Mens en Dier

Van Meijeren leest CU-Kamerlid de les: ‘Dit is in heel veel opzichten een schijnparlement’

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) beweerde woensdag in de Kamer dat Gideon van Meijeren (FVD) ‘in alle vrijheid het woord kan voeren’.

“Ik hoor de heer Van Meijeren verwijzen naar landen als Noord-Korea en China. Vindt hij dat wij hier in Nederland zo te vergelijken zijn met wat er in deze landen gebeurt?” vroeg Van der Graaf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Absoluut niet. Gelukkig niet. Laten we blij zijn dat wij nog niet een land als Noord-Korea of China zijn. Dat zijn volstrekte dictaturen waar mensenrechten aan de lopende band in de meest walgelijke vormen worden geschonden. Dit zijn de meest aansprekende voorbeelden om aan te tonen dat wat in een Grondwet staat nog helemaal niets zegt over de dagelijkse realiteit,” lichtte Van Meijeren toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hele zorgwekkende ontwikkelingen

Ik zeg niet dat Nederland er op dit moment voorstaat zoals China of Noord-Korea, gelukkig niet, maar ik wil ons ervoor behoeden dat wij langzaam sluipenderwijs die kant opgaan. Het is niet zo dat een democratische rechtsstaat van de ene op de andere dag een dictatuur is. We zien wel dat in Nederland grondrechten steeds makkelijker worden beperkt. Ik heb een aantal hele zorgwekkende ontwikkelingen genoemd. Misschien is Nederland op dit moment nog niet een dictatuur, maar in ieder geval is het ook geen functionerende democratie, benadrukte Van Meijeren.

“Het mag duidelijk zijn dat ik hier afstand van neem. Nederland ís een functionerende democratie en ik vind het aanmatigend dat een gekozen parlementariër, die hier in vrijheid het woord kan voeren, onze democratie op die manier ter discussie stelt. Ik vind dat gevaarlijk. Ik vind dat de heer Van Meijeren daar heel voorzichtig in moet zijn,” reageerde Van der Graaf.

Er zijn standpunten die ik hier niet mag uitdragen

Van Meijeren wees het CU-Kamerlid vervolgens terecht. “Heel vaak wordt gezegd: u staat hier toch als gekozen parlementariër, u mag alles zeggen wat u wilt. Dat is feitelijk onjuist. Er zijn standpunten die ik hier niet mag uitdragen, omdat mij het woord dan wordt ontnomen. Dat is niet omdat ze beledigend of kwetsend zijn, maar omdat die door de voorzitter als ongepast worden aangemerkt.”

“Daarnaast is dit ook in heel veel opzichten een schijnparlement, omdat wij helemaal niet de hoogste wetten maken die in dit land gelden. Het zijn EU-commissarissen die besluiten welke kranten Nederlanders mogen lezen. Het zijn EU-commissarissen die besluiten welke informatie wel of niet juist is, overige informatie wordt als desinformatie bestempeld,” zei Van Meijeren.

Het had nooit mogen gebeuren

“Zelfs als we er met 150 man unaniem voor pleiten dat bepaalde EU-regelgeving hier niet zou moeten gelden, dan zouden we er niets tegen kunnen doen. Alles wat in Brussel besloten wordt, staat direct boven onze Grondwet. De Nederlandse bevolking heeft daar heel duidelijk over gezegd: nee, dit willen wij niet. Het is toch gebeurd. Het is gebeurd in strijd met de Grondwet. Het had nooit mogen gebeuren. Het is een machtsoverdracht aan de EU geweest die onrechtmatig is en die de Nederlandse democratie definitief heeft opgeheven,” benadrukte Van Meijeren.

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Zelfs een blind paard kan zien dat Führer Rüttler & zijn Haagse Misdaad-Syndicaat Nederland de afgelopen twee jaar hebben verandert in een Weerzinwekkend Totalitair Dystopisch Rascistisch Dicratoriaal Apartheids-Paradijs….ik vraag me voortdurend af waarom er in Den Haag voortdurend zo keurig netjes om de here brei heen wordt gedraaid…uiteindelijk hebben we gewoon te maken met een stelletje Ordinaire Landverraders, Criminelen, Oorlogsmisdadigers & Massamoordenaars….het is allang de Hoogste tijd om al dat Haagse Ongedierte voorgoed achter slot & grendel op te bergen…Neem van mij aan: Dat is het ALLERBESTE voor iedere Nederlander….Maar goed een Blind paard is nu eenmaal niet hetzelfde als een Hersendood Schaap zullen we maar denken

Annette
Annette
2 jaren geleden

Nog niet eens zó heel lang geleden was die hele EU op sterven na dood. Jammer genoeg niet helemaal.

Wat OOIT misschien begon als een positief iets, om praktisch ALLE landen binnen Europa samen te brengen, is totaal ontspoord.

TOCH waren er uiteraard heel veel mensen, die de grote gevaren al twintig jaar of nog eerder al aan zagen komen.

Er wordt nog steeds in dit land gesproken over de vele voordelen van de Verenigde Staten van Europa.

Ja… dat zal dan wel zo zijn, maar voor het merendeel van de bevolking is dat absoluut niet zo.

Denk maar aan de overgang van de gulden naar de euro.

Wij hadden tot 2002 een zéér sterke munt, die met de komst van de euro behoorlijk snel in waarde ging dalen.

Voor de armere landen, zoals Spanje, Italië en Griekenland had het WEL voordelen. Die profiteerden ervan, maar ons, zeker het gewone klootjesvolk, kostte het alleen maar veel geld.

Ook was er de drogreden, dat het zou voorkomen, dat er weer oorlog zou komen.

NU, anno 2022, is de kans op wéér een wereldoorlog nog nooit zó groot geweest.

Gideon van Meijeren heeft natuurlijk hartstikke gelijk. Hem is al lang de mond gesnoerd.

Hoe vaak is het al niet voorgekomen, dat die Vera Bergkamp hem het woord heeft ontnomen?

De hele Tweede Kamer is inmiddels een wassen neus. De meeste leden zijn niets anders dan een aanhangsel van de leden van de regering. Allemaal één grote show.

En dan vandaag alweer een nieuw dieptepunt, als die nazi vertegenwoordiger Vododimir Zelensky, weliswaar via een videoverbinding maar tóch, de Tweede Kamerleden mag toespreken.

Nog nóóit eerder heeft een buitenlandse vertegenwoordiger het recht gekregen een toespraak te houden in het Nederlandse parlement.

Wat mij betreft is DIT het ultieme bewijs, dat wij inmiddels geregeerd worden door buitenlandse machten en krachten.

Rest my case!

No. 4
No. 4
2 jaren geleden

Gideon heeft weer gelijk. Wij hebben een nep democratie. We mogen wat zeggen en vervolgens doen ze waar zij zelf zin in hebben. 2e kamer leden liggen te slapen. Zijn meelopers. Ruggengraat loos. Op enkele na die daadwerkelijk voor de burgerrechten opkomen..

Jan
Jan
2 jaren geleden

Als wij niet leven in een dictatuur dan moet die nep parlement direct naar huis worden gestuurd ze weten niet eens wat dictatuur is
Filmpjes worden stelselmatig verwijderd
Mensen zoals Willem engel huig plug lissa enz enz worden opgesloten omdat ze zaken aanroeren die de regering niet zind
De staatsmedia komt constant met eenzijdige berichtgeving
Demonstranten worden door de politie in mekaar geslagen en enz
Als dit geen dictatuur is dan weet ik het niet meer
Maar goed ik weet al lang dat we in een omgekeerde wereld leven

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x