Binnenland

30.000 stemmen bij verkeerde partijen in Limburg: ‘Wat een bananenrepubliek’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Er is twijfel gerezen over de uitslag van de verkiezingen voor het Waterschap Limburg. Maar liefst 30.000 stemmen zijn bij verkeerde partijen terechtgekomen.

Partijen hebben om opheldering gevraagd bij het Centraal Stembureau, dat geen reden ziet voor een hertelling, meldt 1Limburg. Het waterschap laat weten dat er iets fout is gegaan met een rekenmodel en dat de voorlopige uitslag niet klopte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Het is toch geen prognose?

Er is in Limburg veel verwarring over de uitslag van de verkiezingen. Bij sommige partijen is het verschil duizenden stemmen.

De partij Water Natuurlijk heeft een hertelling aangevraagd. Ook Belang van Nederland heeft geen vertrouwen meer in de uitslag.

Een verschil van 30.000 stemmen tussen de voorlopige en definitieve telling. In de formule zat een ‘fout’ en dat is ‘gecorrigeerd’. Advocaat Amira Lotfy, FVD-fractievoorzitter in Sittard-Geleen, vraagt zich af: “Sinds wanneer wordt een voorlopige verkiezingsuitslag berekend door een formule in plaats van een telling? Het is toch geen prognose?”

Foetsie

“Duizenden stemmen ‘foetsie’ en/of bij andere partijen terechtgekomen, maar ‘geen hertelling’. Wat een bananenrepubliek, dat Centraal Stembureau van het Waterschap Limburg,” zegt journalist Lucas Hartong.

Mensen vragen zich af of dit alleen in Limburg was of ook in de rest van het land. Eerder bleek al dat D66 bijna 6000 stemmen te veel kreeg bij een stembureau in Rotterdam.

4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

D666 stuurt alles.

Verzet is niet zomaar
Verzet is niet zomaar
1 jaar geleden

Ok geen hertelling dan verplicht nieuwe verkiezingen ivm FRAUDE nu de eis van het volk ! HERINNER JE DE OPEN SLOTEN OP DE ONTVANGST BAKKEN VOOR DE STEMMEN? PUNT VAN FRAUDE VASTGESTELD!

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

BIZAAAAAAAR

A.B.
A.B.
1 jaar geleden

We worden belazerd waar we bij staan????

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x