmmm… Zou gespin van een leeuw mss krachtiger zijn ivm de grote? ‘

   ik zou het eerst even uitproberen met een hek ertussen, in de dierentuin bijvoorbeeld, voor de voedertijd. 😉

   0 likes
 5. En wil je geen kat dan is er nog altijd de Vitafon-T!

  1 likes
 6. ik vind het pinnen van poezen veel heilzamer.

  1 likes
 7. Wij hebben er sinds kort weer 3, heerlijk als ze op je schoot komen spinnen. Maar er is een overtreffende trap, als ze zich op je schoot gaan wassen. Ik ken weinig rustgevenders, echt een godsgeschenk.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

De gepensioneerde NASA-astronaut Jerry Linenger heeft onthuld ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.