Archeologie

Is deze hamer 100 miljoen jaar oud?

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een OOPArt of ‘out-of-place artifact’ is een voorwerp dat gevonden is in ongebruikelijke aardlagen of tussen andere voorwerpen die thuishoren in een bepaald tijdperk, maar waar het betreffende voorwerp niet hoort. Een hypothetisch voorbeeld van een OOPArt is een laptop die men tussen de mummies vindt in een oud-Egyptisch graf.

In 1934 werd in de plaats London in de Amerikaanse staat Texas een hamer gevonden in een laag steen. Het gesteente is naar verluidt meer dan 100 miljoen jaar oud, wat betekent dat de hamer is gemaakt voordat er mensen waren om een dergelijk voorwerp te vervaardigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De hamer kwam in de jaren tachtig in handen van Carl Baugh. Hij speculeerde dat de atmosferische omstandigheden 100 miljoen jaar geleden hebben geleid tot een ras van reuzen. De hamer ligt nu in Baughs Creation Evidence Museum, waar replica’s worden verkocht aan bezoekers.

Baugh liet het artefact analyseren door het Battelle Laboratory in de staat Ohio. In hetzelfde lab zijn maanstenen van de NASA onderzocht. De hamer heeft een ongewone samenstelling: 96,6 procent ijzer, 2,6 procent chloor, 0,76 procent zwavel en geen koolstof.

De afwezigheid van koolstof is vreemd. Chloor wordt normaal gesproken niet aangetroffen in ijzer. In het ijzer zijn geen luchtbelletjes gevonden. De hamer bevat een laag ijzeroxide die roest voorkomt.

Scepticus Glen J. Kuban zei dat het gesteente materiaal kan bevatten wat meer dan 100 miljoen jaar oud is, maar dat het gesteente rond de hamer mogelijk een stuk jonger is. Rond artefacten vormt zich soms een laag kalksteen die niet ouder is dan 200 jaar.

Rond de hamer zijn echter fossielen gevonden die deel uitmaken van de oorspronkelijke formatie. De fossielen zijn niet aangetast. Dit zou erop kunnen wijzen dat de fossielen en de hamer uit dezelfde periode stammen. Koolstofdatering van de hamer in de jaren negentig leverde weinig op omdat de monsters besmet zouden zijn met recent organisch materiaal.

Het voorwerp is gevonden door een wandelaar en lag op een richel. Mogelijk is het losgekomen uit een grotere formatie. Baugh verklaarde dat een deel van het houten handvat van de hamer door de tijd heen in steenkool is veranderd. Op foto’s van de hamer is een zwart gedeelte te zien wat steenkool zou kunnen zijn. Dit is één van de vele objecten die ‘out of place’ zijn. Binnenkort zullen er meer van deze OOPArts voorbij komen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
10 jaren geleden

Misschien van Noah geweest.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Die hamer kan ook van een buitenaardse voorzitter geweest zijn die hier op Aarde iets wilde stichten.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik zie het anders!

Deze vorm van BEDROG is al meer dan 100 miljoen jaar oud.

Rob
Rob
10 jaren geleden

Of tijdreizigers die een grap wilden uithalen

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x