CoronaBuitenland

Europarlementariër stelt urgente vragen over wanbestuur EU en krijgt na 7 maanden dit ‘waardeloze’ antwoord

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

EU-baas Ursula von der Leyen sloot met Pfizer een contract ter waarde van 35 tot 40 miljard euro voor de levering van coronavaccins. Belastinggeld. De sms’jes die Von der Leyen naar Pfizer-baas Albert Bourla stuurde, blijven geheim.

In juli vorig jaar concludeerde de onafhankelijke Europese Ombudsman na onderzoek dat hier sprake was van ‘wanbestuur’. De Ombudsman zei ook dat dit een ‘wake-upcall voor alle EU-instituties’ moest zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Een snoeiharde, maar zeer terechte conclusie, vindt Europarlementariër Rob Roos (JA21), die een aantal urgente schriftelijke vragen stelde aan de Europese Commissie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wantrouwen

Zo vroeg hij of de Commissie het eens is met de conclusies van de Ombudsman en wat de Commissie in de toekomst anders gaat doen. Ook vroeg hij de Commissie of zij de sms’jes wil publiceren.

Roos concludeerde dat het gedrag van de Commissie wantrouwen in de samenleving heeft gezaaid. Is Von der Leyen nog wel geschikt om de Commissie voor te zitten?

Urgente schriftelijke vragen moeten binnen drie weken worden beantwoord. Het duurde meer dan zeven maanden voordat het Europarlementslid antwoord kreeg.

Lak aan de regels

“Helaas was dat ook nog een waardeloos antwoord,” benadrukt Roos. “De Europese Commissie betwist nog steeds dat ze de regels aan haar laars heeft gelapt, ‘gaat kijken’ naar manieren om transparanter te zijn, heeft geen sms’jes gevonden en blijft gewoon aan.”

Ik noem dat: lak aan de regels hebben, aldus Roos. “Als je als burger een komma of een vinkje verkeerd zet, kun je diep in de problemen komen. Maar de overheid komt overal mee weg. Niemand kan Von der Leyen iets maken.”

De Europarlementariër vraagt zich af: “Waar is de democratie gebleven?”

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Democratie is allang dood in de EU.Wef tentakels zitten ook diep in de EU.Von de teringleider is ook een reptiel tijd voor REVOLUTIE in alle landen uit de EU .Eu is gewoon een criminele organisatie niks meer niks minder.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Brussel opdoeken is een criminele organisatie.

Christien
Christien
1 jaar geleden

Een van de puppies van …
Laten wij uit de eu stappen, dat lijkt me een duidelijk signaal.

Anne
Anne
1 jaar geleden

Het is een corrupte bende daar.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x