Buitenland

Israël en Syrische extremisten dikke vriendjes. Waarom trekt de VN hierover aan de bel?

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft zijn zorgen geuit over een recente piek in contacten tussen Israël en Syrische extremisten.

In een rapport waarschuwt hij dat de contacten tussen de beide partijen kunnen leiden tot een escalatie van het conflict.

VN-waarnemers zijn tussen 2 maart en 16 mei getuige geweest van 16 ontmoetingen tussen Israëlische militairen en Syrische militanten in het grensgebied.

Begroet

Er is een aanzienlijke toename van het aantal ontmoetingen tussen Israëlische soldaten en individuen uit het Syrische deel van de door Israël bezette Golanhoogten, aldus het rapport.

In een eerder rapport, dat betrekking had op de periode tussen 18 november 2016 en 1 maart 2017, maakte de VN melding van tenminste 17 contactmomenten tussen Israël en de extremisten.

De ontmoetingen verliepen als volgt:

Mensen die in verband worden gebracht met de extremistische groepen kwamen aan bij Israëlische posten en werden begroet door de soldaten.

Risico

In sommige gevallen werden hulpgoederen en personeel uitgewisseld. In alle gevallen keerden de onbekende individuen terug naar de Syrische kant.

De VN-chef merkte op dat alle militaire activiteiten in het gebied een risico vormen voor het staakt-het-vuren en de lokale burgerbevolking.

Eerder deze week schreef de Wall Street Journal dat Israël de terroristen in de Golanhoogten in het geheim geld en medicijnen stuurt.

Medische hulp

Het Syrische leger heeft al meerdere keren Israëlische wapens buitgemaakt op terroristen die tegen Syrische regeringstroepen strijden.

Er zijn ook berichten dat Israël medische hulp biedt aan extremisten die gewond zijn geraakt in Syrië.

Verontschuldigd

In april gaf de Israëlische oud-minister van Defensie Moshe Ya’alon toe dat er sprake is van een stilzwijgend verbond met IS.

Hij zei namelijk dat de terreurgroep zich ‘gelijk had verontschuldigd’ nadat zij ‘één keer’ het vuur had geopend op Israëlische soldaten.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

Israël wil dmv ISIS en Al Qaida het hele Midden-Oosten overnemen……….het Amerikaanse leger is door al die krankzinnige oorlogen niet meer gemotiveerd!
Na Syrië volgen Iran en Qatar…….of Qatar en Iran!

Ton de Lange
Ton de Lange
5 jaren geleden

Jaja, het zijn rare tijden en je hebt geen zicht meer – wie het met wie doet – .
En ook in Israel heb je allerlei verschillende belangengroepen.

Ook op WTK is onlangs een artikel hierover verschenen:
http://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/israelische-kolonel-gepakt-met-isis-broek-op-knieen/

mario
mario
5 jaren geleden

In een rapport waarschuwt hij dat de contacten tussen de beide partijen kunnen leiden tot een escalatie van het conflict.
hoe zo is toch al jaren zo?

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x