Homepagina » Buitenland » Noord-Korea ageert niet, maar reageert. Lees hier wat de echte oorzaken zijn van de oplopende spanningen
Noord-Korea ageert niet, maar reageert. Lees hier wat de echte oorzaken zijn van de oplopende spanningen

Noord-Korea ageert niet, maar reageert. Lees hier wat de echte oorzaken zijn van de oplopende spanningen

Als je een mening hebt over Noord-Korea die afwijkt van die van politici en de mainstream media, krijg je al snel het verwijt dat je een voorstander van het Noord-Koreaanse regime bent.

Zeggen dat de oorzaken van de oplopende spanningen vooral aan de overkant van de Stille Oceaan moeten worden gezocht, is al helemaal uit den boze.

De historische praktijk wijst uit dat sancties tegen Noord-Korea nooit hebben gewerkt, maar toch heeft de VS onlangs weer nieuwe economische sancties opgelegd aan het communistische land.

Volslagen onzin

Is de angst in Noord-Korea voor een Amerikaanse aanval gegrond?

Tijdens de Koreaanse Oorlog werden in het noorden van Korea meer bommen afgeworpen dan in het Verre Oosten tijdens de hele Tweede Wereldoorlog.

Daarbij kwamen minstens drie miljoen Koreanen, oftewel 10 procent van de toenmalige bevolking, om het leven.

Dat een klein land als Noord-Korea, dat de meeste Amerikanen niet eens kunnen aanwijzen op de wereldkaart, een bedreiging vormt voor een militaire grootmacht als de VS is volslagen onzin.

Libië of Irak

Het Noord-Koreaanse regime zegt openlijk kernwapens te ontwikkelen om te voorkomen dat ze zullen eindigen zoals Libië of Irak.

Ondertussen heeft de VS al meer dan 100 militaire bases gebouwd in het Verre Oosten. En dat aantal neemt nog altijd toe.

Reageert

In 1994 sloot Noord-Korea een akkoord met de VS om geen kernwapens te ontwikkelen in ruil voor een aantal toezeggingen. Dat akkoord werd opgezegd door George W. Bush.

In 2005 werd er opnieuw een akkoord gesloten. Noord-Korea zou een kernreactor krijgen voor medische doeleinden en het kernwapenprogramma staken. Bush leverde de kernreactor nooit.

Het land ageert dus niet, maar reageert.

[De Wereld Morgen]


Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Die verrekte kl*te Amerikanen moeten eerst eens hun eigen zooi binnenslands oplossen.
  Schandalig waar ze daar allemaal mee bezig zijn. Een toneelstuk van Jan Klaassen en Katrhein is nog interessanter en leuker om na te kijken. Waarom moet er weer gedreigd worden om een land binnen te vallen. Laat ze daar lekker in Noord Korea, ze doen niemand onrecht aan en de eigen bevolking staat achter het soort regime dat Noord korea hanteerd.
  Kan werkelijk niet bevatten waarom Amerika (Pinokkio land) zijn neus weer in andermans zaken moet steken. Alles wat Amerika doet staat haaks tegenover vrede stichten of vechten tegen terrorisme.
  Amerika speelt RISK en tot nu toe niemand die ze een halt toe roept, tegendeel, ze worden door onze regeringen gesteund ongeacht wat wij ervan vinden. Ja ik maak me zorgen waar dit alles uiteindelijk naar toe zal leiden, niet veel goeds denk ik. Wat ik wel weet is dat ik voorop zal lopen als we als mens opstaan en het recht met bepaalde dingen in eigen handen nemen.

  26 likes
  • Amerika is de terrorist!!!

