Homepagina » Buitenland » Ik was geschokt over wat ik ontdekte. Ex-parlementslid schrijft controversieel boek over rovende royals
De rovende royals. Ex-parlementslid publiceert controversieel boek over het enorme fortuin van de Windsors

Ik was geschokt over wat ik ontdekte. Ex-parlementslid schrijft controversieel boek over rovende royals

De Britse royals zijn inmiddels een soort filmsterren geworden. Vaak worden ze onthaald als ware celebrities. Wat veel mensen niet weten is dat ze stilletjes een enorm fortuin hebben verzameld. En niet op een nette manier.

“Als voormalig parlementslid dacht ik veel te weten over de koninklijke familie, maar zelfs ik was geschokt over wat ik ontdekte tijdens het onderzoek voor mijn boek,” schrijft Norman Baker voor de Daily Mail.

In 2001 schatte de krant dat koningin Elizabeth omgerekend 1,3 miljard euro waard was. Alleen al haar postzegelverzameling werd geschat op ruim 100 miljoen euro.

Geheim

Neem maar van mij aan dat ze in de tussentijd een stuk rijker is geworden, aldus Baker.

Al sinds 1911 blijft het testament van een royal bij overlijden geheim. In mei 2002 vroeg hij toenmalig premier Tony Blair om het testament van de moeder van Elizabeth te openbaren, maar die weigerde.

Het testament van de zus van Elizabeth, prinses Margaret, bleef ook geheim, merkt Baker op. Beide royals stierven in 2002.

Geschat wordt dat prinses Margaret omgerekend 22 miljoen euro heeft achtergelaten aan haar familie.

Slot en grendel

“Hoe kwam de prinses aan die 22 miljoen?” vraagt Baker zich af. “De koninklijke familie wil het ons niet vertellen.”

Haar moeder beschikte naar verluidt over een fortuin van omgerekend bijna 80 miljoen euro. “Waar kwam dit geld vandaan?”

Wob-verzoeken die over de royals gaan, worden vrijwel nooit ingewilligd. Documenten over de leden van het koninklijk huis blijven vaak tot wel 30 jaar achter slot en grendel.

Vergoeding

In 2012 trad in Groot-Brittannië de zogeheten Sovereign Grant Act in werking. De vergoeding die de royals krijgen, verdubbelde dat jaar van 13,7 naar 31 miljoen pond.

Inmiddels is dat bedrag gestegen naar 82,8 miljoen pond, zegt Baker. Opgehoest door de belastingbetaler.

En maar zwaaien met die vlaggetjes.

[Daily Mail]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Zeer corrupte en zwaar overbetaalde uitkeringstrekkers zijn het. Behalve het jatwerk voeren ze nul , nul uit, hebben ze alle macht en zijn onschendbaar en hebben zij geen last van concurrentie. Wie wil dat nou niet.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Hoe ze aan het geld komen? Ze zijn grootaandeelhouder in allerlei producten/diensten, al vanaf de kolonisaties. Zij hoeven geen belasting te betalen. Ze krijgen geld door belasting. Here the same.
Een president kost ook bergen met geld.(zie Macron) Een koningshuis is ook een soort van visite kaartje van een land. Denk aan handelsmissies. Ik ben niet helemaal tegen. Het staatshoofd kan alleen weg, als er oorlog is. Dus daarmee heb je wel een stabiele eindleider. Het mes snijdt 2 kanten.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Die van België zijn nog beter Congo leeg geroofd en nu wil ze de burgers laten opdraaien om compensaties te betalen. Stilaan worden we betalingsrijp gemaakt door deze kwestie meer en meer op tv los te laten en dit vooral met veel emotionele bombarie. De bedragen die je noemt zijn peanuts tegenover de werkelijke bedragen. Door wie betalen bedrijven een minimum aan belastingen in NL? Vraag het aan de koning die weet er alles van.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Vandaag op de troonrede heeft ze wel bekend gemaakt, dat de brexit wel door gaat. Dus haar belangen hebben daar wel iets mee te maken.

x

Check Also

vaccinpaspoort

‘Goed nieuws! Grootschalig, mondiaal verzet tegen vaccinpaspoorten’

De Amerikaanse oud-senator Ron Paul en Daniel ...

trump

Covid-adviseur onder Trump: taakgroep misleidde president, nooit sprake geweest van ‘pandemie’

Paul E. Alexander werkte onder president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x