Homepagina » Gezondheid » Verband tussen verzorgingsproducten en diabetes
Huidverzorgingsproduct

Verband tussen verzorgingsproducten en diabetes

Onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital in Boston in de staat Massachusetts hebben ontdekt dat vrouwen met verhoogde concentraties ftalaten in het lichaam meer kans hebben op diabetes.

Ftalaten zijn chemicaliën die het endocrien systeem verstoren. Ze worden gebruikt in huidcrèmes, nagellak, zeep, haarlak en parfum.

Daarnaast zijn ze terug te vinden in lijm, elektronica, speelgoed en vele andere soorten producten.

Meer kans

De onderzoeksresultaten zijn verschenen in Environmental Health Perspectives. Dr. Tamarra James-Todd onderzocht de concentratie ftalaten in urinemonsters van 2350 vrouwen. Ze ontdekte dat vrouwen met een hoger gehalte aan ftalaten in het lichaam meer kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

Vrouwen met verhoogde concentraties mono-benzylftalaat en mono-isobutylftalaat liepen bijna twee keer zo veel risico om diabeet te worden dan vrouwen met het laagste gehalte aan ftalaten.

Ftalaten in medische apparatuur en geneesmiddelen

Vrouwen met verhoogde concentraties mono-(3-carboxypropyl)ftalaat, mono-n-butylftalaat en di-2-ethylhexylftalaat bleken nog meer kans te hebben om diabetes te ontwikkelen.

“Dit is een belangrijke eerste stap om het verband tussen ftalaten en diabetes in kaart te brengen,” zei Dr. James-Todd. “We weten dat ftalaten niet alleen worden verwerkt in verzorgingsproducten, maar ook in bepaalde medische apparatuur en geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling van diabetes. Dat kan mogelijk verklaren waarom in de urine van diabetici meer ftalaten worden aagetroffen. Het is belangrijk om hier meer onderzoek naar te doen.”

Bron: Sciencedaily.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Catharina R schreef:

  ja ook eens gelezen dat er plastiek in cremes word gedaan . wij worden op deze manier ook weer maar eens voor de gel gehouden ik moet nu denken , het is van een oud vrouwtje geweest vertrouw me maar . ik doe als zonnen brand gewoon olijfolie met wat citroen of amandel olie .maar ik koop geen dure cremes meer

  0 likes
 • Iris schreef:

  Zow, ik blij dat ik geen nagellak, parfum, gewone zeep en haarlak gebruik en m’n gezichtscrème bij een natuurvoedingwinkel haal. Troep, troep en nog ‘ns troep wat ons wordt verkocht op vele terreinen!:S

  0 likes
 • Bozerik schreef:

  In een boekje door Johan Oldenkamp “Bewustzijnsdynamiek” geschreven staat er het een en ander beschreven over het “vergiftigingsplan” der mensheid door de illuminati. U kunt het zelf nalezen. Het heeft te maken met het bewuste plan om mensen zoetjes aan te beetje bij beetje te vergiftigen om ze dom en zwak te maken en te houden om ze niet door te laten hebben wie ze daadwerkelijk zijn.

  0 likes
 • Bozerik schreef:

  Illuminatiplan; Maak mensen dom, ziek en zwak dan zijn ze makkelijker te manipuleren. Zo is dat illuminatistrijdplan.

  0 likes
 • Bozerik schreef:

  [quote name=”Iris”]Zow, ik blij dat ik geen nagellak, parfum, gewone zeep en haarlak gebruik en m’n gezichtscrème bij een natuurvoedingwinkel haal. Troep, troep en nog ‘ns troep wat ons wordt verkocht op vele terreinen!:S[/quote]

  Volgens mij ben je ook zonder lieve schat

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  ja wij worden gewoon voor de gek gehouden kijk maar eens als je naar de winkel gaat hetis de bedoeling je heb maar 1 of 2 dingen nodig maar je komt met 5 dingen terug en het vertrouwen nee gif van binnen en gif van buiten want hier zijn ze toch mee bezig vind ik .zo in het geniep .al die verkoop praat

  0 likes
 • Wasbeertjuh schreef:

  [quote name=”Bozerik”]Illuminatiplan; Maak mensen dom, ziek en zwak dan zijn ze makkelijker te manipuleren. Zo is dat illuminatistrijdplan.[/quote]
  IK denk hier anders over, maargoed…

  0 likes
 • Rosa schreef:

  En wat te denken van al die acties bij supermarkten: hartslagcontrole (en apparatuur verkopen), cholesterolmetingen, bloeddruk meten.
  Ik trap er niet in en vertrouw het helemaal niet. Ons welzijn is nog nooit nummer één op de agenda geweest van dit soort praktijken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >