Gezondheid

Vergeet chemotherapie en bestraling. Dit is net zo effectief tegen kanker

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemotherapie en bestraling zijn standaardbehandelingen om de groei van darmkanker te remmen, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat intensieve training ook werkt.

Een korte zogeheten HIIE (high intensity interval exercise) kan al veranderingen in bloedcellen teweegbrengen die de groei van darmkankercellen vertragen, of zelfs voor celdood zorgen.

Deze positieve effecten werden al na één training waargenomen.

Afstierven

Darmkankerpatiënten werkten tijdens het onderzoek in vier weken tijd 12 trainingen af.

Na iedere sessie werd een bloedmonster afgenomen.

Toen wetenschappers van de Universiteit van Queensland in Australië kankercellen in het laboratorium blootstelden aan bloedmonsters, kwamen ze tot de ontdekking dat de cellen afstierven.

Groeiremming

Uit eerder onderzoek bleek al dat intensief trainen de groei van kankercellen vertraagt.

Het verraste de onderzoekers dat ook het aantal kankercellen afnam, wat erop wijst dat ze gedood waren.

“Wij hebben aangetoond dat beweging mogelijk een rol speelt bij de groeiremming van darmkankercellen,” zei hoofdonderzoeker James Devin.

Achterliggende mechanismen

De onderzoekers willen nu gaan kijken hoe deze veranderingen precies tot stand komen en welke achterliggende mechanismen hierbij een rol spelen.

Het onderzoek is verschenen in The Journal of Physiology.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
2 jaren geleden

Natuurlijk zijn die bewegingen ervan de oorzaak dat ziekte niet zo gouw vat krijgt op het biologische lichaam ,er zit geen mechanisme in een lichaam,dat zal betekenen dat het lichaam ziekelijk word door een mechanisme, mechanisme is slijt-baar en kan vervangen worden ,een lichaam kan door beweging herstellen, mits men. en dat voor elk lichaam de juiste verhouding in balans weet te creëren en daar zit nou de vraag ,wanneer heeft men de juiste balans , alles heeft een soort balans nodig en dit is nu juist kneep alles heeft een beweging, en beweging is ook die het onbalans veroorzaakt,natuurlijk kan het effectief zijn, het kan kanker genezen, maar er ook aan dood gaan ,dat is net zo effectief. beweging, balans onbalans is dus de effectiviteit in het leven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x