Binnenland

Van Haga wil parlementaire enquête stikstofbeleid, BBB stemt tegen

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) zei in de Tweede Kamer dat er te weinig bèta’s in de alfahel van de Tweede Kamer zitten om het absurde stikstofbeleid te stoppen.

“Linkse dwaallichten beweren ten onrechte dat stikstofoxide of ammoniak vergif is, dat stikstof iets met het klimaat te maken heeft, dat Europese regels ons tot stikstofreductie dwingen en dat onze natuur kapotgaat door stikstof,” zei Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij vroeg premier Rutte of hij kan uitleggen waarom het technisch nodig is om 50.000 boeren, 500.000 mensen in de agrarische sector en honderden miljoenen mensen die wij van voedsel voorzien, te liquideren.

Stikstofschandaal

“Er ís geen stikstofprobleem. Mark, wat heb je aangericht? Was dit jouw bedoeling? Wil je zo de geschiedenisboeken ingaan? Nederland is dood- en doodziek en de hardwerkende Nederlander heeft een keiharde tegenstem uitgebracht, tegen dit kabinet, tegen dit afbraakbeleid,” zei het Kamerlid.

Hij diende vervolgens een motie in over het starten van een parlementaire enquête over het gevoerde stikstofbeleid. “Omdat het uiteindelijk gewoon een stikstofschandaal betreft,” lichtte Van Haga toe.

Onvoorstelbaar

Alleen de fracties van JA21, PVV, FVD en Groep Van Haga stemden voor deze motie. De overige partijen, waaronder BBB, stemden tegen.

“Het stikstofprobleem is geen probleem maar een schandaal. Ambtelijke dwaling van incompetente bestuurders die Nederland grote schade toebrengt. Onvoorstelbaar dat de BVNL-motie voor een parlementaire enquête over het stikstofbeleid zo weinig steun kreeg,” schrijft Van Haga op Twitter.

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S. Temmen
S. Temmen
1 jaar geleden

Mensen zouden allang hebben kunnen zien dat het écht de Build Back Better partij is. Ik heb de ijdele hoop dat de ogen nu wél opengaan….

Christien
Christien
1 jaar geleden

Is bbb dan toch in het leven geroepen om andere partijen minder stemmen te geven?

De angst straalt ervan af.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Boeren en nu goed opletten wat Is de reden dat BBB tegenstemd
Toch met het kartel mee lopen het blijft tricky met de BBB en hun sponsors achter de schermen.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Lientje zit er niet voor de boeren,lientje heeft de boeren genaaid alleen dat weten de boeren zelf nog niet.Lientje is een wolf in schaapskleren en iedereen is erin getuind.Lientje is controlled oposittion.Want had Lientje wel voor de boeren opgekomen dan had ze gewoon dat hele stikstofhoax van tafel moeten vegen en ze heeft dat nooit als voorwaarde gezegt in haar mooie praatjes bij de MSM.

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x