Buitenland

Verbazing over deal met Oekraïne: ‘Dat de Tweede Kamer dit heeft toegestaan grenst aan het ongelooflijke’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Nederland heeft afspraken gemaakt met Oekraïne om dat land minstens 10 jaar te steunen op het gebied van onder meer defensie, veiligheid en wederopbouw. Een overeenkomst waarin dat is vastgelegd, wordt binnenkort getekend.

Demissionair minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken spreekt van ‘een krachtig signaal’ naar Rusland. “Zonder westerse steun zal de Russische dreiging nog dichterbij komen,” beweert ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld met de deal is gemoeid. Ook Duitsland, Frankrijk en Denemarken sloten soortgelijke overeenkomsten. De overeenkomst is juridisch niet bindend. Het gaat om een politieke verbondenheid.

Tweede Kamer opheffen

“Goed nieuws dat Nederland binnenkort een langdurige veiligheidsovereenkomst sluit met Oekraïne,” jubelt demissionair premier Rutte.

De deal leidt tot veel verbazing. “What could possibly go wrong?” vraagt monetair econoom Lex Hoogduin. Vastgoedondernemer Erik de Vlieger voegt toe: “Kan iemand mij uitleggen of we niet beter de Tweede Kamer moeten opheffen?”

Provocatie

Over de Kamer gesproken: Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van ‘een provocatie’ door een demissionaire regering van de Nederlandse bevolking. “En de Tweede Kamer laat het allemaal gebeuren. Waarom worden deze kabinetsleden niet weggestuurd en vervangen? Dit jaar is slechts één motie van wantrouwen ingediend (door FVD) en die is verworpen.”

“Dat het parlement heeft toegestaan dat het demissionaire kabinet dit mag doen grenst aan het ongelooflijke…” zegt hoogleraar Ewald Engelen.

“Het demissionaire kabinet!” benadrukt Europarlementariër Rob Roos nog even.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
R de Groot
R de Groot
1 maand geleden

Ik ga niet mee betalen aan de moord op Oekraïnse en Russische burgers en militairen.

Rop
Rop
1 maand geleden

Ja dat in makkelijk uit te leggen ze zijn allemaal ziekelijk en gestoord bezig dat kan alleen maar in de toekomst rottigheid en problemen geven wat ook.gaat gebeuren

politiek profeet
politiek profeet
1 maand geleden

Prima deal ….eind van dit jaar is heel oekrinaziland weer terug bij moedertje rusland…en dan kan europa hun afgesloten contracten met de voormalige nazi-staat oekrinaziland nakomen en opbouwen onder russisch toezicht….perfect plan…..

JohnC
JohnC
1 maand geleden

Dit is niet niets minder dan hoogverraad door een demissionaire regering die willens en wetens misbruikt denkt te kunnen maken van hun positie.
Dit is niets minder dan proberen Rusland tot oorlog te dwingen.
En dat is zeker niet wat de burgers willen.

Het is zeer ongebruikeljik … maar net zo ongebruikelijk is het gedrag van Rutte CS.
De boeren hebben het goede voorbeeld gegeven. Hoog tijd dat boeren en burgers gezamenlijk optrekken naar Den Haag en de demissionaire regering van hun plaats halen.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x