Homepagina » Mens en Dier » Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’
greta
Foto: World Economic Forum CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta Thunberg vanwege haar hypocriete klimaatoproep in Davos.

Klimaattiener Thunberg hield op het World Economic Forum wederom een hysterische speech waarin ze claimde dat ‘ons huis nog steeds in brand staat’.

We willen juist dat u in paniek raakt en actie onderneemt. We willen niet dat dit gebeurt in 2050, 2030 of 2021. We willen dat dit nu gebeurt, aldus de activiste.

Grootste vervuilers

Ferguson, verbonden aan de Stanford-universiteit, vroeg zich af waarom Thunberg zich niet richt tot de grootste vervuilers op aarde.

“Zestig procent van de CO2-uitstoot komt voor rekening van China, maar daar heeft niemand het over,” zei hij.

“Ze praten alsof de Europeanen en Amerikanen dit probleem gaan oplossen,” vervolgde hij.

Peking of Delhi

Als je de CO2-uitstoot wilt terugdringen, moet je China en India aanpakken, aldus Ferguson.

“Greta reist naar New York en Davos, maar ik zie haar niet in Peking of Delhi,” zei hij.

Neem bijvoorbeeld Groot-Brittannië. De CO2-uitstoot piekte daar in 1973 en is sinds het Victoriaanse tijdperk niet zo laag geweest als nu, meldt The Spectator.

Energieverbruik gedaald

De Britse bevolking groeit, maar het energieverbruik piekte in 2001 en is sindsdien met 19 procent gedaald.

Toch krijgen wij in het Westen te horen dat we niet mogen vliegen, geen vlees mogen eten en vooral geen kinderen moeten nemen.

Ondertussen gaan Afrika, India en China op dezelfde voet verder en daar maken mensen als Greta Thunberg – en dus de media – zich kennelijk niet boos over.

[Zero Hedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • duitinzakje schreef:

  https://journal-neo.org/2019/09/25/climate-and-the-money-trail/

  Grimmige Greta is slechts een poppetje dat een aangeleerde tekst ratelt.

  33 likes
 • Eppo schreef:

  Dat heet selectieve verontwaardiging .

  28 likes
  • Mischa schreef:

   1 van de grootste ziektes van deze tijd inderdaad, selectieve verontwaardiging!

   19 likes
  • Joop schreef:

   Alleen China al opend 1200 kolencentrales en wij ons maar druk maken over die ongelofelijke aantalen van ons land 3 waarvan er 1 laats gesloten is nu die anndere 2 nog .
   Waarom alleen maar sancties op leggen als landen een bedrijging vormen op ons of onze bondgenoten .
   Dus politiek word WAKKER gewoon booicotten zulke landen , maar ja dat kost natuurlijk geld ,wat dat betrefd heeft turnberg ook gelijk , schaam je Mark Rutte en kornuiten DOE ER WAT AAN , schaam je alle wereld leiders met een dik pak boter en bord voor hun kop.

   3 likes
 • Loekie schreef:

  “We willen juist dat u in paniek raakt en actie onderneemt. We willen niet dat dit gebeurt in 2050, 2030 of 2021. We willen dat dit nu gebeurt, aldus de activiste.”

  ‘Het’ heeft hier een punt; we zouden inderdaad nu in paniek moeten raken en al die gemankeerde uitvreters die ons leven verzieken (overheid met alles wat eraan gelieerd is) nu moeten opruimen en opstoken.

  22 likes
 • Eksegese schreef:

  Mensen die willens en wetens leugens blijven verspreiden moeten massaal worden uitgelachen en uitgejoeld. Misschien valt het kwartje dan ooit.

  20 likes
 • Karel schreef:

  Dit monstertje krijgt haar karma nog wel opgediend….

  11 likes
 • johan schreef:

  Ik maak me veel meer zorgen over de algemene vervuiling van onze planeet. Laten met met z’n gaan “consuminderen”. Hoeft helemaal niet extreem, maar gewoon denken; ‘heb ik het echt nodig, kan ik het nog repareren etc’, moet ik ieder jaar een nieuwe telefoon… ik weet het ‘eigen paadje’ is altijd lastig. ik worstel er dagelijks mee.

  Slimmere producten die langer mee gaan. Het kan hoor. Het is een kwestie van willen.

