Gezondheid

Verband tussen verzorgingsproducten en diabetes

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital in Boston in de staat Massachusetts hebben ontdekt dat vrouwen met verhoogde concentraties ftalaten in het lichaam meer kans hebben op diabetes.

Ftalaten zijn chemicaliën die het endocrien systeem verstoren. Ze worden gebruikt in huidcrèmes, nagellak, zeep, haarlak en parfum.

Daarnaast zijn ze terug te vinden in lijm, elektronica, speelgoed en vele andere soorten producten.

Meer kans

De onderzoeksresultaten zijn verschenen in Environmental Health Perspectives. Dr. Tamarra James-Todd onderzocht de concentratie ftalaten in urinemonsters van 2350 vrouwen. Ze ontdekte dat vrouwen met een hoger gehalte aan ftalaten in het lichaam meer kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

Vrouwen met verhoogde concentraties mono-benzylftalaat en mono-isobutylftalaat liepen bijna twee keer zo veel risico om diabeet te worden dan vrouwen met het laagste gehalte aan ftalaten.

Ftalaten in medische apparatuur en geneesmiddelen

Vrouwen met verhoogde concentraties mono-(3-carboxypropyl)ftalaat, mono-n-butylftalaat en di-2-ethylhexylftalaat bleken nog meer kans te hebben om diabetes te ontwikkelen.

“Dit is een belangrijke eerste stap om het verband tussen ftalaten en diabetes in kaart te brengen,” zei Dr. James-Todd. “We weten dat ftalaten niet alleen worden verwerkt in verzorgingsproducten, maar ook in bepaalde medische apparatuur en geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling van diabetes. Dat kan mogelijk verklaren waarom in de urine van diabetici meer ftalaten worden aagetroffen. Het is belangrijk om hier meer onderzoek naar te doen.”

Bron: Sciencedaily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
9 jaren geleden

ja ook eens gelezen dat er plastiek in cremes word gedaan . wij worden op deze manier ook weer maar eens voor de gel gehouden ik moet nu denken , het is van een oud vrouwtje geweest vertrouw me maar . ik doe als zonnen brand gewoon olijfolie met wat citroen of amandel olie .maar ik koop geen dure cremes meer

Iris
Iris
9 jaren geleden

Zow, ik blij dat ik geen nagellak, parfum, gewone zeep en haarlak gebruik en m’n gezichtscrème bij een natuurvoedingwinkel haal. Troep, troep en nog ‘ns troep wat ons wordt verkocht op vele terreinen!:S

Bozerik
Bozerik
9 jaren geleden

In een boekje door Johan Oldenkamp “Bewustzijnsdynamiek” geschreven staat er het een en ander beschreven over het “vergiftigingsplan” der mensheid door de illuminati. U kunt het zelf nalezen. Het heeft te maken met het bewuste plan om mensen zoetjes aan te beetje bij beetje te vergiftigen om ze dom en zwak te maken en te houden om ze niet door te laten hebben wie ze daadwerkelijk zijn.

Bozerik
Bozerik
9 jaren geleden

Illuminatiplan; Maak mensen dom, ziek en zwak dan zijn ze makkelijker te manipuleren. Zo is dat illuminatistrijdplan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x