Mens en Dier

Baudet geeft ChristenUnie lesje geschiedenis: weet u wel waar u het over heeft?

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

ChristenUnie-Kamerlid Ceder noemde donderdag in de Tweede Kamer een aantal ‘grote namen’ uit de Europese geschiedenis, waaronder Robert Schuman, Konrad Adenauer en Alcide De Gasperi.

“Zij stonden allen bekend om hun verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog en hebben de moed vastgehouden om een hele nieuwe afslag te nemen op ons continent,” beweerde Ceder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

FVD-leider Thierry Baudet vroeg hem welke verzetsdaden Schuman zoal heeft gepleegd of ondernomen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Steunde de deal met de nazi’s

Het ChristenUnie-Kamerlid corrigeerde zichzelf: “Ik weet dat Robert Schuman een bestuurder is geweest en niet per se een verzetsheld. Ik ben het met de heer Baudet eens dat hij niet een verzetsheld is.”

“Het is in ieder geval iemand geweest die na de ontwikkelingen van de Tweede Wereldoorlog het lef had om te zeggen: we moeten voorwaarts kijken en de samenwerking centraal laten staan,” voegde hij toe.

Baudet vroeg hem of hij zich ervan bewust is dat bij uitstek Schuman een steunpilaar van Pétain was, de machtsgreep van Pétain in het Franse parlement steunde en de deal met de nazi’s en het regime van Pétain steunde.

Ceder ontweek de vraag en zei dat hij graag een keer met Baudet in gesprek gaat over verschillende handelingen en daden rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Daarom wilden ze dit

“Waarom is het nou belangrijk om daadwerkelijk met een historische blik naar de ware, feitelijke oorsprong van de EU te kijken en niet alleen naar de mythologie en de propaganda die daarna is gemaakt? Omdat de antidemocratische wortels van de EU het wezen van de EU blootleggen. Dus de EU hult zich in een mantel van democratie, maar het grondidee van een overkoepelend bestuurlijk orgaan was juist – dat geldt dus voor alle grondleggers van de EU – om de nationale democratie in te perken,” merkte Baudet op.

De oorsprong van de Europese gedachte is dus antidemocratisch en niet prodemocratisch, benadrukte hij.

“De grondleggers van die Europese Unie, Jean Monnet, Robert Schuman enzovoorts, waren ten diepste antidemocraten. Daarom wilden ze dit. Daarom is het toch heel belangrijk om dit soort dingen even te weten, en om niet mee te gaan in de retoriek van: allemaal verzetshelden, vrede. Daar heeft het helemaal niets mee te maken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 201 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brioche
Brioche
1 maand geleden

Baudet laat weer eens zien wat voor nul figuren in de 2e kamer zitten en dat regeert ons. Triest.

René
René
1 maand geleden

Altijd weer ‘leuk’ om te zien hoe ze uit hun nek zwammen om vervolgens met feiten om de oren te worden geslagen door iemand van FvD.

Leuk tussen haakjes, want eigenlijk is het triest dat er zoveel onbenullen op machtige stoelen zitten.
Want daarom zitten we nu met zoveel problemen opgescheept.

Gene
Gene
1 maand geleden

De blauwdruk van de EU was getekend door ene Walter Funk en zijn buddy ene Adolf Hitler in 1942. Na de oorlog is deze anti democratische blauwdruk gevolgd door de anti democratie van de fascistische grondleggers van Europa. Ik ga ervan uit dat ieder EU -parlementslid dit weet maar ach..iedere maand 23.000 € zwijggeld doet ook de monden van teveel EU parlementariërs gesloten houden toch?

Thoughtful
Thoughtful
1 maand geleden

En niet te vergeten: de eerste voorzitter van de voorloper van de eu, de eeg, was Walter Hallstein.
Een ex nazi:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Walter_Hallstein

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x