Mens en Dier

Rariteitenkabinet: Ilja Ivanov en zijn mens-aap-hybride

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Sovjetwetenschapper Ilja Ivanov probeerde aan het begin van de twintigste eeuw een mens-aap-hybride te creëren.

Hiervoor reisde hij naar Afrika, waar hij chimpansees liet injecteren met sperma van de lokale bevolking, maar dit leverde geen resultaat op.

Een aantal apen werd meegenomen naar een kweekstation in Soechoemi, waar hij verder werkte aan zijn studie. Hij probeerde ook toestemming te krijgen om vrouwen uit Guinee te injecteren met sperma van een chimpansee, maar de Franse koloniale regering was hierop tegen. Begin jaren dertig werd Ivanov gearresteerd door de Sovjetregering en veroordeeld tot dwangarbeid in Alma-Ata.

Zebroïde

Bioloog Ivanov was pionier in het gebruik van kunstmatige inseminatie om diersoorten te kruisen. Hij was de eerste die een zebroïde (een kruising tussen een zebra en een ezel) creëerde. Ook kwam hij met een zubron (een kruising tussen een wisent en een koe), een hybride van een antilope en een koe, een kruising tussen een muis en een rat, een hybride van een muis en een cavia en nog veel meer kruisingen.

De studie van genetica stond in die tijd nog in de kinderschoenen en velen dachten dat dergelijke experimenten konden leiden tot nieuwe dieren.

In 1910 had Ivanov tijdens een congres voor zoölogen in Graz gesteld dat het mogelijk moest zijn om via kunstmatige inseminatie tot een kruising tussen een mens en een aap te komen. Ondanks diverse experimenten is het hem nooit gelukt.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hr
Hr
9 jaren geleden

Teleurgesteld in het resultaat, besloot Ilja de wereld te vertellen dat er uberhaupt geen resultaat was. Hij flikkerde zijn malle hybride in een chileense woestijn in de hoop dat de sporen van zijn experiment uitgewist zouden zijn…..

pietje
pietje
9 jaren geleden

Wat een misselijke man ! Goed dat hij dwangarbeid heeft moeten doen ! Wat een ziek brein !

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
9 jaren geleden

Buhhhh…. Creepy zeg. Don’t mess with nature or else nature will mess with you!

hoi
hoi
9 jaren geleden

ik heb me altijd al afgevraagd hoe een kruising tussen een mug en een olifant er uit zou zien

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x