   27 likes
  • En vergeet vooral Venezuela niet, staat nu ook op de lijst van Trump

   8 likes
   • Klopt Henk Azie…. er is door Pinokkio land al aagegeven dat millitaire ingrijpen tot de mogelijkheden behoort. Niemand die een vlieg kwaad doet daar in Venezuela nog mensen uit andere landen. Maar nee Amerika ziet Venezuela als een bedrijging. Te triest voor woorden toch. Gebasseerd op niksssssssssssss

    6 likes
  • De yankees zitten ook werkelijk overal!!! Nu ook al op een eiland in de buurt van Korea. Geen wonder dat de hele wereld zich bedreigd voelt en daartegen ageert. Las eens dat ze op meer dan 200 plekken in de wereld gestationeerd zijn…. En dan wordt er op het NOS journaal elke dag weer gehamerd op “de dreiging uit Rusland”. ALs ik dit zo volg dan zit die dreiging in de hele wereld . Bij al die meer dan 200 Americano’s.

   9 likes
 2. Waarom heb ik toch nooit last gehad van Noord-Korea, maar altijd wel van de Verenigde Staten? Hoeveel oorlogen kennen we wel niet van de Amerikanen?

  28 likes
 3. Noord Korea zit niet onder het juk van Rothschild en het heeft kostbare mineralen in de grond zitten.
  Een beetje hetzelfde verhaal als Irak dus en als ze er dus binnenvallen zullen ook zij in werkelijkheid wel geen atoombom hebben. Hoe lang kan dit nog doorgaan ?

  25 likes
 4. [ Dat een klein land als Noord-Korea, … , een bedreiging vormt voor een militaire grootmacht als de VS is volslagen onzin. ]

  Nou, als ik 10.000 kalasjnikovs in huis heb, maar de buurman heeft 1 Leopard tank in de tuin, dan schijt ik toch echt bagger hoor.

  En zelfs als ik 10 Leopard tanks in mijn tuin heb staan is het een kwestie van wie het eerst schiet. Het resultaat is dat mijn huis in puin zal liggen, zelfs al ik daarna mijn buurmans huis in puin schiet. Kortom, twee verliezers.

  Groot of klein maakt dus niet meer zoveel uit, als je heel Noord Korea plat gooit ben je nog steeds verliezer als Los Angelos niet meer bestaat.

  7 likes
 5. iedereen lult wel makkelijk dat Amerika de boosdoener is maar de waarheid is toch echter dat wij als mensheid zijnde geen vijanden van elkaar zijn!.

  Waar wij als mensheid mee te maken hebben zijn interdimensionale/buitenaardse krachten of je het nou gelooft of niet vroeg of laat kom je er wel achter deze feit. Wij mensen behoren tot de aarde en zij niet en willen de aarde claimen vandaar al doe oorlogen valt het kwartje?

  2 likes
  • Waarom oorlogen doorgaan zoals het gaat is simpelweg door ons mensen wij voeden hun als het ware. Door middel van alllerlij mind control technieken! Ken jezelf en je zal het universum kennen dit is must have eenmaal dit gerealiseerd ben je heel erg moeilijk te manipuleren en dat is precies hetgeen zei niet willen dat je dat herinnerd wie je bent in essentie een multi dimensionale licht wezen met een ziel die oneindig is ondenkbaar krachtige wezens zijn wij!

   5 likes
   • IK ben toch meer van mening dat er meer achter zit raar dat eeuwen oude kennis meerde beschavingen compleet verloren is gegaan dat je groepen mensen ziet. bedoel ik niet de macht hebbers maar mensen die zich zelf belangrijk vinden en mensen hulp bieden als iemand hulp nodig heeft Waar komt dit weg.

    0 likes
  • wordt een simpele reactie Johan…. Wat een onzin!!

   2 likes
 6. Dit is allemaal weer nep…………weer een `FALSE FLAG`!

  6 likes
 7. [ Tijdens de Koreaanse Oorlog werden in het noorden van Korea meer bommen afgeworpen dan in het Verre Oosten tijdens de hele Tweede Wereldoorlog. ]

  En in Vietnam was dat nog veel meer.
  En in Irak was dat op zijn beurt weer veel meer dan Vietnam.
  En zo voorts.
  Dus dat zegt niks over Korea, meer over de kracht van de bommen en de ontwikkeling van de oorlogsvoering.

