Homepagina » Buitenland » “Google nauw betrokken bij campagne Hillary Clinton, zal verkiezingen manipuleren”
"Google nauw betrokken bij campagne Hillary Clinton, zal verkiezingen manipuleren"

“Google nauw betrokken bij campagne Hillary Clinton, zal verkiezingen manipuleren”

De Amerikaanse techreus Google is nauw betrokken bij de presidentscampagne van Hillary Clinton, zo heeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange onthuld tijdens een televisietoespraak.

“Google is direct betrokken bij de campagne van Hillary Clinton,” citeerde persbureau Sputnik hem. De journalist achter ’s werelds meest bekende klokkenluiderwebsite deed zijn uitspraken tijdens het forum ‘Nieuw journalistiek tijdperk: vaarwel aan de internationale mainstream media’ in Moskou.

Assange kan rekenen op bijval van gedragspsycholoog dr. Robert Epstein, die tot de conclusie is gekomen dat zoekmachines de verkiezingen steeds meer beïnvloeden.

Heel geheimzinnige organisatie

Hoe hoger een kandidaat in de zoekresultaten staat, hoe meer stemmen die persoon krijgt, aldus Epstein. Het gaat daarbij niet om een paar stemmen, maar om ‘heel veel stemmen’. “Mensen zijn getraind om te geloven dat hogere plaatsen in de zoekresultaten ‘beter’ zijn ‘meer op waarheid berusten’.

Afgelopen jaar zette voormalig Google-topman Eric Schmidt het bedrijf The Groundwork op, puur en alleen om Hillary Clinton in het Witte Huis te krijgen. “Het is een heel geheimzinnige organisatie en er wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikgemaakt van technieken die ervoor zorgen dat de stemmen in november naar Hillary Clinton gaan,” zei Schmidt.

Als Clinton wordt gekozen, zal volgens Assange de vrijheid van meningsuiting in gevaar komen. “We weten wat ze zal doen,” zei de klokkenluider. “We hebben gezien wat ze in Libië heeft gedaan. En ze heeft de Libische wapens vervolgens naar Syrië gestuurd.”

Geheim genootschap

“Google is nauw verweven met de macht in Washington,” ging hij verder. “Google heeft steeds meer de controle over de distributiekanalen en beïnvloedt op die manier het publiek.”

Vorig jaar zei Assange nog dat ‘Schmidt in een geheim genootschap zit dat logistieke ondersteuning geeft aan de presidentscampagne van Clinton’.

“Eric Schmidt staat heel dicht bij Barack Obama en Hillary Clinton,” zei hij. “Hij zit in een geheim genootschap dat logistieke ondersteuning geeft. Schmidt is daar het geheime wapen, dat weten weinig mensen. Obama, Clinton en Schmidt zitten in dezelfde familie.”

Google en Facebook zijn heel machtig, ze bepalen de manier van denken van miljarden mensen, aldus Assange. Hij sprak van digitale kolonisatie. “De internetreuzen bepalen welke informatie doorgegeven mag worden. Wat controversieel is, wordt geweerd.”

Assange noemde Clinton tijdens zijn videotoespraak ‘een havik die graag oorlogen start’. Ze vormt in zijn ogen een bedreiging voor de vrede. Op 8 november kiest Amerika een nieuwe president.

[Sputniknews, RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • BerendW schreef:

  Google is Illuminati.

  13 likes
 • En wat zou het wie wat gaat worden. We weten allang dat het niet uitmaakt wie president gaat worden. Die is alleen maar een marionet. Veel erger is hoe snel Clinton een oorlog gaat starten (in opdracht van) want Amerikanen zitten alweer te lang zonder oorlog (lees inkomsten wapenlobby)

  7 likes
 • Henkvdtak schreef:

  Wij zijn, als Nederlands en Europees volk, geen haar beter en lopen al jaren met grote hoeveelheden boter op ons hoofd. Kopen een JSF van de ‘leugenachtige’ Amerikanen en denken dat we een hypermodern jachtvliegtuig hebben gekocht á € 180 miljoen. Vervolgens blijkt de F35 gewoon een kopie te zijn van een Russisch jachtvliegtuig wat al jaren geleden het luchtruim koos. Door de ‘lobby’ in Den Haag en Brussel zijn we dus weer gewoon in het ‘pak genaaid’ maar aar hoor je niemand over. Als Clinton aan de macht komt dan zal dit uitmonden in een 3e wereld oorlog, met als grote verliezer Europa.

  4 likes
 • Kalki schreef:

  Beiden vertegenwoordigen de anti-Christ, Hillary Clinton en Donald Trump.

  3 likes
 • Berenbotje schreef:

  Tegenwoordig weet je echt niet meer wie of wat je moet geloven. Volgens mij liegt heel de wereld. Het beste is om op je instinct te vertrouwen, lijkt me.

  2 likes
 • luna schreef:

  als h(e)illery president wordt is het echt helemaal kaar hier op aarde, zij zal als een bloeddorstig monster over de wereld gaan heersen, of ze nu wel of niet een marionet is. zij zal over lijken gaan, is wel bewezen met haar verleden als buitenlands minister.. het waren toch echt haar woorden die ze sprak
  ( benchazi) de vlam sleg toen overal in het midden oosten in de pan, echt.. die vrouw is een shape shifter
  Trump is grappig, maar hij wordt op 4 juli neergeknalt is mijn gevoel, in ieder geval gaat het niet goed gaan..

  Putin is de enige die voet bij stuk durft te houden en zich door niets laat intimideren
  rat of niet.. hij is een geliefde voor het volk .. kunnen we her niet zeggen over pruttel rutte of willie wortel .. nee.. een argentijnse modepop bepaalt hier de inhoud van een staat.. ppff. we g ermee

  3 likes
 • frans schreef:

  Als een kandidaat nog niet 1 keer het woord vrede heeft genoemd in de campagne, stemt dan toch bijna een heel Amerikaans volk
  voor zo’n kandidaat?
  Hoe zombie zijn ze daar? Zombie is geen lelijk woord! Het zegt iets over hoe mensen als automaten doen en leven en denken.
  We leven toch steeds meer in een zelfbewustzijnscultuur? De wakkerworden kultuur.
  Waarin we meer en meer zelfbewust zouden kunnen worden . Als wij er maar voor zouden kiezen.
  Als je kiest voor meer zelfbewustzijn en wakker zijn en worden, kies je geen president in deze tijd die het woord wereldvrede niet kent of noemt..
  Ja, de natie die valt onder het sterrenbeeld tweelingen. Waarvan de planeet Mercurius de heersende planeet is.
  Hoe is het hen toch gelukt om de Noord-Zuid-oorlog te laten resulteren in de VS? Noord-Zuid, welke landen kampen daar ook al weer mee? en nu Europa en Afrika? (Noord-Zuid) Zijn we nog niet wakker? En laten we ons dit allemaal aanleunen?

  België lukt dat ook nog steeds niet! Die hebben nog steeds eigenlijk die Noord-Zuid-strijd. Ook sterrenbeeld Tweelingen trouwens.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Hitler dacht dat hij het duizend jarige rijk zal inluiden nee dus, Wel Jezus.

  1 likes
 • Freba schreef:

  De man met het kleine snorretje was geen lullig schildertje. Lees zijn boek maar. (overigens liggen een paar van zijn doekjes in een kluis in New York – sarcastisch gezegd; de plaats van zijn “vrienden”. Liever een Duizend Jarig Rijk, dan elke dag oorlog in de wereld.

  0 likes
 • x

  Check Also

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >