Buitenland

Beweging van Niet-Gebonden Landen pleit voor nucleaire ontwapening

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Beweging van Niet-Gebonden Landen heeft het belang van de wereldwijde nucleaire ontwapening maandag benadrukt.

De beweging, die zich niet gebonden voelt aan de twee grote bestaande machtsblokken, is van mening dat alle landen die beschikken over kernwapens hun arsenaal moeten vernietigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat zei de Iraanse VN-ambassadeur Mohammad Khazaei tegenover de ontwapeningscommissie van de Verenigde Naties.

Algehele ontwapening

Hij benadrukte namens de lidstaten van de Beweging van Niet-Gebonden landen, die meer dan de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen, het belang van algehele ontwapening. De organisatie is bezorgd vanwege het langzame proces van wereldwijde denuclearisering.

De beweging, waar 120 landen lid van zijn, is ook voorstander van onderzoek naar en de productie van kernenergie voor vreedzame doeleinden. Bijna twee derde van de VN-lidstaten is ook lid van de Beweging van Niet-Gebonden Landen. In september heeft Iran het voorzitterschap overgenomen van Egypte.

Kernstopverdrag

Oud-Sovjetleider Michail Gorbatsjov heeft kritiek geuit op de Verenigde Staten omdat het land volgens hem te weinig doet om zijn kernwapens te ontmantelen. “Wat moet er met kernwapens gebeuren? We moeten van ze af zien te komen,” zei hij in een interview met de organisatie achter het kernstopverdrag (CTBT). “De Amerikanen blijven nog militair superieur, maar zij vermijden de kwestie.”

Het kernstopverdrag verbiedt alle kernwapenexplosies in elke omgeving, zowel voor militaire als civiele doelen. Het verdrag is nog niet in werking aangezien 44 specifieke landen het verdrag moeten ratificeren. De landen die dit nog niet hebben gedaan zijn China, Colombia, Egypte, Indonesië, Iran, Israël en de Verenigde Staten. “Het kan niet langer zo doorgaan, het kernstopverdrag moet in werking treden,” benadrukte Gorbatsjov.

Verliezen

Hoofd van de commissie voor economisch beleid en ondernemerschap van de Russische Staatsdoema Yevgeny Fyodorov concludeerde na de jaarlijkse topontmoeting van het Aziatisch-Pacifisch samenwerkingsverband APEC, dat de Verenigde Staten langzamerhand hun grip beginnen te verliezen op de wereldeconomie en -politiek. De macht en invloed van andere landen, waaronder Rusland en China, neemt daarentegen toe, aldus Fyodorov.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Ook ik pleit voor het vernietigen van alle kernwapens.

ik hoop dat dat wat extra gewicht in de schaal legt

yogi
yogi
11 jaren geleden

De niet gebonden landen .. serieus ? , iets te vaak naar Babylon 5 gekeken ..

Maar buiten dat om . .top dat ze zich ervoor inzetten

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Was Rusland onder Gorbatsjov verder gegaan, had de wereld er totaal anders uitgezien dan nu.Maar ja er moest zonodig een kwallebal een staatsgreep plegen, en ook nog wel drankorgel met zijn ontzettende vage visie over de wereld, en hoe een land te besturen.Het enige wat het kon was wat dom zuipen, en wat dom lachen.Zelfs Clinton lachte mee want, die had een makkie aan die gast.Gorbatsjov ziet tenminste dat als een kat in het nauw gedreven wordt, deze rare sprongen kan maken.Poetin ziet dit trouwens ook niet.Ik wou dat die kernbommen niet bestonden maar eenmaal uitgevonden???Krijg ze maar eens weer weg!!En o wee vergeet criminele organisantie,s ook niet.Maar waar de wil is moet de weg zijn, en anders kappen we een compleet nieuwe weg, tenslotte zijn we hier toch op ontdekkingsreis???Dus hakken en kappen!!

m&m
m&m
11 jaren geleden

wat is wijsheid,misschien hebben die rot kernwapens wel een totale oorlog tegen gehouden?
wat denk je van chemische oorlogsvoering en niet te vergeten biologisch.
het denken van mensen moet veranderen ipv elkaar naar het leven te staan.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x