Homepagina » Buitenland » Burundi gooit Wereldgezondheidsorganisatie het land uit: ‘Onacceptabele inmenging’
burundi
Foto: https://www.nursetogether.com/ CC BY 4.0

Burundi gooit Wereldgezondheidsorganisatie het land uit: ‘Onacceptabele inmenging’

Burundi heeft de hoogste vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het land uitgezet, zo is te lezen in een brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook drie andere experts die betrokken waren bij de strijd tegen het coronavirus moesten vertrekken.

In de brief staat dat de vier WHO-functionarissen ongewenste personen zijn.

Een anonieme ambtenaar lichtte toe: “Het gaat om het hele WHO-team dat verantwoordelijk is voor het ondersteunen van Burundi bij de aanpak van Covid-19.”

Onacceptabele inmenging

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de WHO ‘volledig buitengesloten’. De minister verwijt de organisatie ‘onacceptabele inmenging’ in de manier waarop de strijd tegen de corona-uitbraak gevoerd wordt.

Een maand geleden zou het ministerie ook al op het punt hebben gestaan om het viertal het land uit te zetten.

Niet nodig

In Burundi zijn tot nu toe 27 coronabesmettingen gemeld. Er is één persoon aan het virus overleden.

Het Centraal-Afrikaanse land, waar nauwelijks coronamaatregelen zijn getroffen, kiest volgende week een nieuwe president. Massale verkiezingsbijeenkomsten en drukke rijen voor de stembureaus zijn geen probleem, vindt president Pierre Nkurunziza. Hij zei dat sociale afstand niet nodig is.

[Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  Hahaha, geweldig dit. Afrikanen doorzien dit spelletje over het algemeen vrij snel. Monsters van geiten en kwartels, Burundi die ze eruit flikkert. Dit is toch positief. De chaos neemt toe bij de z.g.n elite, ze maken ook domme fouten. Sturen ze Bill Gates naar voren om mensen te beïnvloeden. Maar die man heeft zijn school niet eens afgemaakt. Dat is te zien 🤣

  56 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Ook weer een land waar dus de westerse media geen invloed heeft. Net zoals Japan en in Z Korea.

   3 likes
  • Brickshooter schreef:

   Tja maar als er geld te halen valt is het een ander verhaal zie al de onzin omtrent hiv (wat ook niet meer is dan een lullig virusje waar je immuun voor wordt na besmetting).

   1 likes
 • Willem schreef:

  Stelling: Een mondkaple is een symbolische muilkorf, waar of niet waar.

  41 likes
 • Willem schreef:

  Zag bij een verkeerscontrole alhier waar ik woon dat agenten vlakbij de wagens stonden om papieren te vragen, mensen accepteren dat dus gewoon, maar sta je op straat dichter bij elkaar komt diezelfde agent je een boete en een strafblad geven. Wat klopt er niet?

  34 likes
  • Rob schreef:

   Iets dergelijks bedacht ik me ook al over agenten. Blijkbaar hebben zij bijzonder dna of zo waardoor zij niet besmet kunnen raken. Maak je er verder niet te druk over. Als straks de wereld wordt zoals al jaren wordt geschreven (bewustzijnsverandering) dan zijn dat soort types degenen die er niet in passen en het het moeilijkste krijgen want zij zijn precies de andere kant opgegaan: steeds machtbeluster. En daar komen ze dan niet zo gemakkelijk meer van af.

   4 likes
   • Brickshooter schreef:

    En wat nu als wij als mensheid als geheel eerst die lui moeten helpen om überhaupt tot zo’n bewustzijnsverandering te komen?

    Wat me trouwens opvalt dat bekende (en onbekende) mediums op de een of andere manier a) niks van dit corona gebeuren hebben zien aankomen en b) netjes meegaan in het officiële verhaal of helemaal stil vallen. Dan vraag je je toch af of je wel enige waarde kunt hechten aan voorspellingen.

    0 likes
 • jan doornbos schreef:

  Voila, zouden wij ook moeten doen. Bill Gates wil een groot voorstander zijn van reductie der wereldpopulatie. Welnu, alle corrupte criminelen met ‘killervirus’ en al elimineren. Opgeruimd staat netjes. Covid19 is een afkorting en de naam van het actuele script dat wordt gevolgd. De oplossing is simpel: vaccineren met hun eigen rotzooi. Dat kan nooit strafbaar zijn. Vaccineren is toch zo gezond?

  29 likes
 • Optimaforma schreef:

  Als mijn vermoedens correct zijn, zal de who daar spoedig wraak nemen. Het gaat niet alleen om who personeel. Je moet het luchtruim sluiten, grenzen 100% controle. Niet vanwege het virus, naar vanwege de maffiosi die het komt brengen. Want je komt er niet zomaar mee weg, de who blacklisten.

  16 likes
 • salvar schreef:

  alle leugenaars hier het land uit per vliegtuig.
  rutte
  ollongren
  hele partij d666
  wiebes
  baudet
  wilders
  keizer
  en de rest doe ook maar gelijk , zijn we ineen keer klaar.
  virologen
  rivm
  dat ruimt lekker op.
  wel verschillende vliegtuigen natuurlijk wel 1,5 meter aanhouden.

  16 likes
 • Louise schreef:

  Ja geweldig hoe alle knullige idioten boven komen drijven…
  Net als Tedros uit Ethiopië voorzitter van de WHO, geen arts, daarvoor werden alleen artsen benoemd..
  Tedros is onder druk van China benoemd vanwege belangen in Ethiopië ………Vandaar de mis communicatie over de Corona ellende……Eigenlijk moeten we meer Trumpjes hebben, jawel het is als een olifant in de porselein kast, helemaal zuiver zal hij ook niet zijn, maar hij heeft het allemaal wel door… Het is een grote bende wereldwijd …..
  Zolang er TV bestaat zijn er aktie’s voor Afrika en de mens maar storten, want zielig en zo… Ze lachen zich rot daar, kennelijk krijgen ze niet genoeg want nu komen ze het gewoon ophalen hier, en weer worden ze beloond…….

  14 likes
 • Sjazon schreef:

  Zet 1000 eerlijke en rechtvaardige mensen bij elkaar en binnen de kortste keer gaan ze met elkaar op de vuist.
  Burundi had ook een politiek motief. De verkiezing komt eraan en de machthebber wil zijn macht en onafhankelijkheid tonen, maar ook massale politieke bijeenkomsten toespreken. Hij wil winnen. Om vervolgens diezelfde kiezers te onderdrukken als ze hem kritisch gaan volgen.

  0 likes
 • […] maakte Nkurunziza bekend dat hij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het land uitgegooid had. Opeens stierf hij door een […]

 • x

  Check Also

  verpleegster

  Verpleegster uit New York: ‘Coronapatiënten hadden niet hoeven sterven’

  Verpleegster en klokkenluider Erin Marie Olszewski hielp ...

  spaanse

  Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

  Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

  >