Het Complot

Veel ophef over Lagarde-lijst van Europese fraudeurs

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel ophef over een lijst met daarop de namen van rijke Grieken met een Zwitserse bankrekening die worden onderzocht wegens fraude en belastingontduiking.

De zogeheten Lagarde-lijst werd vorige week door de Griekse oud-minister van Financiën Evangelos Venizelos overhandigd aan premier Antonis Samaras.

Venizelos gaf toe dat hij de lijst al een paar maanden in bezit had toen hij minister van Financiën was, maar de informatie niet had gebruikt omdat het materiaal ‘onrechtmatig verkregen was’.

Wapenindustrie

Venizelos had de lijst op zijn beurt gekregen van weer een andere Griekse oud-minister van Financiën, Giorgos Papaconstantinou, die de namen in 2010 had ontvangen van Christine Lagarde toen ze nog minister van Financiën was. Ze is nu hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Griekse fraudewaakhond SDOE zit inmiddels op de zaak. Twee mannen die op de lijst staan zijn al dood teruggevonden. Leonidas Tzanis, een voormalig Griekse minister die werd onderzocht, leek zich te hebben opgehangen, hoewel er geen afscheidsbrief is gevonden.

Vlassis Kambouroglou, een rijke Griekse zakenman uit de wapenindustrie, is nu levenloos aangetroffen in een hotelkamer in Jakarta. Hij werd beschuldigd van omkoping en witwassen. Hij zou samen met onder meer de Griekse oud-minister van Defensie Akis Tsochatzopoulos 1,3 miljard dollar uit defensiecontracten hebben gestolen.

Rijke elite

Het Griekse parlement laat Yannis Stournaras, de huidige minister van Financiën, Papaconstantinou en Venizelos, getuigen zodat kan worden achterhaald wat het drietal weet over de Lagarde-lijst.

Mogelijk heeft Venizelos de lijst lange tijd achtergehouden om zo partijleden de hand boven het hoofd te houden. De Lagarde-lijst bevat niet alleen namen van Griekse belastingontduikers. Er staan zo’n 22.000 rijke mensen uit verschillende EU-lidstaten op die Zwitserse bankrekeningen hebben. De rijke elite uit andere landen loopt dan ook het risico te worden ontmaskerd in deze corruptiezaak.

De onthulling komt op een cruciaal moment nu de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Athene is voor overleg met haar Griekse collega Samaras. Griekenland staat onder druk om nog meer bezuinigingen door te voeren, zodat het aan de voorwaarden van de Europese noodhulp kan blijven voldoen.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
9 jaren geleden

Ik kan jullie verzekeren dat ik in ieder geval niet op die lijst zal voorkomen.

ik heb alleen maar wat geld in een ouwe sok

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ja en als Merkel dan naar griekenland komt, staan ze haar op te wachten met vlaggen met hakenkruisen duitse uniformen etc. omdat Duitsland en nederland er op staat, dat het geleende geld wordt terug betaald.http://www.telegraaf.nl/dft/13053142/__Merkel_in_het_hol_van_de_leeuw__.html Ons geld waardoor wij meer zijn gaan betalen en dan zo,n onthaal??Laat ze nu maar de spiegel voor ogen houden, en hun eigen elite de nek omdraaien,met hun vriendendienstjes en gecreerde baantjes.Wat een waardering, en hoe het voor ons als burgers voelt, dat kunnen de stakkers niet eens bedenken.Terwijl het op de pof, van ons geld verder wegzakt.Zootje!!

Netty
Netty
9 jaren geleden

De lijst met namen zou onrechtmatig verkregen zijn ,dat was een reden om deze lijst niet te gebruiken!
Rare reden,het geld wat door fraude is verkregen was toch ook onrechtmatig?
Hopelijk worden de landen die nog steeds geld willen lenen aan Griekenland nu wakker!
Wij lenen geld aan aan land wat bol staat van de fraudeurs,deze zullen opnieuw hun kans grijpen en met ONS geld frauderen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Sometime,s Love is a loaded gun, and sometime,s is it, shoot to kill.Als de elite in griekenland die maar weet!!!En anders moeten wij burgers dat maar eens duidelijk maken aan de Griekse burgers.Wat een dankbaarheid Bah.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x