Homepagina » Buitenland » Ik was geschokt over wat ik ontdekte. Ex-parlementslid schrijft controversieel boek over rovende royals
De rovende royals. Ex-parlementslid publiceert controversieel boek over het enorme fortuin van de Windsors

Ik was geschokt over wat ik ontdekte. Ex-parlementslid schrijft controversieel boek over rovende royals

De Britse royals zijn inmiddels een soort filmsterren geworden. Vaak worden ze onthaald als ware celebrities. Wat veel mensen niet weten is dat ze stilletjes een enorm fortuin hebben verzameld. En niet op een nette manier.

“Als voormalig parlementslid dacht ik veel te weten over de koninklijke familie, maar zelfs ik was geschokt over wat ik ontdekte tijdens het onderzoek voor mijn boek,” schrijft Norman Baker voor de Daily Mail.

In 2001 schatte de krant dat koningin Elizabeth omgerekend 1,3 miljard euro waard was. Alleen al haar postzegelverzameling werd geschat op ruim 100 miljoen euro.

Geheim

Neem maar van mij aan dat ze in de tussentijd een stuk rijker is geworden, aldus Baker.

Al sinds 1911 blijft het testament van een royal bij overlijden geheim. In mei 2002 vroeg hij toenmalig premier Tony Blair om het testament van de moeder van Elizabeth te openbaren, maar die weigerde.

Het testament van de zus van Elizabeth, prinses Margaret, bleef ook geheim, merkt Baker op. Beide royals stierven in 2002.

Geschat wordt dat prinses Margaret omgerekend 22 miljoen euro heeft achtergelaten aan haar familie.

Slot en grendel

“Hoe kwam de prinses aan die 22 miljoen?” vraagt Baker zich af. “De koninklijke familie wil het ons niet vertellen.”

Haar moeder beschikte naar verluidt over een fortuin van omgerekend bijna 80 miljoen euro. “Waar kwam dit geld vandaan?”

Wob-verzoeken die over de royals gaan, worden vrijwel nooit ingewilligd. Documenten over de leden van het koninklijk huis blijven vaak tot wel 30 jaar achter slot en grendel.

Vergoeding

In 2012 trad in Groot-Brittannië de zogeheten Sovereign Grant Act in werking. De vergoeding die de royals krijgen, verdubbelde dat jaar van 13,7 naar 31 miljoen pond.

Inmiddels is dat bedrag gestegen naar 82,8 miljoen pond, zegt Baker. Opgehoest door de belastingbetaler.

En maar zwaaien met die vlaggetjes.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Zeer corrupte en zwaar overbetaalde uitkeringstrekkers zijn het. Behalve het jatwerk voeren ze nul , nul uit, hebben ze alle macht en zijn onschendbaar en hebben zij geen last van concurrentie. Wie wil dat nou niet.

Rob
Rob
Reactie op  Eksegese
1 jaar geleden

@Eksegese

Ik zou dat niet willen. Die wereld van macht en controle is zo fake als was. Fake titels, fake posities, fake onderscheidingen enz. Als je daar deel van wilt uitmaken dan moet je je ziel verkopen zodat je het leven niet eens meer ervaart. En dat is letterlijk zo als je werkelijk bewust wordt. Veel mensen praten over het universum en creatie. Als je deel uit maakt van hun wereldje dan is dat geen onderdeel meer van de creatie (of schepping), macht is vernietigend. Als je daar eenmaal in zit dan wordt je alleen maar steeds duisterder want dan is het nooit genoeg. Er moet altijd meer macht, meer geld etc bij want het is nooit vervullend. Je kunt beter een beetje zinvol leven hebben met weinig dan een zinloos leven (zoals dit soort individuen) met alleen maar bezitsdrang naar meer.

exegese
exegese
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Je hebt gelijk @Rob, ik zou het ook geen dag volhouden in die nep wereld.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Toch zitten jullie er midden in deze nepwereld hoor, maak je maar geen zorgen.

André
André
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Het zijn dan ook letterlijk fake royals. Kijk naar hun geschiedenis.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Hoe ze aan het geld komen? Ze zijn grootaandeelhouder in allerlei producten/diensten, al vanaf de kolonisaties. Zij hoeven geen belasting te betalen. Ze krijgen geld door belasting. Here the same.
Een president kost ook bergen met geld.(zie Macron) Een koningshuis is ook een soort van visite kaartje van een land. Denk aan handelsmissies. Ik ben niet helemaal tegen. Het staatshoofd kan alleen weg, als er oorlog is. Dus daarmee heb je wel een stabiele eindleider. Het mes snijdt 2 kanten.

André
André
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Ik denk dat je wat meer onderzoek moet doen naar koningshuizen. Het zijn illegale instituten, die tot doel hadden en hebben om mensen te onderdrukken. Als mensen eens wisten wat ze flikken, dan is het snel afgelopen met die lui.

Elise
Elise
Reactie op  André
1 jaar geleden

Dat weet ik wel, maar zijn we zonder echt beter af? Hun vermogen aan bezit(gebouwen/bedrijven etc) blijven ze houden. Met de handelsmissies hebben ze 700 miljoen aan contracten binnengehaald. Frankrijk is een republiek en daar gaat het ook slecht. Probeer het eens van meerdere kanten te bekijken. Die EU kost ook bergen geld bv. Dus de vraag is: gaan we het dan beter krijgen? Nee, want het systeem en zijn machthebbers/puppets/banken/grootaandeelhouders etc. blijven toch de baas. Tenzij wij gewone mensen alle rijken op deze wereld gaan uitmoorden.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Die zogenaamde handelsmissies kunnen ook wel gedaan worden door een Minister President.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Die van België zijn nog beter Congo leeg geroofd en nu wil ze de burgers laten opdraaien om compensaties te betalen. Stilaan worden we betalingsrijp gemaakt door deze kwestie meer en meer op tv los te laten en dit vooral met veel emotionele bombarie. De bedragen die je noemt zijn peanuts tegenover de werkelijke bedragen. Door wie betalen bedrijven een minimum aan belastingen in NL? Vraag het aan de koning die weet er alles van.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Vandaag op de troonrede heeft ze wel bekend gemaakt, dat de brexit wel door gaat. Dus haar belangen hebben daar wel iets mee te maken.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Monarchie sowieso allang achterhaald.

Jantje
Jantje
1 jaar geleden

Ze zijn de rijksten van de planeet.
De Rotschildts zijn hun huisbankiers.
De queen is veruit de grootste grootgrondbezitter ter wereld.
Ze laten oorlogen starten om er aan te verdienen.

Elise
Elise
Reactie op  Jantje
1 jaar geleden

Het kan ook zo zijn, dat men alle koningshuizen wil gaan opdoeken ivm NWO. De tsaar van Rusland is ook ooit zo opgedoekt.

Rogier
Rogier
1 jaar geleden

Laat het blauwe bloed maar snel plaatsmaken voor het verlichte bloed.

Josh
Josh
1 jaar geleden

Sorry hoor maar 20 miljoen in de naam van een prinses is niets, dat is kleingeld t.o.v. de meeste koninklijke families / leden. Zelfs een biljoen dollar stelt niets voor, ze zouden anders zelfs arm zijn t.o.v. een van de vele billionairs in het zakenleven.

x

Check Also

hek

Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’

Rond een basisschool in het dorp Bergschenhoek ...

farage

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x