Buitenland

Burundi gooit Wereldgezondheidsorganisatie het land uit: ‘Onacceptabele inmenging’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Burundi heeft de hoogste vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het land uitgezet, zo is te lezen in een brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook drie andere experts die betrokken waren bij de strijd tegen het coronavirus moesten vertrekken.

In de brief staat dat de vier WHO-functionarissen ongewenste personen zijn.

Een anonieme ambtenaar lichtte toe: “Het gaat om het hele WHO-team dat verantwoordelijk is voor het ondersteunen van Burundi bij de aanpak van Covid-19.”

Onacceptabele inmenging

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de WHO ‘volledig buitengesloten’. De minister verwijt de organisatie ‘onacceptabele inmenging’ in de manier waarop de strijd tegen de corona-uitbraak gevoerd wordt.

Een maand geleden zou het ministerie ook al op het punt hebben gestaan om het viertal het land uit te zetten.

Niet nodig

In Burundi zijn tot nu toe 27 coronabesmettingen gemeld. Er is één persoon aan het virus overleden.

Het Centraal-Afrikaanse land, waar nauwelijks coronamaatregelen zijn getroffen, kiest volgende week een nieuwe president. Massale verkiezingsbijeenkomsten en drukke rijen voor de stembureaus zijn geen probleem, vindt president Pierre Nkurunziza. Hij zei dat sociale afstand niet nodig is.

[Guardian]

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
2 jaren geleden

Hahaha, geweldig dit. Afrikanen doorzien dit spelletje over het algemeen vrij snel. Monsters van geiten en kwartels, Burundi die ze eruit flikkert. Dit is toch positief. De chaos neemt toe bij de z.g.n elite, ze maken ook domme fouten. Sturen ze Bill Gates naar voren om mensen te beïnvloeden. Maar die man heeft zijn school niet eens afgemaakt. Dat is te zien ?

Optimaforma
Optimaforma
2 jaren geleden

Als mijn vermoedens correct zijn, zal de who daar spoedig wraak nemen. Het gaat niet alleen om who personeel. Je moet het luchtruim sluiten, grenzen 100% controle. Niet vanwege het virus, naar vanwege de maffiosi die het komt brengen. Want je komt er niet zomaar mee weg, de who blacklisten.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Stelling: Een mondkaple is een symbolische muilkorf, waar of niet waar.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Zag bij een verkeerscontrole alhier waar ik woon dat agenten vlakbij de wagens stonden om papieren te vragen, mensen accepteren dat dus gewoon, maar sta je op straat dichter bij elkaar komt diezelfde agent je een boete en een strafblad geven. Wat klopt er niet?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x