Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus lokt boze reacties uit: ‘Alle ongevaccineerden op een eiland zou ideale oplossing zijn’
osterhaus
Foto: Ab Osterhaus (WAidid CC BY 3.0)

Ab Osterhaus lokt boze reacties uit: ‘Alle ongevaccineerden op een eiland zou ideale oplossing zijn’

Het kabinet denkt na over nieuwe coronamaatregelen gericht op ongevaccineerden. Viroloog Ab Osterhaus zou het een ‘ideale oplossing’ vinden als zij allemaal op een eiland worden gezet, zei hij dinsdag in Op1.

Op de vraag hoe hij staat tegenover extra maatregelen voor ongevaccineerden antwoordde Osterhaus: “Je zou kunnen zeggen: zet ze allemaal op een eiland en dan laat ze het maar zien. Dat kan natuurlijk niet, dat zou een ideale oplossing zijn, maar dat is niet acceptabel.”

“Ik ben dierenarts en als wij bij dieren een mond-en-klauwzeeruitbraak hebben, dan zijn we heel rigoureus en dan is het opgelost,” zei de viroloog. “Dat kan niet bij mensen, dus dat kunnen we niet doen.”

“Je kunt aan de neus van de mensen niet zien of ze gevaccineerd zijn. Er is geen systeem om dat te vervolgen,” aldus Osterhaus.

Waarom geen kampen, Ab?

De viroloog krijgt op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen. “De vaccinazi’s zijn ongevaccineerden aan het dehumaniseren. Echt ziekelijk en veel schadelijker dan wat een virus kan aanrichten,” zegt freelance journalist Arno Wellens.

“Waarom geen kampen, Ab?” vraagt Jan Roos. “Prikkeldraad, hondjes, zoeklichten. Ook ideaal.”

Waar gaat dit heen?

Aster Berghe twittert: “Een dag nadat in De Afspraak openlijk gesproken werd over celstraffen voor ongevaccineerden ‘grapt’ in Nederland een staatsviroloog over het deporteren van die mensen naar een eiland.”

Het Belgische parlementslid Dries Van Langenhove reageert daarop: “Weet je wie ze ook eerst allemaal naar een eiland wilde verhuizen?” Hij verwijst naar het Madagaskarplan, een plan van de nazi’s om de Joden uit Europa te deporteren naar Madagaskar.

“Waar gaat dit heen?” vraagt Forum voor Democratie zich af.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
328 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Maar het is echt geen 1933-1939 hoor!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Er moet nu eindelijk eens een einde komen aan al dat onnodig Bezet houden van Ziekenhuisbedden….

NEDERLAND ONTZORGT

Dus voortaan geen Zorg meer voor mensen met Overgewicht met een BMI hoger dan 30, want je hebt je immers altijd ongeremd bij de McDonalds vol zitten vreten…Daarmee heb je dus het Recht op een Maagverkleining, Dotteren en/of Bypass-Operatie compleet verspeeld…Betaal dat voortaan maar lekker uit je eigen zak…met een Maatje 4XL moet dat makkelijk lukken…en anders haal je maar gewoon de broekriem aan….

Als je meer dan 10 uur per dag zittend doorbrengt op je werk of gewoon lekker thuis voor de buis…Dan neem je onverantwoorde risico’s op Hart- en Vaatziekten, Diabetes type II, Depressie & Kanker…Voor al deze specifieke kwaaltjes hoeft u op de Zorg dus niet meer te rekenen…Neem een hond, ga lekker een stukje fietsen en/of wandelen…Als u daar allemaal geen zin in heeft hang dan maar een AED naast de TV….

Sporters zorgen maar lekker voor zichzelf, je neemt immers Doelbewust allerlei risico’s & begeeft je in potentieel gevaarlijke situaties door plotselinge manoeuvres & onverwachte bewegingen te maken…Trappen naar elkaars benen, enkels & schenen, proberen elkaar te tackelen of Knock-out te slaan…Door dit soort roekeloze gedrag, neem je onverantwoorde risico’s op letsel, blessures en verwondingen daarmee heb je je recht op Zorg Verspeeld…game over..

Rokers hebben die Hartkwaaltjes, COPD & Longkanker allemaal aan zichzelf te danken…Je weet immers donders goed dat roken slecht voor je is…het staat notabene al jaren op de pakjes…ken je niet lezen dan?!Verwijtbaar gedrag dankzij een ongezonde levensstijl, voor een gebroken Been of Schedelbasisfractuur kunt u overigens wel gewoon bij de Zorg terecht…

Drinkt u meer dan twee glazen Alcohol per dag, dan bent u een Alcoholist en loopt u o.a. ernstig risico op Hart- en vaatziekten, Levercirrose, Korsakov & Kanker…dat leidt alleen maar tot het onnodig best houden van Ziekenhuisbedden…Dus voor uw Zorg kunt u voortaan alleen nog bij de Jellinek-Kliniek terecht…ff afkicken en na minimaal een jaar geheelonthouding zullen we uw Recht op Zorg opnieuw beoordelen…

Motorvoertuigenbestuurders die bij een Ongeluk betrokken raken hoeven niet te rekenen op enige clementie of bijstand van een Ambulance…Bel een Taxi, of ga lopen, zie maar hoe je weer thuiskomt dat is niet ons probleem…Door moedwillig & met opzet in je Automobiel te stappen om je te begeven tussen al die andere Medeweggebruikers, heb je immers willens & wetens het onaanvaardbare Risico genomen…Een ongelukje zit nu eenmaal in een klein hoekje dus wie zij billen brandt, moet op de blaren zitten…

Perm.
Perm.
1 maand geleden

Dictator Ab Osterhaus? Vroeger was hij toch een nietszeggende dierenarts? Omhooggevallen.

Boud
Boud
1 maand geleden

Ab Osterhaus, aan de naam te zien, misschien NAZI komaf? Hij lijkt wel op Klaus Schwab qua uiterlijk. Mmm ik vraag mij af.

x

Check Also

mars

Grote protestmars in Utrecht tegen coronabeleid: ‘Wij gaan winnen!’

In Utrecht is vandaag een grote protestmars ...

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

328
0
We lezen graag je reactie!x