Homepagina » Het Complot » Veel ophef over Lagarde-lijst van Europese fraudeurs
Veel ophef over Lagarde-lijst van Griekse fraudeurs

Veel ophef over Lagarde-lijst van Europese fraudeurs

Er is momenteel veel ophef over een lijst met daarop de namen van rijke Grieken met een Zwitserse bankrekening die worden onderzocht wegens fraude en belastingontduiking.

De zogeheten Lagarde-lijst werd vorige week door de Griekse oud-minister van Financiën Evangelos Venizelos overhandigd aan premier Antonis Samaras.

Venizelos gaf toe dat hij de lijst al een paar maanden in bezit had toen hij minister van Financiën was, maar de informatie niet had gebruikt omdat het materiaal ‘onrechtmatig verkregen was’.

Wapenindustrie

Venizelos had de lijst op zijn beurt gekregen van weer een andere Griekse oud-minister van Financiën, Giorgos Papaconstantinou, die de namen in 2010 had ontvangen van Christine Lagarde toen ze nog minister van Financiën was. Ze is nu hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Griekse fraudewaakhond SDOE zit inmiddels op de zaak. Twee mannen die op de lijst staan zijn al dood teruggevonden. Leonidas Tzanis, een voormalig Griekse minister die werd onderzocht, leek zich te hebben opgehangen, hoewel er geen afscheidsbrief is gevonden.

Vlassis Kambouroglou, een rijke Griekse zakenman uit de wapenindustrie, is nu levenloos aangetroffen in een hotelkamer in Jakarta. Hij werd beschuldigd van omkoping en witwassen. Hij zou samen met onder meer de Griekse oud-minister van Defensie Akis Tsochatzopoulos 1,3 miljard dollar uit defensiecontracten hebben gestolen.

Rijke elite

Het Griekse parlement laat Yannis Stournaras, de huidige minister van Financiën, Papaconstantinou en Venizelos, getuigen zodat kan worden achterhaald wat het drietal weet over de Lagarde-lijst.

Mogelijk heeft Venizelos de lijst lange tijd achtergehouden om zo partijleden de hand boven het hoofd te houden. De Lagarde-lijst bevat niet alleen namen van Griekse belastingontduikers. Er staan zo’n 22.000 rijke mensen uit verschillende EU-lidstaten op die Zwitserse bankrekeningen hebben. De rijke elite uit andere landen loopt dan ook het risico te worden ontmaskerd in deze corruptiezaak.

De onthulling komt op een cruciaal moment nu de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Athene is voor overleg met haar Griekse collega Samaras. Griekenland staat onder druk om nog meer bezuinigingen door te voeren, zodat het aan de voorwaarden van de Europese noodhulp kan blijven voldoen.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Ik kan jullie verzekeren dat ik in ieder geval niet op die lijst zal voorkomen.

  ik heb alleen maar wat geld in een ouwe sok

  0 likes
 2. Ja en als Merkel dan naar griekenland komt, staan ze haar op te wachten met vlaggen met hakenkruisen duitse uniformen etc. omdat Duitsland en nederland er op staat, dat het geleende geld wordt terug betaald.http://www.telegraaf.nl/dft/13053142/__Merkel_in_het_hol_van_de_leeuw__.html Ons geld waardoor wij meer zijn gaan betalen en dan zo,n onthaal??Laat ze nu maar de spiegel voor ogen houden, en hun eigen elite de nek omdraaien,met hun vriendendienstjes en gecreerde baantjes.Wat een waardering, en hoe het voor ons als burgers voelt, dat kunnen de stakkers niet eens bedenken.Terwijl het op de pof, van ons geld verder wegzakt.Zootje!!

  0 likes
 3. De lijst met namen zou onrechtmatig verkregen zijn ,dat was een reden om deze lijst niet te gebruiken!
  Rare reden,het geld wat door fraude is verkregen was toch ook onrechtmatig?
  Hopelijk worden de landen die nog steeds geld willen lenen aan Griekenland nu wakker!
  Wij lenen geld aan aan land wat bol staat van de fraudeurs,deze zullen opnieuw hun kans grijpen en met ONS geld frauderen.