  6 likes
 8. Wie stopt de amerikanen aub

  4 likes
 9. De VS is zelf bezet gebied. De globalisten zijn er de baas. Lees zojuist dat de motoren van de Koreaanse raketten worden geleverd door de bekende fabrikant in Oekraïne.
  U weet wel dat, middels een bloedige coup, in handen is gekomen van de globalisten.
  = de cirkel rond.

  Kim is klaargestoomd, lees geprogrammeerd, voor zin rol in Wenen.
  Stalin en Hitler (beide ook Rothschild bastaarden; volgens Greg Hallett & Bridget Hitler) beide getraind in het Tavistock Institute voor de Eerste Wereldoorlog (zie ook: http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=76411.0) en beiden net als Trotsky, Freud en Tito wonend in het hart van Wenen rond 1913:
  http://the-tap.blogspot.nl/2013/04/1913-when-hitler-trotsky-tito-freud-and.html

  “At this point it clearly is the case that under the erratic 32-year-old Swiss-educated Kim Jong Un, Washington has found the perfect boogie man to scare South Korea and Japan into embracing
  Washington’s agenda to maximize pressure, military as well as economic, against Russia and against China.
  http://www.williamengdahl.com/englishNEO1Nov2016.php

  Moet u zich eens voorstellen; Trump wordt door de ratten om hem heen gedwongen ‘pre-emptive’ 1 of meer kernwapens naar N.Korea te laten vuren.
  (waar gaan die inslaan? ref. de afzwaaiers eerder dit jaar op/richting een oud Syrisch militair vliegveld)
  Dan wordt – onvermijdelijk, en dat weten de Yanks, en de ratte – tegelijk ook Z-Korea radioactief.

  Seoul ligt op nog geen 100 km. van de grens. En Pyongyang bijna 200 km.
  vgl. de afstand Antwerpen – A’dam.
  Een kernbom op Antwerpen zal tot in Breda schade veroorzaken, en fall out tot boven de grote rivieren.
  Leg dan maar es uit waar het element van verdediging van Z-Korea tegen N-Korea in zit.

  De globalisten zijn al aan het zgn. strip-mining in Birma. Nu is N-Korea aan de beurt. Tevens een springplank inrichten voor de aanval op China, en Rusland op 2 fronten tegelijk. ‘Pivot to Asia’; nu het project in het M.O. dat gebied succesvol aan puin heeft geschoten, hebben de denktanks Azië op hun wenslijst gezet.

  Er is meer graafwerk nodig om deze ‘lead’ na te trekken. Aanwijzing van clandestiene wapenexport uit N-Korea naar de hot spots van de globalisten:
  North Korean Arms Transport Plane Part of CIA Sting Operation By Wayne Madsen Dec. 26, 2009
  The IL-76 plane was registered in the Republic of Georgia, a close military ally of the United States and Israel.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=11953

  Let op, hoe onze staatszender en de commerciële makers van nep-nieuws precies dezelfde story-telling uitventen en in bed liggen met de politiek.
  Een heksenjacht wordt ontketend op de niet-zo-sociale media om dissidente meningen te onderdrukken; de makers van nep-nieuws in de kartelmedia blijven buiten schot. Laat zich raden waarom, en wat de gevolgen zijn.
  Tenslotte: in tijden van oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer.

  3 likes
 10. wat te denken waarom kim guam wil aanvallen o.a. de goudmijn in combi met Rio Tinto en fraude. Zie waar de goudmijnen en goudopslagen zijn en waar chaos heerst

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

presidentskandidaat

Presidentskandidaat Tulsi Gabbard haalt hard uit: ‘Iedereen weet dat Hillary Clinton een oorlogsstoker is!’

Presidentskandidaat Tulsi Gabbard heeft op tv gezegd ...