Natuur en Milieu

Overal in de Verenigde Staten worden kourecords verpulverd. In deze 6 Amerikaanse staten is het kouder dan op de Zuidpool

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de laatste dagen van januari gingen de Verenigde Staten gebukt onder de ergste kou sinds mensenheugenis. Op allerlei plaatsen werden records verbroken.

Terwijl de veelbesproken poolwervel zich zuidwaarts verplaatste, daalde het kwik in de Amerikaanse staten North Dakota en Illinois op woensdag en donderdag naar -30 graden Celsius.

In Mt. Carroll in Illinois werd het donderdagochtend -38,9 graden. Een speciale commissie onderzoekt nu of daarmee het record in de staat Illinois is verbroken.

Gevoelstemperaturen

Het huidige record bedraagt -37,7 graden en werd op 5 januari 1999 neergezet in de buurt van Congerville.

Een bijtende wind zorgde bovendien voor gevoelstemperaturen van beneden de -45 graden.

De laagste temperatuur werd gemeten in Cotton in Minnesota. Daar werd het donderdagochtend -48,9 graden.

Op woensdagochtend daalde het kwik in Chicago tot een recordlaagte. Het werd er -30.

Meerdere records

Sinds de metingen in de jaren 1870 zijn begonnen, is het in Chicago slechts 15 keer kouder geweest dan -29 graden.

Op donderdagochtend werden meerdere records verbroken. In Moline in Illinois werd -36 graden genoteerd (het oude record, -32,7, dateert van 16 januari 2009).

In Cedar Rapids in Iowa daalde het kwik tot -34,4 graden. Daarmee is het record van 15 januari 2009, -33,9, verbroken.

Nog nooit

En in Rockford in Illinois werd het ook -34,4 graden. Het oude record stamt uit 1982 en bedraagt -32,7 graden.

Ook in International Falls (Minnesota, 1996), Grand Forks (North Dakota, 1996), Madison (Wisconsin, 1985), Chicago (1985), Milwaukee (Wisconsin, 1899), South Bend (Indiana, 1936) en Detroit (1920) gingen de dagrecords op donderdag aan diggelen.

“De huidige generatie heeft nog nooit zulke extreme kou heeft meegemaakt in de omgeving van Chicago,” zei meteoroloog Mike Doll tegen AccuWeather.


[AccuWeather, AOL]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel Koningen
marcel Koningen
3 jaren geleden

karma is a b*tch! hoe hard kan je op je bek vallen met klimaat verandering zoals de ameri can not door Koch industrisch geïnspireerd deden.Door dat het te warm word op de pool is de pool-vortex onstabiele trajecten gaan afleggen omdat het normaal door grote temperatuur verschillen op zijn vaste route blijft.Door de grotere toevloed van zoet smeltwater wat nog steeds aan het toenemen is, is de golfstroom aan het vertragen met inmiddels zo’n 30% waardoor er een hele grote koud water zich aan het stabiliseren is in de noord oostelijke kant van America in de oceaan voor ons noord westelijk Atlantisch.Een gevolg van langzaam veranderende zeestromingen onder invloed van temperatuur verschillen.
Klaar ben je als arme bevolking van zo’n intelligente vast beraden betrouwbare alles in de gaten hebbende op eigen kracht verantwoordelijk kapitaal opbouwende voorbeeld gevende natuurlijk leiderschap vertonende charismatische goede gene verspreidende eerlijk gekozen president.
mvrg,Marcel

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Roep het nou niet te hard, straks gaan ze roepen dat er sprake is van global colding … krijgen we daar de rekening weer van. Pfff!

Elske
Elske
3 jaren geleden

Deze week op het NOS journaal over de kou in Chicago – USA; een dergelijke extreme kou, door een polar vortex die zuidwaarts keert, doet zich maar 1x in de 100 jaar voor. Volgens mij heb ik iets gemist, maar in 2014 was er ook al sprake van extreme kou door een polar vortex, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Koudegolf_van_2013-2014_in_Noord-Amerika

Alles wat het weerbericht betreft is op dit moment met een korrel zout te nemen.

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Er wordt in de gevestigde media al weer volop beweerd dat ook dit fenomeen of deze ‘shift’ van poollucht te maken heeft met de opwarming van de aarde. Hardnekkig blijven volhouden dat de planeet opwarmt is natuurlijk de beste manier van het gelijk halen. It’s all about the money!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x