  0 likes
 4. Sometime,s Love is a loaded gun, and sometime,s is it, shoot to kill.Als de elite in griekenland die maar weet!!!En anders moeten wij burgers dat maar eens duidelijk maken aan de Griekse burgers.Wat een dankbaarheid Bah.

  0 likes
 5. [quote name=”Hunting Wolf”] Laat ze nu maar de spiegel voor ogen houden, en hun eigen elite de nek omdraaien,met hun vriendendienstjes en gecreerde baantjes.Wat een waardering, en hoe het voor ons als burgers voelt, dat kunnen de stakkers niet eens bedenken.Terwijl het op de pof, van ons geld verder wegzakt.Zootje!![/quote]

  Mis…
  De elite profiteert wereldwijd van die cash verschuiving. Geen enkele werkman uit geen enkel Europees land zal daar iets van zien. Alleen betalen. Maar het werkvolk beseft dit nog niet. Diegene die met die vlaggetjes staan te zwaaien zijn óf te dom om het te snappen (en neem ze het eens kwalijk), óf ze zijn betaald om daar te gaan staan zodat “wij” ons geprovoceerd voelen. Het is zo’n misselijk spelletje…

  0 likes
 6. [quote name=”Hunting Wolf”]Ja en als Merkel dan naar griekenland komt, staan ze haar op te wachten met vlaggen met hakenkruisen duitse uniformen etc. omdat Duitsland en nederland er op staat, dat het geleende geld wordt terug betaald.http://www.telegraaf.nl/dft/13053142/__Merkel_in_het_hol_van_de_leeuw__.html Ons geld waardoor wij meer zijn gaan betalen en dan zo,n onthaal??Laat ze nu maar de spiegel voor ogen houden, en hun eigen elite de nek omdraaien,met hun vriendendienstjes en gecreerde baantjes.Wat een waardering, en hoe het voor ons als burgers voelt, dat kunnen de stakkers niet eens bedenken.Terwijl het op de pof, van ons geld verder wegzakt.Zootje!![/quote]
  Eerste heeft de elite het gedaan, nu weer het (griekse) volk, zo kunnen we nog wel ff vooruit…ik stel voor dat we zowel het volk als de elite over de kling jagen, dan leren ze het wel af!

  0 likes
 7. Als je Leonidas Tzanis zoekt op wiki is die pagina kort geleden verwijderd en de plaatser heeft een ban gekregen?
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qXUw9AfEevcJ:en.wikipedia.org/wiki/Leonidas_Tzanis+Leonidas+Tzanis&cd=5&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  0 likes
 8. Een overheid is verantwoordelijk voor fin. wanbeleid, het struct. meer uitgeven dan het ontvangt, wat is de oplossing, klagen over het geld dat is misgelopen.

  Uiteraard moet er een lijst komen met namen van politici die actief het beleid van meer uitgeven dan ontv. hebben uitgevoerd, niet alleen in Griekenl. maar over de hele wereld, dit zijn namelijk de echte fraudeurs. Omdat je geld via gelegaliseerde roof(lees belastingen) afdwingt van je burgers, maakt nog niet dat je dit tot ongekende hoogtes mag doordrijven.

  Een overheid mag gewoon simpelweg niet meer uitgeven dan het ontvang. Indien het dan sommige zaken niet kan doen is geen probleem, er is immers genoeg zwart geld om de zaken zelf te regelen.

  Het gaat fout wanneer we stemmen voor partijen die meer en meer verantwoordelijkheid naar zich toe trekken, overheden laten groeien en groeien. “Een overheid die groot genoeg is om je alles te geven, is groot genoeg om je alles af te nemen. Nee dank u!

