Buitenaards

Is Oumuamua een buitenaards zonnezeil? Deze astronomen suggereren van wel

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het langwerpige, roodkleurige object van 400 meter lang en 40 meter breed dat in oktober vorig jaar werd gespot door astronomen een buitenaards zonnezeil? Sommige wetenschappers denken van wel.

Sterrenkundigen van het Harvard Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) suggereren in een nieuw onderzoek dat het object, Oumuamua geheten, mogelijk een buitenaards lichtzeil is.

Algemeen wordt aangenomen dat Oumuamua een komeet is, maar daar zijn Shmuel Bialy en professor Abraham Loeb het niet mee eens.

Uitgassing

“Als het een komeet was, waarom werden er dan geen sporen van uitgassing waargenomen toen hij het dichtst bij onze zon stond?” vroegen ze.

En als uitgassing verantwoordelijk wordt gehouden voor de versnelling, dan moet Oumuamua ook sneller rond zijn as zijn gaan draaien (iets wat niet is waargenomen), aldus het tweetal.

Bialy en Loeb houden rekening met de mogelijkheid dat Oumuamua een lichtzeil is, een ruimteschip dat voor zijn aandrijving afhankelijk is van stralingsdruk.

Tekenen van leven

Dit lichtzeil is mogelijk door een andere beschaving gestuurd om ons zonnestelsel te verkennen en te zoeken naar tekenen van leven.

Zo’n zeil is volgens de astronomen theoretisch gezien in staat om de reis door het sterrenstelsel te overleven.

Het is mogelijk dat de sonde niet langer werkzaam is en onder invloed van de zwaartekracht en straling door de ruimte vliegt.

Buitenaardse radiogolven

Dit zou kunnen verklaren waarom onderzoekers niets hoorden toen ze het sigaarvormige object scanden op buitenaardse radiogolven.

Het is ook goed mogelijk dat Oumuamua een buitenaardse sonde is die nog wel werkt en die gebruikt wordt door aliens om het zonnestelsel te verkennen, stelt Loeb.

Foto: Nagualdesign Wikimedia Commons

[Universe Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
4 jaren geleden

Dus m.a.w. alles is mogelijk en ze weten gewoon niks… zoals gewoonlijk!

the relihunter
the relihunter
4 jaren geleden

Ja hoor tuurlijk een zonne wind zeil voor alieins LOL stuur die domme astronomen eens weg ?

Sina
Sina
3 jaren geleden

Deze ruimteschip komt van Sterrenbeeld Lyra.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x