Gezondheid

Verband tussen Mexicaanse griepvaccin en slaapstoornis

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De langetermijneffecten van de opgezette Mexicaanse griepepidemie in 2009 en de massale vaccinatiecampagne die daarmee gepaard ging worden nu duidelijk in de vorm van een auto-immuunziekte.

Nieuw onderzoek in het tijdschrift Public Library of Science ONE bevestigt dat het Mexicaanse griepvaccin Pandemrix leidt tot narcolepsie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het vaccin wordt geproduceerd door de grote farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) en sinds de start van de vaccinatiecampagne is het aantal gevallen van narcolepsie onder kinderen en tieners jonger dan 17 jaar met 1700 procent gestegen.

1300 procent minder kans

Tussen 2002 en 2009 kreeg 0,31 op de 100.000 kinderen jonger dan 17 jaar narcolepsie, maar in 2010 schoot dat aantal omhoog naar 5,3 per 100.000. Markkhu Partinen van de Slaapkliniek in Helsinki en Hanna Nohynek van het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Welzijn in Finland hebben een verband aangetoond tussen Pandemrix en narcolepsie.

Kinderen die niet werden gevaccineerd met Pandemrix bleken 1300 procent minder kans te hebben om narcolepsie te krijgen dan kinderen die het vaccin wel kregen toegediend.

Hypocretine

De bevindingen hebben ertoe geleid dat functionarissen in Groot-Brittannië een eigen onderzoek zijn gestart naar het verband tussen Pandemrix en narcolepsie in kinderen. Alhoewel het Britse Health Protection Agency (HPA) heeft verklaard dat de griepprik niet leidt tot narcolepsie, is het agentschap bezorgd dat Pandemrix ‘niet per definitie veilig is voor kinderen’.

In 2009 werd in het tijdschrift Nature Genetics bevestigd dat narcolepsie een auto-immuunziekte is die wordt veroorzaakt door missende hersencellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van hypocretine, een hormoon dat waakzaamheid stimuleert. Het Mexicaanse griepvaccin lijkt het immuunsysteem van jonge kinderen opdracht te geven essentiële hormoonproducerende cellen te vernietigen.

Bronnen: Telegraph.co.uk, Guardian.co.uk, Dailymail.co.uk en Sciencedaily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x