  0 likes
 9. Als je slim bent verkoop je je huis,en met het geld ga je een nieuw leven beginnen in het buitenland.Hier word je beroofd door ganzenveren figuren uit de V.O.C tijd.
  ook als je een hypotheek hebt op je huis mag dit niet de zaak hinderen

  0 likes
 10. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Hunting Wolf”]Ja en als Merkel dan naar griekenland komt, staan ze haar op te wachten met vlaggen met hakenkruisen duitse uniformen etc. omdat Duitsland en nederland er op staat, dat het geleende geld wordt terug betaald.http://www.telegraaf.nl/dft/13053142/__Merkel_in_het_hol_van_de_leeuw__.html Ons geld waardoor wij meer zijn gaan betalen en dan zo,n onthaal??Laat ze nu maar de spiegel voor ogen houden, en hun eigen elite de nek omdraaien,met hun vriendendienstjes en gecreerde baantjes.Wat een waardering, en hoe het voor ons als burgers voelt, dat kunnen de stakkers niet eens bedenken.Terwijl het op de pof, van ons geld verder wegzakt.Zootje!![/quote]
  Eerste heeft de elite het gedaan, nu weer het (griekse) volk, zo kunnen we nog wel ff vooruit…ik stel voor dat we zowel het volk als de elite over de kling jagen, dan leren ze het wel af![/quote]
  Dan eerst de elite maar. De rest hangen we appart.

  0 likes
 11. De OVERHEID zelve is het WAAROM van al de miserie, van de Recessie en de Depressie. Het is de Overheid die door haar wanbeleid miljoenen mensen in de miserie stort. De ironie is dat dit allemaal gebeurt onder het mom van Democratie en Socialisme terwijl we eigenlijk Marxisme, communisme en fascisme hebben. Het ergste is dat je van dit crapuul zonder bloedvergieten niet af geraakt…en dat het de fout van Het Volk is dat die aan de macht blijven.

  0 likes
 12. Het schermen met Hitler en hakenkruis, als men het met de Duitsers niet eens is, is zóóóó infantiel. Stel belachelijke Grieken die zoiets doet! Het is duidelijk een uiting van hun stupiditeit. Laten ze hun EIGEN leiders aan de schandpaal nagelen! ZIJ zijn het immers die de boel belazerd hebben!
  En die stompzinnige Sirtaki-dans met hun eeuwige Ouso-drank beginnen me óók de keel uit te komen. Los jullie crisis ZELF maar op! Ik kan geen Griek meer zien en vanaf nu eet ik GRATIS in elk Grieks restaurant. Grieken… stelletje profiteurs!

  0 likes
 13. En zo gaat de beerput steeds verder open.. ben benieuwd welke bekende Néderlandse namen de reveu gaan passeren..sja 22.000 namen..

  0 likes
 14. Ken hier in Nederland ook iemand die voor miljoenen de belasting ontduikt en ook nog eens legaal ook.

  0 likes
 15. [quote name=”henk”]Als je slim bent verkoop je je huis,en met het geld ga je een nieuw leven beginnen in het buitenland.Hier word je beroofd door ganzenveren figuren uit de V.O.C tijd.
  ook als je een hypotheek hebt op je huis mag dit niet de zaak hinderen[/quote]
  Hij slim, huis verkopen????? Aan wie???

  0 likes
 16. Christine Lagarde deugt zelf ook niet, als ze oprecht is, geeft ze de lijst openbaar. Maar van het IMF deugt ook weinig, voeren politiek en daar is het fonds niet voor opgericht!

  0 likes
 17. [quote name=”Westbound”]Het schermen met Hitler en hakenkruis, als men het met de Duitsers niet eens is, is zóóóó infantiel. Stel belachelijke Grieken die zoiets doet! Het is duidelijk een uiting van hun stupiditeit. Laten ze hun EIGEN leiders aan de schandpaal nagelen! ZIJ zijn het immers die de boel belazerd hebben!
  En die stompzinnige Sirtaki-dans met hun eeuwige Ouso-drank beginnen me óók de keel uit te komen. Los jullie crisis ZELF maar op! Ik kan geen Griek meer zien en vanaf nu eet ik GRATIS in elk Grieks restaurant. Grieken… stelletje profiteurs![/quote]
  Misschien is het toch niet zo raar. Als je de geschiedenis mag geloven was het Nazi plan 1 europa. Dit kon dmv oorlog en optie 2 economie. De oorlog heeft niet gewerkt dus nu maar via economie. Neemt niet weg dat veel Duitser die ik ken niks maar dan ook niks meer met dit soort dingen vandoen willen hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd ...

betogers

Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam waren gisteren ...