Bewustzijn

Leer te houden van koorts

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De rol van koorts wordt door de moderne gezondheidszorg niet begrepen. Veel ouders zijn bang voor koorts terwijl pyrexie juist gerespecteerd zou moeten worden.

Koorts is één van de meest ingewikkelde genezingsprocessen in het lichaam. Het is als een lichamelijk symfonieorkest dat alleen begint te spelen wanneer een reactie van het immuunsysteem nodig is om organismen te vernietigen en de gezondheid te herstellen.

De American Academy of Pediatrics (AAP) concludeerde in een recente studie dat ouders zich vaak niet realiseren dat koorts op zichzelf niet gevaarlijk is voor een gezond kind. Koorts is juist gunstig en het verbeteren van het comfort van het kind zou vele malen belangrijker moeten zijn dan het verlagen van de lichaamstemperatuur.

Paracetamol en ibuprofen

Vroeger werd koorts begrepen en gerespecteerd. Mensen wisten dat de koorts zou afzakken als een brekende golf die het strand bereikt. Zonder enige kennis van het proces proberen de meeste mensen koorts vandaag de dag onmiddelijk te onderdrukken door gebruik te maken van antipyretica of middelen die de temperatuur verlagen, zoals paracetamol en ibuprofen.

Antipyretica mogen dan de lichaamstemperatuur verlagen, ze leggen het lichaam in feite het zwijgen op, hinderen de ontwikkeling van het immuunsysteem en laten de binnendringende organismen in leven waardoor ruimte ontstaat voor chronische ziekten.

Verkeerd gebruikt

Antipyretica worden vaak verkeerd gebruikt, onjuist toegepast of in te hoge doses toegediend. De helft van de ouders denkt dat een lichaamstemperatuur lager dan 38 graden al koorts is en een kwart dient vervolgens antipyretica toe, nog voordat er daadwerkelijk sprake is van koorts.

Verontrustender is dat 85 procent van de ouders een slapend kind wakker maakt om antipyretica toe te dienen. Meer dan 80 procent van de kinderartsen is het niet eens met deze handelswijze. De fysiologische genezing die plaatsvindt tijdens het slapen is veel belangrijker dan de wens om de lichaamstemperatuur te verlagen.

Verder van ons lichaam af

Door de moderne gezondheidszorg zijn we steeds verder van ons lichaam af komen te staan. Door symptomen te behandelen is bij patiënten een verwachtingspatroon ontstaan dat er gelijk resultaat moet worden geboekt. Het behandelen van symptomen zonder daarbij te kijken naar de onderliggende oorzaak is als het uitzetten van de rookmelder terwijl het huis afbrandt. Het is belangrijk te leren luisteren naar signalen van het lichaam.

Bij een lichaamstemperatuursstijging tot 38 graden of hoger spreekt men van koorts. Er is geen bewijs dat koorts een ziekte verergert of op de lange termijn neurologische complicaties veroorzaakt. Het is belangrijk te begrijpen dat koorts geen ziekte is, maar een symptoom van onderliggende disharmonie.

Koorts is een proces dat het lichaam toepast om infectie tegen te gaan en te overleven. Wanneer een indringer (virus, bacterie) het lichaam binnenkomt worden signalen naar de hypothamalus gestuurd. Dit betekent kortweg dat de thermostaat een paar dagen hoger wordt gezet om de indringers te vernietigen.

Het brein kan reageren op de binnendringers door cytokines, macrofagen of antilichamen aan te maken. De lichaamstemperatuursstijging versterkt het immuunsysteem door enzymen te katalyseren en de productie van neutrofielen en T-lymfocyten op te schroeven.

Ontsteking wordt gestimuleerd om het gebied te beschermen, verspreiding van infectie te voorkomen en het genezingsproces in gang te zetten.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
k
k
9 jaren geleden

Bedoeld men niet: ’temperaturen hoger dan 37 graden is koorts’.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x