  9 likes
 • Mark schreef:

  Hoe krom is dat? China en India beschuldigen dat ze de grootste vervuilers zijn terwijl één van de voornaamste redenen dat ze dat zijn is omdat wij in het westen al die goedkope troep die wij hier kopen, daar laten produceren

  9 likes
 • Straalmans schreef:

  “Ondertussen gaan Afrika, India en China op dezelfde voet verder”.
  Dit is dus niet waar. Ook deze landen stellen klimaatdoelen. India wil bijv. binnen 2 jaar het gebruik van plastic zakken niet meer toestaan. De mensen in deze landen zijn waarschijnlijk meer milieubewust dan de mensen in het Westen, omdat zij dagelijks de gevolgen ondervinden van een vervuilde milieu. Alleen, je moet wel het geld en de technologie hebben om de problemen groots aan te pakken. China heeft wel het geld en misschien ook de technologie, Afrika en India hebben beide niet.
  In de Indiase hoofdstad New Delhi alleen sterven jaarlijks tientallen duizenden mensen vanwege de vervuilde lucht. Het land wil het aanpakken, maar heeft niet genoeg geld ervoor. Ze gaan over tot het aanleggen van metrolijnen en elektrische bussen en doen wat ze kunnen. Ook maatregelen als het beperken van het autoverkeer worden genomen. De uitstoot door de industrie aanpakken gaat moeizaam omdat het enorme investeringen vergt.

  6 likes
  • FreeThinker schreef:

   India heeft helemaal geen klimaatdoelen gesteld. In het Parijs akkoord hebben ze gezegd meer effecient te worden maar ze hebben niet gezegd met hoeveel. https://www.youtube.com/watch?v=cVkAsPizAbU&t=127s

   4 likes
   • Straalmans schreef:

    Want ze hebben het geld en de middelen niet. De bedrijven uit de ontwikkelde landen (Japan, het Westen) die wel de technologie hebben, willen er dikke winsten mee maken. Hen gaat hen ook niet om het milieu of het klimaat, maar om de centen.
    Ik kan me niet voorstellen dat wie dan ook in welk land dan ook wil leven in een vervuilde milieu en giftige lucht wil inademen. Het klimaatprobleem (opwarming) is iets waar de mens weinig aan kan doen omdat het vooral door andere factoren (zonne-activiteit o.a.) wordt bepaald. Het milieuprobleem is het echte probleem. Daar kan de mens wel veel aan doen.
    Ipv dat men de milieutechnologie tegen kostprijs of met een geringe winst verkoopt, wordt het gezien als een business om veel geld mee te verdienen. Dan moet je ook niet gek opkijken als je ziektes als de Coronavirus krijgt (gemuteerde dieren en virussen vanwege vergiftigde milieu). Deze gaan dan niet beperkt blijven tot een land, maar gaan wereldwijd slachtoffers maken. Het is daarom belangrijk dat de VN de milieutechnologie opkoopt tegen de kostprijs en het tegen een gedeeltelijke of volledige vergoeding levert aan de arme landen. Zo niet, dan krijg je meer Corona’s die heel veel meer gaan kosten.

    3 likes
    • FreeThinker schreef:

     Haha wel frapant dat je het Coronavirus linkt aan milieu problemen, dat heb ik nog nooit eerder gezien. De moderne kolencentrales in China zijn bijzonder schoon, ze stoten natuurlijk wel CO2 uit maar de fijnstof is zeer beperkt. Ik denk dat de toekomst ligt in kerncentrales en zonne-energie. Tot dat realiteit is, is het zaak om de auto’s beter filters te geven.

     4 likes
   • Margie schreef:

    India heeft in 2008 klimaatdoelen gesteld voor India, ver voor dat parijse geleuter

    1 likes
  • Freba schreef:

   Wat dacht je van sterilisatie; overbevolking de bron van alle ellende. 1300.000.000 inwoners allemaal eten, koelkastje, autootje etc.etc.

   3 likes
 • John schreef:

  Hebben we het weer over dat mokkel, schrijven oké maar laat die foto weg. Ik heb geen hekel aan kinderen of net volwassen, maar deze verpest me weekend.

  4 likes
 • Freba schreef:

  Een Hitlerjugend-madammetje 2.0. Maar deze dame is nog velen malen erger. Alleen die staartjes al. Zo hard aftuigen dat ze het lekker vindt. Of net ervoor stoppen, nog beter. Schijnt inmiddels 10-tallen miljoenen dollars op haar rekening te hebben. Wellicht van een der Intriganten zoals Soros c.s.

  2 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  chinese viroloog

  Chinese viroloog publiceert bewijs dat corona in lab is gemaakt: ‘Smoking gun’

  Enkele dagen geleden zei de Chinese viroloog ...

  >