Propaganda

Er is sprake van een nepnieuwsexplosie in Nederland. Dit boek is een must voor iedereen die er genoeg van heeft te worden misleid

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nieuwe boek Nepnieuwsexplosie gaat over desinformatie in de Nederlandse media. In het boek onthullen journalisten en academici op welke manieren onze media nepnieuws verspreiden over onder andere de oorlog in Syrië en de ramp met vlucht MH17.

De auteurs laten zien dat het zogenaamde kwaliteitsnieuws steeds weer een vervormd beeld geeft van de werkelijkheid.

Journalisten dienen enkel de belangen van politieke en economische elites, niet die van de gewone burger.

Al Qaida

Het boek is een initiatief van journalist Eric van de Beek en communicatiewetenschapper Tabe Bergman van de Xi’an Jiaotong-Liverpool University.

“De journalistiek levert ‘weldenkende’ Nederlanders af aan de elite,” stelt Bergman in het boek.

Voormalig VPRO-radiomaker Stan van Houcke heeft een hoofdstuk geschreven waarin hij laat zien dat de media hebben bewezen woordvoerders te zijn van Al Qaida.

Geen enkel bewijs

Journalist Willy Van Damme schrijft verder: “De media zijn waakhond van de oligarchie, niet van de democratie.”

Minister Ollongren (D66) beweerde eind vorig jaar dat Rusland nepnieuws verspreidt in Nederland, maar kon daar geen concrete voorbeelden van geven. Het bewijs hiervoor is nog steeds niet gevonden.

“Het zijn juist de Amerikanen die ons beïnvloeden,” zegt Van de Beek. “Er is nog geen enkel bewijs getoond [van Russische beïnvloeding].”

Boekentip: Nepnieuwsexplosie – desinformatie in de Nederlandse media

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

De Nepnieuws Atoombom is al jaren geleden geëxplodeerd in Nederland. We lijden met z’n allen nu al jaren onder de radioactieve nepnieuws fall out.

deze
deze
4 jaren geleden

er is altijd nepnieuws geweest, nooit is het zo duidelijk als NU waar de waarheid nu moet liggen.. is het in het midden .. of juist just behind the corner ??
het is en blijft een raadsel.. de w a a r h e i d .. ook in andere facetten van het Leven

nep of niet : BLIJF ZELF DENKEN !! vraag je zelf niet af of er sprake is van nepnieuws ( lelijk woord overigens ..) maar VOEL en je weet het of het klopt of niet.. laat je zintuigen je leiden en ervaar de openheid van je waarnemingen!
Niks geen npo geloven, mijn lach salvo’s zijn nooit zo hoog geweest als de laatste jaren bij ” het N o s ” (tradamus) nepnieuws, maar tegelijk zeer beschamend en in en in triest dat dit tv is waar de massa mee in zee gaat om dat ze klakkeloos alles a a n n e m e n ..

wat een wereld… wat een gevang.. op deze prachtige planeet met volop voedsel voor iedereen, zelfs zonder vlees eten! maar liever spelen ze oorlogje en verdienen door jou ziel heen magistrale centen

WEG MET DE NEPSHOW, TIJD VOOR HANS KAZAN

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

“De journalistiek levert ‘weldenkende’ Nederlanders af aan de elite,”

“De media zijn waakhond van de oligarchie, niet van de democratie.”

Twee “kernzinnen” die het hart van het probleem zeer duidelijk in beeld brengen. Dat is wat je in je hoofd moet hebben en houden als je naar die leugenaars kijkt of luistert. Nagenoeg elk woord wat ze zeggen is gelogen en bedoeld te misleiden.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x