Gezondheid

Slagroomtaart HEMA ‘staat bol van de E-nummers’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

HEMA heeft 65 ingrediënten nodig om van een slagroomtaart een Sinterklaastaart te maken. Er zitten onder andere 3 aroma’s, 7 emulgatoren, 3 soorten cellulose (houtvezel) en liefst 28 E-nummers in.

Bovendien kleurt de banketbakkersroom niet geel dankzij eierdooiers, maar door annatto en riboflavine, zo meldt voedselwaakhond Foodwatch.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het vetgehalte van de magere melk is aangevuld met geharde plantaardige vetten. De melksmaak komt van melkaroma.

Glucose-fructosestroop

HEMA is één van de bekendste en populairste merken. De beste winkelketen van 2011 biedt E-nummers die allergische reacties of winderigheid kunnen veroorzaken, omstreden glucose-fructosestroop en dierlijke ingrediënten. In sommige gevallen bevat glucose-fructosestroop hoge concentraties kwik.

Alleen op de website van HEMA kun je de productinformatie over de taart vinden. HEMA bakt zijn taarten zelf en weet dus welke ingrediënten worden gebruikt. Toch is die informatie niet toegankelijk wanneer een consument de taart koopt.

Hyperactiviteit

HEMA beweert geen conserveermiddelen te gebruiken in zijn gebak. Toch zit het conserveermiddel E270 in de taart verwerkt. Het ingrediënt wordt echter vermeld als ‘voedingszuur’.

De taart van Sinterklaas is zo gemaakt dat kinderen er enthousiast van worden. HEMA weet net als alle voedselproducenten dat kinderen vaak de dienst uitmaken in de winkel en dus stijgen de budgetten voor kindermarketing van ongezonde producten, met nog meer kinderen met overgewicht als gevolg.

In de Sinterklaastaart verwerkt HEMA ook een synthetische kleurstof en verschillende E-nummers die allergische reacties kunnen oproepen: E120, E132 en E477. E120 wordt bovendien in verband gebracht met hyperactiviteit.

Bron: Foodwatch.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rosa
Rosa
11 jaren geleden

Soso! Arme consumenten en arme Hema. Gelukkig heb ik mijn kinderen taartvrij opgevoed. Taart is flauwekulvoer, nergens goed voor, duur, vetmakend en slecht voor je gebit. Wat heb ik me er vaak schuldig onder gevoeld.

Chrissebis
Chrissebis
11 jaren geleden

Niet alleen die van de Hema, ook de z.g.n. ‘echte’ banketbakkers gebruiken een zooi chemische en kunstmatige shit waarmee ze een taart (lees bom) maken.

Komt ie weer,

Stroop de mouwen op, t.v uit, koop zuivere ingredienten en bak uw eigen taart, simpel en heeeeeeeeerlijk 🙂

biff
biff
11 jaren geleden

Kielhalen die bakker

Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

Cellulose is geen houtvezel. Het zit wel in houtvezel, maar wordt door alle groene planten aangemaakt. Het is de structurele component van de celwand van planten. Cellulose is ook de meest voorkomende organische stof op aarde, ongeveer 1/3 van alle plantaardig materiaal is cellulose.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x