Buitenland

Noord-Korea ageert niet, maar reageert. Lees hier wat de echte oorzaken zijn van de oplopende spanningen

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je een mening hebt over Noord-Korea die afwijkt van die van politici en de mainstream media, krijg je al snel het verwijt dat je een voorstander van het Noord-Koreaanse regime bent.

Zeggen dat de oorzaken van de oplopende spanningen vooral aan de overkant van de Stille Oceaan moeten worden gezocht, is al helemaal uit den boze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De historische praktijk wijst uit dat sancties tegen Noord-Korea nooit hebben gewerkt, maar toch heeft de VS onlangs weer nieuwe economische sancties opgelegd aan het communistische land.

Volslagen onzin

Is de angst in Noord-Korea voor een Amerikaanse aanval gegrond?

Tijdens de Koreaanse Oorlog werden in het noorden van Korea meer bommen afgeworpen dan in het Verre Oosten tijdens de hele Tweede Wereldoorlog.

Daarbij kwamen minstens drie miljoen Koreanen, oftewel 10 procent van de toenmalige bevolking, om het leven.

Dat een klein land als Noord-Korea, dat de meeste Amerikanen niet eens kunnen aanwijzen op de wereldkaart, een bedreiging vormt voor een militaire grootmacht als de VS is volslagen onzin.

Libië of Irak

Het Noord-Koreaanse regime zegt openlijk kernwapens te ontwikkelen om te voorkomen dat ze zullen eindigen zoals Libië of Irak.

Ondertussen heeft de VS al meer dan 100 militaire bases gebouwd in het Verre Oosten. En dat aantal neemt nog altijd toe.

Reageert

In 1994 sloot Noord-Korea een akkoord met de VS om geen kernwapens te ontwikkelen in ruil voor een aantal toezeggingen. Dat akkoord werd opgezegd door George W. Bush.

In 2005 werd er opnieuw een akkoord gesloten. Noord-Korea zou een kernreactor krijgen voor medische doeleinden en het kernwapenprogramma staken. Bush leverde de kernreactor nooit.

Het land ageert dus niet, maar reageert.

[De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
6 jaren geleden

Waarom heb ik toch nooit last gehad van Noord-Korea, maar altijd wel van de Verenigde Staten? Hoeveel oorlogen kennen we wel niet van de Amerikanen?

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Die verrekte kl*te Amerikanen moeten eerst eens hun eigen zooi binnenslands oplossen.
Schandalig waar ze daar allemaal mee bezig zijn. Een toneelstuk van Jan Klaassen en Katrhein is nog interessanter en leuker om na te kijken. Waarom moet er weer gedreigd worden om een land binnen te vallen. Laat ze daar lekker in Noord Korea, ze doen niemand onrecht aan en de eigen bevolking staat achter het soort regime dat Noord korea hanteerd.
Kan werkelijk niet bevatten waarom Amerika (Pinokkio land) zijn neus weer in andermans zaken moet steken. Alles wat Amerika doet staat haaks tegenover vrede stichten of vechten tegen terrorisme.
Amerika speelt RISK en tot nu toe niemand die ze een halt toe roept, tegendeel, ze worden door onze regeringen gesteund ongeacht wat wij ervan vinden. Ja ik maak me zorgen waar dit alles uiteindelijk naar toe zal leiden, niet veel goeds denk ik. Wat ik wel weet is dat ik voorop zal lopen als we als mens opstaan en het recht met bepaalde dingen in eigen handen nemen.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Noord Korea zit niet onder het juk van Rothschild en het heeft kostbare mineralen in de grond zitten.
Een beetje hetzelfde verhaal als Irak dus en als ze er dus binnenvallen zullen ook zij in werkelijkheid wel geen atoombom hebben. Hoe lang kan dit nog doorgaan ?

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Dit is allemaal weer nep…………weer een `FALSE FLAG`!

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x